מתחילת השנה: השקל התחזק ב-7.3% מול הדולר
למרות רכישות דולרים שביצע בנק ישראל במהלך השנה, עלה ערכו של המטבע המקומי מול הדולר: נסחר תמורת 3.467 שקלים - בתחילת השנה נסחר ב-3.748 שקלים; חבר הוועדה המוניטארית והממונה על חטיבת השווקים, אנדרו אביר, אמר לאחרונה לרויטרס: "בעת הנוכחית, התערבות בנק ישראל בשוק המט"ח היא הכלי המתאים ביותר לצורך הרחבה מוניטארית"
סיפור כוחו של השקל ב-2019: המטבע המקומי טיפס מתחילת השנה ב-7.3% לעומת הדולר, למרות התערבות בנק ישראל בשוק המט"ח שמחליש את המטבע הישראלי עם כל רכישת דולרים.
- נסיגה בשקל מול המטבעות הזרים; הדולר מאבד גובה מול הפאונד
- מדיניות בנק ישראל אינה מסוגלת להגן על הייצוא
- אמיר ירון שיחק נגד הציפיות
בתחילת שבוע שעבר, מיד לאחר ההחלטה להשאיר את הריבית על כנה, רכש בנק ישראל דולרים בהיקף משמעותי וגרם באותו יום להיפוך במגמה - והדולר טיפס לעומת השקל.
באגף הכלכלה בחטיבת שוקי הון של לאומי, בראשות ד"ר גיל מיכאל בפמן, ציינו היום (ה') כי "ההחלטה האחרונה של הוועדה המוניטארית, להותיר את הריבית ללא שינוי, נסמכה בין היתר, על המשך הייסוף (ההתחזקות) בשקל, כגורם אשר מעכב את חזרת האינפלציה לסביבת מרכז תחום יעד יציבות המחירים של הממשלה (1%-3%) שבנק ישראל מכוון אליו".
בהודעת הוועדה המוניטארית צוין כי היא נוקטת בצעדים נוספים בכדי להרחיב את המדיניות: "בעת הנוכחית, התערבות בנק ישראל בשוק המט"ח היא הכלי המתאים ביותר לצורך הרחבה מוניטארית, בהשוואה להורדות ריבית או שימוש בכלים אחרים", כך אמר בראיון חבר הוועדה, הממונה על חטיבת השווקים, אנדרו אביר.
בתוך כך, בנק ישראל פרסם היום את יתרות מטבע החוץ שלו: הללו הסתכמו בסוף חודש נובמבר ב-122.383 מיליון דולר, עלייה של 1.022 מיליון דולר לעומת סוף החודש הקודם. עיקר העלייה נובע מרכישות מטבע חוץ על ידי בנק ישראל, בהיקף של 1.268 מיליון דולר.
היום, בדומה לאתמול, הדולר נסחר ביציבות מול המטבע המקומי ונסחר ב-3.467 שקלים. היורו, גם הוא ללא שינוי ונסחר ב-3.846 שקלים.