$
בארץ

קרן המטבע חותכת שוב את תחזית הצמיחה של ישראל - ל-3.1% ב-2019

זאת לאחר שבאפריל הורידה הקרן את התחזית מרמה של 3.5% ל-3.3%; כלכלני הקרן עדכנו שוב כלפי מטה את תחזית הצמיחה של כלכלת העולם לרמה הנמוכה ביותר מאז המשבר הכלכלי של 2008 - מ-3.2% ל-3% בלבד

אדריאן פילוט 16:0015.10.19

חדשות לא מעודדות לגבי הכלכלה הגלובלית בכלל ולגבי כלכלת ישראל בפרט: קרן המטבע הבינלאומית הורידה היום (ג'), זו פעם שנייה ברציפות, את תחזית הצמיחה של ישראל ל-2019, ל-3.1%. באפריל הורידה הקרן את התחזית מרמה של 3.5% ל-3.3%.

 

לדוח המלא לחצו כאן

 

 

 

גם בנק ישראל עדכן את תחזית הצמיחה כלפי מטה לרמה של כ-3% בלבד, מה שמשקף פסימיות גבוהה כלפי הצמיחה העתידית.

 

הפסימיות לא מצטמצמת לשנה הנוכחית אלא נמשכת אל תוך השנה הבאה ואף מעבר לכך: תחזית הצמיחה לשנת 2020 עודכנה כלפי מטה לרמה של 3.1% בלבד, לעומת צמיחה של 3.3% בתחזית שפורסמה באפריל האחרון. הקרן מעניקה גם תחזית ל-2024: 3% בלבד.

 

בנימין נתניהו ומשה כחלון בנימין נתניהו ומשה כחלון צילום: אוהד צויגנברג

 

לפי אותן תחזיות, האינפלציה במשק צפויה לעמוד השנה ממש בגבול התחתון של יעד יציבות המחירים של הממשלה (1%-3%) ובשנה הבאה לטפס ל-1.3% - עדיין רחוק מאמצע היעד כפי שנגיד בנק ישראל אמיר ירון הציב לעצמו. בכל מקרה, גם בקרן צופים שנתיים של אינפלציה נמוכה מאוד. החדשות הטובות, לפי תחזית הקרן, הן שהאבטלה צפויה להישאר ברמת השפל סביב 4% בחמש השנים הקרובות.

 

 

כריסטלינה ג'ורג'ייבה, יו"ר קרן המטבע הבינלאומית כריסטלינה ג'ורג'ייבה, יו"ר קרן המטבע הבינלאומית צילום: בלומברג

 

צרות עולמיות

ההאטה בצמיחה בישראל היא תוצאה של סביבה מאקרו כלכלית גלובלית מאוד לא מעודדת: כלכלני הקרן עדכנו שוב כלפי מטה את תחזית הצמיחה של העולם לרמה הנמוכה ביותר מאז המשבר הכלכלי של 2008 - 3% בלבד השנה, וזאת מאומדן קודם של 3.2%.

 

כלכלת סעודיה מוזכרת לרעה בדו"ח עם תחזית צמיחה של 0.2% השנה לעומת צפי קודם ל-1.9%. ארה"ב צפויה לצמוח בקצב של 2.4% ב-2019 לאחר צמיחה של 2.9% בשנה שעברה - זאת לאחר התפוגגות השפעות רפורמת המס הגדולה מלפני שנתיים. בריטניה צפויה לצמוח ב-1.2% לעומת תחזית קודמת ל-1.4%, על רקע קשיי הברקזיט. גרמניה צפויה לצמוח ב-0.5% בלבד לעומת 1.5% ב-2018. סין צפויה לחוות ירידה בצמיחה משיעור של 6.6% ל-6.1% השנה בשל השלכות מלחמת הסחר עם ארה"ב וקשיים בניהול החוב שלה.

 

"הכלכלה הגלובלית נמצאת בהאטה מסונכרנת", מסבירה הכלכלנית הראשית של הקרן, גיטה גופינאט. היא מייחסת את ההאטה בעיקר לחסמים החדשים בסחר הבינלאומי שפוגעים פגיעה קשה בתעשייה העולמית שיורדת ומצטמצמת לרמות "שלא נצפו מאז המשבר הפיננסי" וגם ממתחים גיאו-פוליטיים שמעיבים על הכלכלה.

 

כלכלני הקרן מסבירים כי אותם מתחים וסיכונים טרם באו לידי ביטוי באופן מלא בגלל התגובה המהירה של הבנקים המרכזיים שחזרו למדיניות מרחיבה והרגיעו את השווקים. בנוסף, הצמיחה המהירה של סקטור השירותים ממשיכה לתמוך בגידול בתעסוקה. ובכל זאת מדגישים בקרן כי התחזיות האלו נותרו "לא יציבות".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x