שתי חברות מקבוצת אביליטי חשודות בעבירות ביטחוניות ובהלבנת הון
הבוקר ביצעו חוקרי המשטרה מעצרים במסגרת הפרשה בה חשודים אנשי שתי החברות בעבירות על חוק הפיקוח על הייצוא הביטחוני, מירמה, הברחה והלבנת הון. בחודש מרץ האחרון הושעו שתי החברות ממרשם הייצוא הביטחוני של ישראל לאחר שימוע שנערך להן במשרד הביטחון
שתי חברות מקבוצת אביליטי הציבורית חשודות בעבירות על חוק הפיקוח על הייצוא הביטחוני, מירמה, הברחה והלבנת הון. החקירה מתנהלת בלהב 433 (יאחב"ל) ולגבי פרטיה הוצא צו איסור פרסום ביום חמישי האחרון. הבוקר (א') ביצעו חוקרי המשטרה חיפוש וביצעו מעצרים של חשודים בפרשה.
- שתי חברות מקבוצת אביליטי חשודות בעבירות על חוק הפיקוח על הייצוא הביטחוני
- צרות לחברת אביליטי: נתבעת על ידי רשות ני"ע האמריקאית
- שתי חברות מקבוצת אביליטי הושעו ממרשם הייצוא הביטחוני של ישראל
המשטרה הוציאה הבוקר הודעה לפיה בהמשך להליכי שימוע וחקירת פעילות חברת אביליטי תעשיות מחשבים ותוכנה, וחברת אביליטי מערכות ביטחוניות, שבוצעה על ידי הממונה על הביטחון במערכת הביטחון יחד עם אגף הפיקוח על היצוא הביטחוני (אפ"י) במשרד הביטחון ובליווי המחלקה הכלכלית בפרקליטות המדינה, בחשד לביצוע עבירות על חוק הפיקוח על היצוא הביטחוני, יאחב"ל בשיתוף עם מלמ"ב, רשויות המס והמכס חוקרת חשד לביצוע עבירות מרמה, הברחה וכן עבירות הלבנת הון בהיקפים משמעותיים אשר בוצעו על פי החשד על ידי חברות אביליטי במסגרת פעילותן העיסקית.
שתי החברות האמורות בהודעה, אביליטי תעשיות מחשבים ותוכנה ואביליטי מערכות ביטחוניות, הושעו בחודש מרץ ממרשם הייצוא הביטחוני של ישראל. ההשעייה חלה לאחר שימוע שנערך להן במשרד הביטחון ובחשד כי הפרו את חוק הפיקוח על היצוא הביטחוני, וביצעו פעולות שיווק וייצוא ביטחוני של מערכות האזנה ואיכון ללא רישיונות.
החשדות עלו במסגרת חקירה שמנהל הממונה על הביטחון במערכת הביטחון (מלמ"ב), יחד עם אגף הפיקוח על היצוא הביטחוני (אפ"י) במשרד הביטחון. בסיום השימוע החליט המשרד להתלות ולהשעות את חברת אביליטי מערכות ביטחוניות מהמרשם כאמור, וכך גם את רישיונות השיווק, היצוא והצופן הנמצאים ברשותה וברשות אביליטי תעשיות מחשבים ותוכנה.
אביליטי נסחרת בבורסת תל אביב בשווי של 17.5 מיליון שקל, ועוסקת בפיתוח וייצור טכנולוגיות לניטור, אכיפה וסייבר עבור גופי ביטחון ואכיפת החוק. בעלי המניות הגדולים בחברה הם אנטולי חורגין ואלכסנדר אורובסקי (המחזיקים ב-13.2% כל אחד).
ב-21 ביוני פורסם כי החברה הנסחרת כדואלית גם בבורסת נאסד"ק נתבעת על ידי רשות ני"ע בארה"ב (SEC) על הונאה, לכאורה, של בעלי מניות בחברת רכישות אמריקאית הממוקמת בפלורידה. הרשות טענה בתביעה, שהוגשה ב-18 ליוני השנה לבית המשפט המחוזי הפדראלי במנהטן, כי מנכ"ל החברה אנטולי חורגין, ומנהל הטכנולוגיה הראשי, אלכסנדר אורובסקי, הונו, לכאורה, את בעלי המניות כדי לשכנעם להצביע בשנת 2015 בעד מיזוג החברה עם השלד הבורסאי קמבריידג', שאפשר לה להתחיל ולהיסחר בבורסת נאסד"ק. עוד נטען בהודעת ה-SEC, כי החברה ושני המנהלים הרוויחו מהמיזוג כ-19 מיליון דולר, כאשר חורגין ואורובסקי עצמם קיבלו כ-9 מיליון דולר, בתוספת 6 מיליון דולר כל אחד כאופציות מכר, בעוד שבעלי המניות בקיימברידג' הפסידו 60 מיליון דולר.