$
הייטק והון סיכון

מכירת ארמיס תניב למדינה 75 מיליון דולר לכל היותר

האקזיט של ארמיס סקיוריטי שנמכרה לקרן אינסייט ב-1.1 מיליארד דולר לא יציל את הגירעון: רק 27% ממנה הם בבעלות ישראלית. אחרי מס צפויים להישאר בידי המייסדים והמשקיעים הישראלים כ־200 מיליון דולר

עמרי מילמן ומאיר אורבך 08:5207.01.20

האקזיט של חברת הסייבר הישראלית ארמיס סקיוריטי שנמכרה בעסקה בשווי של 1.1 מיליארד דולר לקרן אינסייט יניב לקופת המדינה עד 75 מיליון דולר בלבד מכיוון שרק כרבע מהחברה מוחזקת בידי ישראלים - כך עולה מהערכות מוקדמות.

 

 

 

"החברה הוקמה על ידי ישראלים בלבד ומרבית המשקיעים לאורך הדרך, למעט בודדים, היו זרים לכן הצפי הוא שכמעט שלושה רבעים מהתמורה (73.4%) תגיע לידיים זרות – ולא תניב הכנסה ממסים בארץ. כרבע מהמניות מוחזקות בידי ידיים ישראליות ועליהם ישולם מס" – מסביר עו"ד יניב שקל ממשרד שקל ושות'.

 

מימין: נדיר יזרעאל ויבגני דיברוב ארמיס מימין: נדיר יזרעאל ויבגני דיברוב ארמיס צילום: ארמיס

 

 

המשקיעים הישראלים הבולטים מחזיקים במצטבר כ־27% ממניות החברה. עימם נמנים המייסדים יבגני דיברוב ונדיר יזרעאל, שמחזיקים יותר מ־6.5% מהמניות כל אחד וכמו כן גם לתומר שורץ ולזוהר זיסאפל ילש אחזקה של 4%-3% ממניות החברה כל אחד. בחישוב פשטני, בהנחה שעיקר המניות הישראליות חולקו במעמד ייסודה של החברה, מדובר ברווח שיכול להגיע עד 270 מיליון דולר.

 

מאחר שעיקר האחזקות הן של משקיעים בודדים, הם ישלמו מס רווחי הון של 25% וכן מס יסף של 3%, ולכן ההכנסות ממס יוכלו להגיע ל־75.6 מיליון דולר, שהם יותר מ־260 מיליון שקל.

 

להערכת שקל, ייתכן מצב שבו המניות שהונפקו בשלבים המאוחרים יקבלו תשואה גבוהה יותר - אולם מצב זה אינו סביר בהינתן היקף העסקה וניסיונם של המייסדים. ובכל זאת, במקרה כזה ניתן להעריך כי התמורה לישראלים מהעסקה תיחתך בכמחצית מהסכום, מה שיותיר בכיסם כ־135 מיליון דולר, עליהם ייגזר מס של כ־130 מיליון שקל.

 

כך או כך לא מדובר בסכום משמעותי ביחס לגירעון בקופת המדינה, שעומד כעת על 3.7% מהתוצר - חריגה של יותר מ־12 מיליארד שקל מעל לתקרה הקבועה בחוק.

 

הרוכשת של ארמיס, קרן אינסייט פרטנרס שהקימה לאחרונה משרדים בישראל, תשלם במסגרת העסקה סכום המוערך במיליארד דולר. הקרן תרכוש חלק גדול מהאחזקות של מייסדי החברה ושל מרבית בעלי המניות בחברה. על פי הערכה, קרן ההשקעות של גוגל G קפיטל תישאר בחברה כבעלת מניות ואף תרחיב השקעה שלה בה.

 

 

טדי ווארדי, שותף בקרן אינסייט טדי ווארדי, שותף בקרן אינסייט צילום: Ben Asen

 

 

אינסייט השקיעה בארמיס בסבב האחרון לפי שווי של 400 מיליון דולר, כלומר שווי החברה קפץ בתוך שנה למיליארד דולר. מייסדי החברה דיברוב ויזרעאל צפויים לרשום אקזיט משמעותי של עשרות רבות של מיליוני דולרים ולצד זאת להישאר עדיין כמנהלי החברה ובעלי מניות מרכזיים בה.

 

ההשקעה של קרן אינסייט מתחברת להחלטה של הקרן להקים לאחרונה משרדים בישראל ובכך למעשה להפוך את ישראל לאחד מהיעדים העיקריים של הקרן בעתיד. ההשקעה בחברת ארמיס הישראלית מחזקת את האמונה של הקרן לא רק בתעשייה הישראלית אלא גם בתחום הסייבר.

 

בראיון שנתן טדי ורדי ל"כלכליסט", שותף באינסייט, עם הקמת המשרדים בישראל הוא אמר: "בסייבר יש מספר תחומים מרגשים ואנחנו מושקעים בהם. חברת ארמיס סקיוריטי היא אחת החברות הבולטות בתחום והיא מעניינת אותנו מאוד. כך גם חברת בתחום האנד פוינט כמו סנטינל וואן. אנחנו מאמינים שגם בתעשיית הסייבר ניתן לבנות חברות של מיליארדי דולרים".

 

לאינסייט פרטנרס יש היסטוריה ארוכה בשוק הישראלי עם השקעות של יותר מ־700 מיליון דולר ביותר מ־15 השקעות פעילות בחברות מובילות, בהן Checkmarx הפועלת בתחום אבטחת אפליקציות, Lightricks שפיתחה אפליקציות זוכות פרסים בתחום עריכת תוכן , Monday.com שפיתחה פלטפורמה לניהול פרויקטים בארגונים ו־WalkMe שפיתחה פלטפורמה לניווט משתמשים באתרים ואפליקציות.

x