ממחר: שביתה ברשות האכיפה והגבייה
במסגרת השביתה כל לשכות הרשות יושבתו, לא תתבצע גביית קנסות ומערכת ההוצאה לפועל תושבת. בין המשמעויות: חייבים עלולים לקבל עיכובי יציאה מהארץ
- ביטוח לאומי לאוצר: נפסיק להעביר את עודפי הגבייה בעוד חודשיים
- מחקר: 1 מכל 11 אנשים בישראל חייב בהוצאה לפועל
- הכנסת בדרך לעצור את החגיגה של חברות הגבייה בעיריות
יו"ר הוועד, אלי אלבס, מסר לכלכליסט כי ההחלטה לצאת לשביתה התקבלה בעקבות כישלונו של המו"מ המתקיים מזה כשנתיים מול האוצר בנוגע להסכם שכר חדש לעובדי הרשות. ברקע לחוסר ההסכמות טוענים בוועד לתוספת בלתי סבירה של עומסי עבודה, ללא נכונות לפצותם בהתאם.
ברשות מועסקים כ-1,000 עובדים, 700 מהם מאוגדים בהסתדרות. במכתב ששלח היום לעובדי הרשות, הוא הורה להם להתייצב מחר במקומות העבודה ולתלות מודעות בכניסה ללשכות, עם מספריהם של בכירים באוצר מולם מתנהל המו"מ.
"באוצר חושבים שעובדי מדינה זה עובדי מפעל, כי הארגון הזה נהפך למפעל ייצור עבודות, בכל שבוע מכניסים עובדות חדשות ותיקוני חקיקה חדשים", אמר אלבס. בין אלו הוא מדגים את חוק חדלות פירעון שאושר לאחרונה, אך עובדי הרשות טרם החלו לעבוד עליו. "יש זרם בלתי פוסק של תוספות חקיקה וצפויים עוד בעתיד, העובדים לא יכולים לעבוד בחינם התרומה צריכה להיות בהתאם".
מחזיק התיק הארצי של עובדי רשות האכיפה והגבייה בהסתדרות עובדי המדינה, אבנר סולטני, מסר: "משנת 2017 אנו מנסים להתניע תהליך של הידברות וניהול משא ומתן. כל מאמצינו העלו חרס. הממונה על השכר במשרד האוצר לא מתייחס וגורר רגליים. לא נותרה בידינו ברירה, כמוצא אחרון, לנקוט בשביתה".
עם זאת נשמעות גם טענות לפיהן היחסים הסלימו רק לאחרונה, עם כניסתו של החוק לתוקף. כפי שנטען, בוועד דורשים על רקע זה תוספות שכר לכלל העובדים, וזאת על אף ושבינתיים הוקצו לשם יישומו 14 תקנים חדשים, ושמידת השפעתו על עומסי העבודה של העובדים אינה ברורה עדין.
מהאוצר נמסר בתגובה: "המשרד מנהל הידברות ארוכה עם נציגות עובדי רשות האכיפה וקורא להסתדרות לשוב אל שולחן הדיונים ולהימנע מפגיעה מיותרת באזרחים הזקוקים לשירותי רשות האכיפה".