הכלכלן הראשי של מודי'ס: סיכון גבוה למיתון עולמי במהלך השנה וחצי הקרובות
מארק זנדי אמר בראיון ל-CNBC כי "אם משהו לא יעבוד בדיוק לפי התסריט" - כולל מציאת פתרון לסוגיית הברקזיט ולהסלמה במלחמת הסחר בין ארה"ב לסין - הסיכון לכניסת הכלכלה העולמית למיתון יהיה גבוה "בצורה מטרידה"
קיים סיכון "גבוה באופן מטריד" למיתון בכלכלה העולמית במהלך 12-18 החודשים הקרובים, וקובעי המדיניות עלולים להיכשל בניסיון להפוך את המגמה הזאת; כך אמר היום (ד') מארק זנדי, הכלכלן הראשי בחברת מודי'ס אנליטיקס.
"אני חושב שהסיכונים גבוהים מאוד: אם משהו לא יעבוד בדיוק לפי התסריט, נמצא את עצמנו במיתון", אמר זנדי. "אפילו אם לא יהיה מיתון במהלך התקופה האמורה, אני חושב שדי ברור שאנחנו הולכים לסבול מכלכלה הרבה יותר חלשה", הוסיף.
- קרן המטבע חותכת שוב את תחזית הצמיחה של ישראל - ל-3.1% ב-2019
- סגן יו"ר הפד: "הסיכויים למיתון בארה"ב נמוכים"
- ההאטה במגזר הנפט מאיימת להפיל את כלכלת סעודיה למיתון
הימנעות מהאטה בפעילות הכלכלית דורשת שגורמים רבים "ייצמדו לתסריט" באותו זמן, לדבריו. אלו כוללים את נשיא ארה"ב דונלד טראמפ - שלא יסלים את המצב במלחמת המכסים מול סין; את בריטניה שתצליח למצוא פיתרון לנושא הברקזיט; ואת הבנקים המרכזיים, שימשיכו לתת לשווקים תמריצים מוניטריים. "אני חושב (שהסיכון) גבוה, גבוה בצורה מטרידה", אמר זנדי ל-CNBC כשנשאל על הסיכויים למיתון עולמי.
כלכלנים אחרים נראו פחות מודאגים ממיתון, אך היו שותפים לתחושתו של זנדי לפיה הצמיחה עומדת להמשיך להיחלש. אסוור פרסד, פרופסור באוניברסיטת קורנל, אמר שהוצאות הצרכנים עזרו לתמוך בצמיחה במספר כלכלות - אפילו כאשר המומנטום דעך במגזרים אחרים - אך הוסיף שדבר זה אינו בר-קיימא. "אי אפשר לסמוך על הצרכנים ועל משקי הבית שימשיכו להזין את הצמיחה. לכן, המפתח הוא לגבש מדיניות שתוכל לעזור להחיות עסקים ואת ביטחון הצרכנים, וכך לחולל יותר ההשקעות" אמר פרסד ל-CNBC.
אתמול תיקנה קרן המטבע העולמית כלפי מטה את תחזית הצמיחה העולמית. בדו"ח התשקיף הכלכלי העולמי שלה חוזה הקרן שהכלכלה הגלובלית תצמח ב-3% השנה וב-3.4% ב-2020; מדובר במספרים נמוכים מה-3.2% וה-3.5% בהתאמה, שנחזו בחודש יולי על ידי הקרן לשנים הללו.