ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק חדשנות באשראי שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class מקומי.קום 2024 פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT Expanding Horizons FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 השקעות גלובליות כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי כנס ביטחון המזון מיאמי 2024 ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית כלכלת הנדל"ן כנס האנרגיה Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות טק עצמאות גיימינג 2024 PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 צמיחה בעולמות האשראי RoadShow Event 23 כנס AI לונדון 2024 ביטחון אנרגטי Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot משלחת העסקים לפריז TechTLV2024 הכלכלית הלאומית 24 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי כנס הצמיחה שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup בטיחות במקומות עבודה +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי השקעות ופיננסים כנס החלל 2024

מנכ"לית ומייסדת פאפאיה גלובל: "שכר הוא אחד מהדברים הכי מורכבים בארגון גלובלי"

עינת גז אמרה את הדברים בוועידת Mind the Tech TLV של כלכליסט ובנק לאומי. גז: "זה תחום 'משעמם' עם הרבה דאטה, אבל זו דאטה מאוד חשובה, שלומדים ממנה המון ושצריכים להיות מסוגלים להבין אותה"

בילי פרנקל 16:5625.11.19

"תשלום שכר הוא תחום שנראה מאוד פשוט וטריוויאלי, אבל שכר הוא אחד הדברים הכי מורכבים"; כך אמרה היום (ב') עינת גז, מנכ"לית ומייסדת חברת פאפאיה גלובל, בוועידת Mind the Tech TLV של כלכליסט ובנק לאומי.

 

החברה יצרה פלטפורמת ניהול כוח אדם גלובלית שמפשטת ומאחדת את ניהול השכר, ההטבות והמסים בחברות בינלאומיות שמעסיקות עובדים במדינות רבות ועם נהלים שונים. לאחרונה עלתה לכותרות לאחר שגייסה 45 מיליארד דולר. בשנת 2018 זכתה החברה בתחרות הסטארט-אפים בוועידת הדיגיטל והמובייל של כלכליסט.

 

עינת גז עינת גז צילום: יריב כץ

 

גז, שנשאה דברים בחלק שעסק בטכנולוגיות שמעצבות את העתיד, ציינה, כי שיעור גדול מכוח אדם של חברות גלובליות עשוי להיות מעבר לים, אך הדבר מתבצע בדרכים מיושנות ולא יעילות. "כשמחשבים שכר של עובד צריכים לקחת נתונים פרסונליים כמו נקודות זיכוי, ילדים וכדומה, לצד דברים שמשתנים כל חודש כמו דמי הבראה או מצב ביטחוני כמו זה שהיה לאחרונה", אמרה. "שכר מתחיל מהתחייבות בסיסית של חוזה בין עובד למעסיק, לפיו לא משנה מה קורה, עובד מצפה לקבל שכר בזמן ועל זה צריך לשמור".

 

כיום, הוסיפה, חברות גלובאליות מעסיקות עשרות אם לא מאות עובדים מלוץ לטריטוריות האם שלהן, כשכל התהליך נעשה עדיין בצורה ידנית. "לכל חברה כאן יש מערך שכר וחשבת שכר, אבל בחברות גלובאליות יש אדם אחד או שניים שאחראים לשכר של 200 ו-300 עובדים במדינות שונות בעולם, שנסמך כל חודש על הרבה נתונים ידניים וחוקי עבודה שהוא לא מכיר.

 

 

 

"בסופו של דבר, אף משקיע לא ירגיש בנוח להיכנס לחבה שמנהלת את כל האופרציה הפיננסית עם אקסלים", הוסיפה. "כשהתחלנו את פפאאיה היה לנו חזון ברור, 'בוא נגרום לחברות לעבוד איפה שהם רוצים בעולם'. כל מי שהיה בסטאראטפ יודע כמה קשה לסגור את הפער בין למצוא אנשים שיעבדו לבין היכולת להוציא את זה לפועל. דבר שני היה לעשות את זה קל. חוקי העבודה משתנים מהר. אנשים חושבים שהכל נהיה יותר גלובלי ויותר קל, אבל רק בארה"ב, שהיתה נטולת חוקי עבודה, יש היום חוקים חדשים על בסיס חודשי כמעט, מהכרה של הובר בעובדים ועד להרבה תוספות של פנסיה, חופשה ומחלה. בסוף הכל נופל על המעסיק שצריך לדעת אותם.

 

"זה תחום 'משעמם' עם הרבה דאטה, אבל זו דאטה מאוד חשובה, שלומדים ממנה המון ושצריכים להיות מסוגלים להבין אותה", הוסיפה. "כשאנחנו עושים פגישה ראשונה עם לקוחות אנחנו שואלים כמה עובדים יש לכם וכמה הם עולים לכם, אך מה שמדהים הוא שאף פעם אין תשובה אחת. בהתחלה נותנים מספר ואז נזכרים בעוד קבוצה שנותנת שירות מסוים ובסוף מסדרים ביחד את כל המספרים".

 

מאפיינים נוספים אליהם יש לשים לדבריה לב עם הפיכתו של שוק התעסוקה ליותר ויותר גלובאלי, הוא הפן של הגנת הפרטיות וזליגת מידע. "אנחנו שמים לעצמנו כמטרה להסתכל ולהוביל את התחום ברמת האחריות – איך החברות מנהלות את הדאטה האישית של העובדים. היום מידע אישי מתפזר במיילים, אבל כולנו רוצים להיות פרסונות פרטיות בעולם. אם עובדים בחברה שלא שומרת על המידע שלנו בצורה מסודרת, אנחנו עלולים להיות במקומות שאנחנו לא רוצים להיות בהם מבחינת החיים האישיים".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x