$
בורסת ת"א

טוגדר רוצה להנפיק בדלת האחורית באמצעות גיוס אג"ח להמרה ממוסדיים

חברת הקנאביס הודיעה על כוונה לגייס 25 מיליון שקל, ולאחר יממה דיווחה כי ההשקעה של ראלקו בה נפלה; מנכ"ל טוגדר: "במקרה הכי גרוע, תשולם לרוכשים ריבית, ובמקרה הטוב יהיו להם מניות"

צלי גרינברג 07:5202.01.20

טוגדר רוצה לגייס חוב ממוסדיים באמצעות אג"ח להמרה, אלא שבהיעדר הכנסות, ייתכן שהאג"ח יומרו למניות. החברה, הנסחרת בבורסת תל אביב בשווי 179 מיליון שקל, דיווחה לפני יומיים כי בכוונתה לגייס אג"ח להמרה. ל"כלכליסט" נודע כי החברה מתכננת לגייס 25-20 מיליון שקל, בעיקר ממוסדיים. יממה בלבד לאחר מכן הודיעה החברה כי מזכר ההבנות שלה מול יבואנית מוצרי החשמל ראלקו להשקעה של 20 מיליון שקל פקע - וראלקו לא תשלים את ההשקעה המתוכננת בטוגדר.

 

מנכ"ל טוגדר ניסים ברכה אמר ל"כלכליסט" כי "האג"ח מיועדות רק למוסדיים ולקרנות, שיהיו ידיים חזקות ולא רועדות ויחזיקו באג"ח; כשיראו שהחברה חזקה, ימירו אותן למניות ויישארו שותפים שלנו. זה מה שאנו רוצים להשיג, לעומת הנפקה שבה ייכנסו אנשים שרוצים לשחק על המניה".

 

 

מריחואנה מריחואנה צילום: גטי אימג'ס

 

ברכה הוסיף כי "סכום הגיוס יהיה תלוי בביקושים שנקבל, אבל אנו לא צריכים יותר מ־25 מיליון שקל, ולא היינו שוקלים את המהלך אם לא היינו מאמינים שנצליח. אנו מעריכים שהביקוש יהיה יותר גבוה. הכסף מהגיוס מיועד להון חוזר לגידולים החקלאיים. הסיבה שהחלטנו לבחון את האג"ח היא, בין היתר, תזרים המכירות הקרוב, שמתבסס על ההסכמים של החברה כיום, שאמורים לייצר הכנסות כבר ב־2020".

 

על הטענה בשוק כי החברה תתקשה לגייס אג"ח בצל חוסר יכולת להציג הכנסות שיכולות לשלם את הריבית, אמר: "לטוגדר כבר יש חוזים חתומים למכירת קנאביס רפואי בישראל, והגידול החקלאי כבר יכול לענות על הביקוש הקיים. במקרה הכי גרוע, תשולם לרוכשי האג"ח ריבית, ובמקרה הטוב יהיו להם מניות. טוגדר היום במקום אחר; עם שתילים וגידול חקלאי ולא עם התחלת פעילות, וכיוון שמחזור הגידול החקלאי הוא שלושה חודשים, אז כבר בעוד שלושה חודשים ניתן יהיה לראות הכנסות.

 

אז נכון שהן חזויות, אבל השתילים כבר בשטח".לחברה חוזי מכירה חתומים בישראל של יותר מ־200 מיליון שקל ב־5 השנים הקרובות עם חברות קנאביס ישראליות.

גורמים בשוק ההון אמרו ל"כלכליסט" כי החברה נוטה לכיוון האג"ח בשל הנפקת מניות שערכה ב־16 ביוני האחרון, שבמסגרתה רצתה לגייס עד 8.6 מיליון שקל בהנפקת 3.6% ממניותיה. לבסוף הצליחה טוגדר לגייס רק 4.8 מיליון שקל. "הנפקת מניות זה הימור עבור החברה", אמרו אותם גורמים, "ייתכן שהניסיון בהנפקה הקודמת, כמו גם מצב השוק, גרמו לחברה ללכת לכיוון האג"ח. יכול להיות שגם לנפילת העסקה עם ראלקו יש יד בעניין".

 

לגבי ביטול הסכם ההשקעה מול ראלקו הציבורית אמר ברכה: "אנחנו יכולים לייצר עסקה יותר טובה למשקיעים שלנו ממה שסגרנו עם ראלקו, והאג"ח להמרה יביאו מקורות מימון יותר טובים לנו. בנוסף בחרנו להימנע ממעורבות נוספת בהנהלה ובהחלטות, ומתשלום נוסף לאותם מעורבים, כפי שראלקו ביקשו, שהיה מוסיף לעלויות הניהול".

 

גורם בשוק ההון אמר ל"כלכליסט" בהקשר זה כי "יכול להיות שהמעורבות בניהול היתה נושא מרכזי, אבל הנושא היה ידוע כבר בדיווח הראשוני על ההשקעה. ראלקו, שהיא חברה שמרנית, בחנה העסקה עם טוגדר, והחליטה בסופו של דבר כי תחום הקנאביס לא בשבילה לעת זו".

 

לאחר נפילת העסקה, טוגדר נותרה עם חוב של 5 מיליון שקל לראלקו, שניתנו לה כהלוואה במעמד החתימה על מזכר ההבנות. החברה ציינה כי היא תפרע אותה במועדה.

x