רשת התכשיטים מיכל נגרין נסגרת אחרי 30 שנות פעילות
בעקבות קשיים כלכליים נסגרת הרשת, שלה 13 סניפים בארץ ו-22 בעולם. העובדים הגישו בקשת פירוק לביהמ"ש המחוזי בת"א על חובות בסך של מעל 5 מיליון שקל והדיון בבקשה נדחה למחר; מיכל נגרין: "אני מבקשת סליחה מכולכם שניסיתי ללכת עם החלום שלי ונכשלתי"
לאחר שלושים שנות פעילות, מעצבת התכשיטים מיכל נגרין סוגרת את רשת החנויות בעקבות קשיים כלכליים וחוסר אפשרות להבריא את החברה. בארץ יש לרשת 13 סניפים, מהם 6 מופעלים באמצעות זכיינים, ובעולם קיימים 22 סניפים, המופעלים באמצעות זכיינים.
- אחרי שאבא מת אמא אמרה לי: "תתייחסי לדאגה שלי כאילו אני בעלת מום"
- בלעדי: מיכל נגרין מחפשת זכיין חדש בארצות הברית
- חנויות מיכל נגרין וסקאל בנתב"ג נסגרו בשל חשד לעבירות מס
הבוקר (ג') בישרה נגרין ל-120 עובדי החברה על הפסקת פעילות הרשת, שתמשיך את פעילות החנויות עד לתום המלאים הקיימים.
לאחר מכן הגישו 79 עובדים של הרשת בקשת פירוק לביהמ"ש המחוזי בת"א בבקשה למינוי נאמן זמני לחברת מיכל נגרין עיצובים וחברת הבת מיכל נגרין ישראל, מכיוון שהם לא צפויים לקבל שכר בחודש הקרוב. הבקשה נועדה על מנת לאפשר להם לקבל את כספם מביטוח לאומי. לטענתם, הרשת חייבת להם מעל ל-5 מיליון שקל.
נשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב השופט איתן אורנשטיין, דן בתיק וקבע כי לא ראה מקום להוציא צו למינוי נאמן זמני במעמד צד אחד והורה על דיון מחר. "על מנת למנוע פגיעה בזכויות ובכל רכוש אחר של החברה ניתן בזאת צו ארעי האוסר על ביצוע של דיספוזיציה בנכסי החברות. הצו אוסר כניסה למשרדי החברות או לקיחת כל נכס מנכסיהן".
הבקשה הוגשה לאחר כניסת חוק חדלות הפירעון החדש ומוכתרת כבקשה דחופה למתן צו לפתיחת הליכים. העובדים מבקשים למנות כנאמן זמני את עו"ד שאול קוטלר, לצורך שמירה על נכסי הקבוצה לרבות המוניטין הבינלאומי ולצורך בחינת האפשרויות הקיימות לפירוק או שיקום כלכלי.
במסגרת הבקשה טענו העובדים באמצעות עו"ד ליזה חדש כי "הקבוצה אשר הפעילה את המותג הנודע מיכל נגרין היתה למעשה בין החברות הבודדות במדינת ישראל בתחום האופנה אשר הצליחו לפרוץ לשוק הבינלאומי. היום הודיעה הקבוצה לעובדים כי בשל מצבה הכלכלי הקשה אליו נקלעה היא נאלצת לסגור את הפעילות ולפטר את העובדים לאלתר.
"לחברה מפעל בבת ים. הרשת מעסיקה כ-116 עובדים. יובהר כי חובות הקבוצה לעובדים בין בדמות שכר שלא שולם וגמר חשבון לרבות הודעה מוקדמת, פדיון חופשה , דמי הבראה ופיצויי פיטורין עומדים על סך העולה על כ-5 מיליון שקל וככול הידוע למבקשים, לקבוצה חובות נוספים לספקים ונושים שונים בסכומים של מיליוני שקלים".
"בור כספי עמוק"
כך אמרה בהודעתה מיכל נגרין: "בצער רב ובכאב גדול אנחנו נאלצים לומר לכם שהדרך שלנו הסתיימה, ואנחנו נאלצים לסגור את מפעל חיינו שהשקענו בו את הלב הנשמה וכל כספנו.
"כולכם אני מניחה הבנתם שקורה משהו, נאלצנו להצטמצם לבניין אחד, פיטרנו עובדים, חשבנו שנוכל לעשות שינויים בעסק ולהוביל אותו למקום טוב יותר, לקחנו יועצים חיצוניים שנכנסו לעובי הקורה, התחלנו תהליך שנראה מבטיח ונכון אך לצערנו בשבוע האחרון הבנו שהבור הכספי עוד עמוק בהרבה ממה שחשבנו, ואין לנו את הכסף והיכולת להמשיך להפעיל את כל המערך הזה.
"כל הכסף הפרטי שצברנו לאורך השנים, עשרות מיליוני שקלים, הושקעו בעסק שלנו כדי להמשיך לגלגל אותו, מתוך אמונה ותקווה במפעל החיים שלנו ובהמשך העשייה שלנו כאן בארץ, ולשמש מקור פרנסה לכולנו. עכשיו הגענו לשקל האחרון, ואנחנו מבינים שאין לנו ברירה, ואין מוצא אלא בסיום דרכה של החברה.
"זה יום עצוב ונורא בשבילנו. כמו שעצוב לי על עצמי, עצוב לי עליכם על שאתם מאבדים את מקום עבודתכם. עשינו כל מה שיכולנו על מנת לסייע לכם ולאתר את האדם שמתמחה בליווי עובדים במשברים מסוג זה, אשר יסייע לכם בדרך הטובה ביותר להגן על זכויותיכם ויעזור לכם לקבל את כל מה שמגיע לכם, כולל את שכרכם ויתר הזכויות עבור העבודה אצלנו, וכן למי שלא ימצא עבודה חדשה לתשלום דמי אבטלה שמגיעים לכם על פי החוק.
"לצערי, לנו אף אחד לא דואג במצב הקשה שנקלעו אליו, ולנו לא נותר אלא לסיים בדרך הזו כי פשוט אין לנו ברירה. אני מבקשת סליחה מכולכם שניסיתי ללכת עם החלום שלי ונכשלתי.
"תודה לכם על שנים יפות ומדהימות שחווינו כאן ביחד וסליחה על השנים האחרונות שהיו קשות ונוהלו בסגנון שהוביל אותנו לרגע הקשה הזה. אוהבת אותכם מאד ומאחלת לכם בכל ליבי שתצליחו בהמשך חייכם. צר לי שכך אנחנו מקבלים את תחילת השנה החדשה, הלב שלי בוכה והנשמה לא מוצאת מנוחה".
עד לפני מספר שנים המותג מיכל נגרין נחשב לאחד ממותגי התכשיטים הנחשקים ביותר בארץ וגם היום יש לו מוניטין ועוצמה בישראל ובחו"ל.
מיכל נגרין הקימה את רשת התכשיטים שלה לפני כשלושים שנה והפעילה עשרות חנויות בארץ ובעולם - בין היתר ברוסיה, קרואטיה, רומניה, הולנד, הונגריה, צרפת, יפן, מקסיקו, ארה"ב, אוסטרליה, סין ועוד.
בינואר האחרון התראיינה הבת של מיכל נגרין, יסמין שעובדת ברשת כמעצבת ואמרה: "כשמיכל נגרין פרצה, בשנות ה־90, היה ואקום בעולם התכשיטים המעוצבים, ונשים שחיפשו תכשיט שאינו זהב או יהלומים, לא מצאו את מבוקשן. אז התכשיטים שלנו נחשבו לשיא הטרנד במשך שנים רבות.
"היום, גם אנחנו שומעים שמיכל נגרין נתפס בארץ כמותג למבוגרות, כי הגרופיות שלנו משנות ה־90 התבגרו, ולמרות שהן נשארו לקוחות נאמנות, הבנות שלהן מתייחסות למותג כאל 'התכשיטים של אמא'", הסבירה נגרין ג'וניור והדגישה ש"בחו"ל אנחנו נתפסים אחרת".
נגרין מפעילה שתי חנויות בנתב"ג שבשלב זה ממשיכות לעבוד והחברה משלמת את התשלומים הנדרשים על פי החוזה. ככל והחברה לא תעמוד בתשלומים ולא תוכל להחזיק בהן, תצא רשות שדות התעופה למכרז חדש.
בהתאחדות התעשיינים הגיבו על סגירת המפעל של נגרין בבת ים ואמרו כי מיכל נגרים אינה החברה האחרונה שתיסגר בקרוב: "זו יום עצוב לתעשיה בישראל. עלויות הייצור הגבוהות שלא מאפשרות להתחרות בשוק הבינלאומי, התערבות הממשלה שרק הולכת ומכבידה והמחסור בעובדים מיומנים, מביאים לכך שמיכל נגרין היא לא החברה האחרונה שתיסגר בקרוב. הנהלת התאחדות התעשיינים עומדת בקשר רציף עם המפעל על מנת לבדוק את דרכי הסיוע האפשריות".