שביתת עובדי רשות האכיפה והגבייה תימשך גם מחר: "לא יכולים לעבוד בחינם"
עובדי הרשות החלו היום לנקוט בצעדים ארגוניים, על רקע כניסתו לתוקף של חוק חדלות פירעון החדש שמייצר להם עבודה נוספת בהיקף גדול. יו"ר ועד העובדים: "יש זרם בלתי פוסק של עבודה, אבל אנחנו לא מקבלים תוספת"
שביתת עובדי רשות האכיפה והגבייה תימשך גם מחר (ד'), זה היום השני. כחלק מהצעדים הארגוניים תושבת כל פעילות משרדי הרשות ברחבי הארץ, המרכז לגביית קנסות ומטה הנהלת הרשות. בהנחיית ההסתדרות הוקמה ועדת חריגים שחבריה יבחנו מקרים שיוחרגו מהשביתה ויטופלו על ידי עובדי הרשות.
אתמול פתחו עובדי הרשות בצעדים ארגוניים. במכתב ששלח יו"ר הוועד אלי אלבס לעובדים הוא הורה להם להתייצב במקומות העבודה ולתלות מודעות בכניסה ללשכות עם מספרי הטלפון של בכירי האוצר שמולם מתנהל המו"מ. "באוצר חושבים שעובדי מדינה זה עובדי מפעל, כי הארגון הזה נהפך למפעל לייצור עבודות. בכל שבוע מכניסים עבודות חדשות ותיקוני חקיקה חדשים", אמר.
בין העומסים הוא מדגים את חוק חדלות פרעון שאושר לאחרונה, אך עובדי הרשות טרם החלו לעבוד לפיו. "יש זרם בלתי פוסק של תוספות חקיקה וצפויות עוד תוספות בעתיד, אבל העובדים לא יכולים לעבוד בחינם, והתמורה צריכה להיות בהתאם".
בהסתדרות ציינו כי הם מבקשים מזה שנתיים לקיים מו"מ עם הוועד בנושא הרפורמה בחוק חדלות פירעון, שנכנס לתוקף ב-15 בספטמבר, אולם בקשותיהם לא נענו. מחזיק התיק הארצי של עובדי רשות האכיפה והגבייה בהסתדרות עובדי המדינה אבנר סולטני מסר: "מ-2017 אנחנו מנסים להתניע מהלך של הידברות וניהול משא ומתן. כל מאמצינו העלו חרס. הממונה על השכר באוצר לא מתייחס וגורר רגליים. לא נותרה בידינו ברירה כמוצא אחרון אלא לנקוט בשביתה".
על רקע כניסתו לתוקף של חוק חדלות פירעון החדשה, בוועד דורשים תוספות שכר לכלל העובדים, וזאת אף שבינתיים הוקצו לשם יישום החוק 14 תקנים חדשים, ושמידת השפעתו על עומסי העבודה של העובדים עדיין אינה ברורה.
מהנהלת רשות האכיפה והגבייה נמסר: "אנו מצרים על החלטת הוועד לשבות. ההנהלה תומכת בהסכם עבודה חדש לעובדי הרשות, ואף לוקחת חלק פעיל במשא ומתן מול האוצר, ומקווה כי יימצא פתרון בהקדם. על אף השביתה מוקד המידע של הרשות יפעל כרגיל. בקשות דחופות יידונו בהתאם. דיונים יתקיימו בהתאם להחלטת הרשמים".