חגי שלום, בעלי קבוצת הארגז, נגד הממשלה: "מתייחסים אלינו כאויבי העם"
לטענתו, משרד התחבורה נמנע מלקיים את פסיקת ביהמ"ש המחוזי ירושלים מיולי, המחייבת לתת העדפה לאוטובוסים תוצרת ישראל על פני אוטובוסים תוצרת סין
חגי שלום, בעלי קבוצת הארגז ובעל השליטה ברשת טיב טעם, תוקף את הממשלה וטוען כי אינה מגנה על התעשייה המקומית. קבוצת הארגז מחזיקה במפעל להרכבת אוטובוסים בישראל. לטענת שלום, משרד התחבורה נמנע מלקיים את פסיקת ביהמ"ש המחוזי ירושלים מיולי, המחייבת לתת העדפה לאוטובוסים תוצרת ישראל על פני אוטובוסים תוצרת סין, ותחת זאת עתר המשרד לבג"ץ.
- חגי שלום עתר לביזיון ביהמ"ש מצד המדינה בעיכוב רכש האוטובוסים
- לא רק בסלולר: בעלי קבוצת הארגז מאיים לפטר מאות עובדים
- בעקבות התנגדות אנטרופי: טיב טעם לא תדון בהעלאת התגמול למנכ"ל
"בחוק המכרזים יש שני יסודות: העדפה לתוצרת הארץ ורכש גומלין. במשרד התחבורה ובאוצר התקבלה החלטה לא להחיל את החוק על רכש האוטובוסים, ובכך לפגוע קשות בתוצרת הארץ", אמר שלום. "עתרנו לבית המשפט והוא קיבל את עמדתנו. מאז משרד התחבורה לא עשה דבר למימוש פסק הדין. תחת זאת המדינה ערערה לבג"ץ, וגם זאת ארבעה חודשים אחרי פסק הדין. הדיון נקבע לינואר, ומחודש מאי כל רכש האוטובוסים מעוכב, דבר הפוגע קשות בנוסעים ובמפעלים.
"ממשלת ישראל לא מוציאה מכרזים ולא מאפשרת לחברות להצטייד באוטובוסים. אין הזמנות, אין עבודה, אנחנו מפטרים עובדים. הממשלה לא עשתה כלום וערערה לעליון נגד החלטת המחוזי לטובתנו, כמו היינו אויבי העם. אנחנו לא אויבי העם, אנחנו מפרנסים עובדים בפריפריה. מתוך רשלנות מפקירים את התעשייה. מדוע הממשלה קמה נגד פסיקה שמגבה אותה לתמיכה בתוצרת הארץ?!".
בשבוע שעבר עתר שלום בשם הארגז לביהמ"ש נגד משרדי התחבורה וכלכלה בטענה לביזיון בית המשפט על אי־קיום פסיקתו מיולי. היום צפוי שלום להתייחס לקשיי מפעל הארגז בוועידת ישראל השנתית לתעשייה של התאחדות התעשיינים בגני התערוכה בתל אביב, בהשתתפות בכירים מחברות כאמזון וסימנס.