30 דקות או פחות
"תל אביב היא השוק שאימץ את וולט מהר יותר מאשר כל מדינה אחרת"
יום אחד קיבל אמרי גלאי הודעה מסין - חברת OFO סוגרת את פעילות השכרת האופניים שהקים בארץ. בניסיון למזער נזקים הוא הצליח להביא לכאן את שירות המשלוחים שהפך לסיפור הצלחה, כולל תכונה אחת שפותחה במיוחד עבור התל אביבים
צי השליחים של שירות משלוחי האוכל Wolt בולט ברחבי תל אביב, וגם בעלי מסעדות מרגישים את השינוי. אבל ההצלחה הזו התחילה מכישלון של חברה אחרת: אמרי גלאי, מנכ"ל וולט ישראל, ניהל בעבר הלא רחוק את הפעילות של OFO הסינית, שהציעה אופניים להשכרה. "אחרי כמה חודשים, כשהעסק התחיל להתייצב, יום אחד קיבלנו הודעה מסין שסוגרים את הפעילות. מעכשיו לעכשיו, הכי קר שאפשר, כמו שרואים בסרטים", מספר גלאי בשיחה בפודקאסט "30 דקות או פחות".
גלאי נשאר לבד, בלי גב של החברה הסינית, ובניסיון להציל משהו ממה שכבר בנה בארץ הוא התחיל לחפש חברות שיוכלו להיעזר בצוות שלו ולהשתמש בנכסים. כך נוצר הקשר עם וולט, שבחנה מצידה התרחבות לישראל.
לפרקים נוספים של הפודקאסט "30 דקות או פחות" ליחצו כאן
ההתעניינות ההדדית השתלמה לשני הצדדים: תל אביב היא השוק שאימץ את וולט בצורה המהירה ביותר מכל שאר המדינות שבהן פועל השירות, וכיום מתרוצצים בה כאלף שליחים עם הקופסה הכחולה הבולטת של וולט. גלאי מודה שההצלחה היתה גדולה מהציפיות וזה דווקא הוביל לכמה "כאבי צמיחה". בהשוואה למדינות אחרות, מספר גלאי, "כמות התלונות בוולט בישראל הרבה יותר גבוהה מאשר בכל מדינה אחרת" - חוויה שמוכרת לו גם מהתקופה שבה ניהל את פעילות Airbnb בארץ.
עכשיו הוא מספר מתי ולאן עוד יתרחב השירות בארץ, אילו מסעדות מסרבות להצטרף לעסק ואיך שיכנע את החברה להוסיף תכונה נוספת לשירות במיוחד עבור הפעילות בארץ - האפשרות להוסיף טיפ מתוך האפליקציה.
מראיינים:
נבות וולק, איש הייטק.
אביב פרנקל, איש התקשורת וסטארט-אפיסט.
ישראלים שנוסעים לחו"ל מתלוננים יותר
אחוז התלונות לכמות ההזמנות היה גבוה
כמות התלונות בוולט הרבה יותר גבוהה מאשר כל מדינה