הצרות של מיכל נגרין: היקף החובות של הרשת - 10 מיליון שקל
בית המשפט מינה היום את עורכי הדין שאול קוטלר וחנית נוב לנאמני הרשת שנקלעה לקשיים, וזאת כחלק מניסיון לשקמה; לטענת עובדיה, חייבת להם החברה כחמישה מיליון שקל, כולל שכר שלא שולם ופיצויי פיטורין; בדיון נכח גם נציג של גורם מחו"ל המתעניין ברכישת הרשת
נשיא בית משפט המחוזי בתל אביב, השופט איתן אורנשטיין, מינה היום (ד') שני נאמנים לרשת מיכל נגרין - עוה"ד שאול קוטלר וחנית נוב; מדובר למעשה בצו במטרה לבחינת שיקום החברה שנקלעה לקשיים. בדיון שהתקיים עתה נכחה גם הבעלים של הרשת, המעצבת מיכל נגרין, וכן עורך דין המייצג גורם מחו"ל שמתעניין ברשת. בדיון אמר עורך דינה של נגרין, אמנון דרדיק, כי היקף החובות של הרשת עומד על 10 מיליון שקל.
- רשת התכשיטים מיכל נגרין נסגרת אחרי 30 שנות פעילות
- רשת האופנה פוראבר 21 בקשיים: תבקש הגנה מפני נושים
- פרשת האופיואידים: פרדו לא הגיעה להסדר ומתקרבת לפשיטת רגל
לדברי דרדיק, מדובר בהתחייבויות לעובדים בסך של כ-4.5 מיליון שקל, לספקים - כ-4 מיליון שקל ועוד חוב לבנק הפועלים של 1.2 מיליון שקל. "בקופה אין כסף. באופן שוטף הפעילות היא גירעונית. בעלי השליטה הביאו מהבית עשרות מיליוני שקלים והגיעו למצב שאין להם עוד מה לתת", אמר דרדיק.
במהלך הדיון ציין עו"ד אבנר כהן, המייצג את הגורם הזר המעוניין ברכישת הרשת, כי מדובר בחברה מארה"ב ש"מגלה עניין רב, אבל בין עניין לבין להוציא כסף מהכיס יש פער. המדובר בלקוח שמגלה עניין לרכוש את המותג, את החנויות ואולי גם את המפעל".עו"ד ליזה חדש, באת כוח העובדים ציינה כי המפעל נסגר והחנויות פעילות.
השופט איתן אורנשטיין קבע בהחלטתו כי "אין ספק שעסקינן בחברה שעונה על הגדרת חדלות פירעון. בנסיבות אלה יש מקום ליתן צו לפתיחת הליכים. הואיל והשתכנעתי שיש ראיות לכאורה לאפשרות של שיקום כלכלי של החברה אני מורה על מינוי נאמן זמני לשם הבטחת הפעלת וניהול החברות ורכושן, תפיסת רכוש ובחינת אפשרות הפעלתן"
הדיון - לבקשת העובדים
הדיון היום התקיים לאחר שעובדים ברשת הגישו אתמול באמצעות עו"ד ליזה חדש לביהמ"ש בת"א בקשה למנות נאמן זמני לחברת מיכל נגרין עיצובים והחברה הבת מיכל נגרין ישראל. זאת לאחר שנטען על ידם כי הרשת נותרה חייבת להם סכום בסך העולה על כ-5 מיליון שקל. הבקשה הוגשה לאחר כניסת חוק חדלות הפירעון החדש ומוכתרת כבקשה דחופה למתן צו לפתיחת הליכים.
במסגרת הבקשה טענו העובדים: "הקבוצה אשר הפעילה את המותג הנודע מיכל נגרין היתה למעשה בין החברות הבודדות במדינת ישראל בתחום האופנה אשר הצליחו לפרוץ לשוק הבינלאומי. הקבוצה הודיעה לעובדים כי בשל מצבה הכלכלי הקשה אליו נקלעה היא נאלצת לסגור את הפעילות ולפטר את העובדים לאלתר. לחברה מפעל בבת ים והרשת מעסיקה כ-116 עובדים. יובהר כי חובות הקבוצה לעובדים בין בדמות שכר שלא שולם וגמר חשבון לרבות הודעה מוקדמת, פדיון חופשה, דמי הבראה ופיצויי פיטורין עומדים על סך העולה על כ-5 מיליון שקל וככל הידוע למבקשים, לקבוצה חובות נוספים לספקים ונושים שונים בסכומים של מיליוני שקלים".
העובדים ביקשו מבית משפט מינוי נאמן זמני לצורך שמירה על נכסי הקבוצה, לרבות המוניטין הבינלאומי ולצורך בחינת האפשרויות הקיימות לפירוק או שיקום כלכלי.
נגרין אמרה אתמול: "בצער רב ובכאב גדול אנחנו נאלצים לומר לכם שהדרך שלנו הסתיימה, ואנחנו נאלצים לסגור את מפעל חיינו שהשקענו בו את הלב הנשמה וכל כספנו. כולכם אני מניחה הבנתם שקורה משהו, נאלצנו להצטמצם לבניין אחד, פיטרנו עובדים, חשבנו שנוכל לעשות שינויים בעסק ולהוביל אותו למקום טוב יותר, לקחנו יועצים חיצוניים שנכנסו לעובי הקורה, התחלנו תהליך שנראה מבטיח ונכון אך לצערנו בשבוע האחרון הבנו שהבור הכספי עוד עמוק בהרבה ממה שחשבנו, ואין לנו את הכסף והיכולת להמשיך להפעיל את כל המערך הזה". עוד אמרה נגרין: "כל הכסף הפרטי שצברנו לאורך השנים, עשרות מיליוני שקלים, הושקעו בעסק שלנו כדי להמשיך לגלגל אותו, מתוך אמונה ותקווה במפעל החיים שלנו ובהמשך העשייה שלנו כאן בארץ, ולשמש מקור פרנסה לכולנו. עכשיו הגענו לשקל האחרון, ואנחנו מבינים שאין לנו ברירה, ואין מוצא אלא בסיום דרכה של החברה".