$
שווקי חו"ל

צרות לחברת אביליטי: נתבעת על ידי רשות ני"ע האמריקאית

טוענת כי חברת הסייבר הישראלית, יחד עם חברה בת הנמצאת בבעלותה המלאה ושניים ממנהלי החברה הבכירים, הונו לכאורה בעלי מניות בחברת רכישות ייעודית הממוקמת בפלורידה ועברו על חוקי ניירות ערך

צלי גרינברג 07:5621.06.19

הצטרפו לעדכונים חיים בערוץ הטלגרם של מדור שוק ההון בכלכליסט

 

חברת טכנולוגיות המודיעין אביליטי, הנסחרת כדואלית בבורסת נאסד"ק ארה"ב ובבורסה בתל אביב, נתבעת על ידי רשות ני"ע בארה"ב (SEC) על הונאה, לכאורה, של בעלי מניות בחברת רכישות אמריקאית הממוקמת בפלורידה. אביליטי איבדה 11.7% בסיום המסחר אתמול ושוויה עומד עתה על 25.6 מיליון שקל.

 

 

 

הרשות טוענת בתביעה, שהוגשה ב-18 ליוני השנה לבית המשפט המחוזי הפדראלי במנהטן, כי מנכ"ל החברה אנטולי חורגין, ומנהל הטכנולוגיה הראשי, אלכסנדר אורובסקי, הונו, לכאורה, את בעלי המניות כדי לשכנעם להצביע בשנת 2015 בעד המיזוג שלה עם השלד הבורסאי קמבריידג', שאפשר לה להתחיל ולהיסחר בבורסת נאסד"ק.

 

על פי הודעת ה-SEC, כדי לשכנע את בעלי המניות להצביע בעד הצעת המיזוג, הנתבעים שיקרו לבעלי המניות של החברה מפלורידה על סיכוייה העסקיים של אביליטי, ובכללם בדבר הבעלות שלה על מוצר חדש שישנה את "כללי המשחק" בדמות יירוט סלולארי, ועל ידי הצגת צבר הזמנות על ידי ULIN - סוכנות משטרתית באמריקה הלטינית, שלא נעשו בפועל.

 

 

מטה ה-SEC מטה ה-SEC צילום: בלומברג

 

עוד נטען בהודעת ה-SEC, כי החברה ושני המנהלים הרוויחו מהמיזוג כ-19 מיליון דולר, כאשר חורגין ואורובסקי עצמם קיבלו כ-9 מיליון דולר, בתוספת 6 מיליון דולר כל אחד כאופציות מכר, בעוד שבעלי המניות בקיימברידג' הפסידו 60 מיליון דולר.

 

מישל ויין ליין, מנהל לשכת לוס אנג'לס של הרשות, צוטט כי "אנו טוענים שהנתבעים שיקרו לבעלי המניות (בחברה בפלורידה) כדי לוודא שהמיזוג המבוטל יאושר, וכדי שיוכלו להרוויח עשרות מיליוני דולרים".

 

החברה מציינת בדיווח שלה, כי ב-10 באוגוסט 2018 הגישה את המסמכים הנדרשים בנושא, וכי ב-18 ביוני 2019 הוגשה תביעה אזרחית על ידי הרשות ני"ע בארה"ב נגד החברה, חברת הבת שלה – אביליטי תעשיות מחשב ותוכנה, וכנגד חורגין ואורובסקי. עוד מציינת החברה, כי ה- SEC מבקש צו מניעה, סעד, פיטורים ועונשים אזרחיים, וכי הם פועלים ליישוב העניין.  

 

לא טענות חדשות

כבר בתחילת הרבעון השלישי של 2018 דיווחה החברה שרשות ני"ע בארה"ב החליטה לבחון נגדה צעדי אכיפה לאחר שניהלה חקירה נגד החברה החל בפברואר 2017.

 

החברה גם דיווחה במרץ השנה, כי חברות הבת שלה -אביליטי תעשיות מחשבים ותוכנה, ואביליטי מערכות ביטחוניות, הושעו ממרשם הייצוא הביטחוני של ישראל, לאחר שימוע שנערך להן במשרד הביטחון ובחשד כי הפרו את חוק הפיקוח על היצוא הביטחוני, וביצעו פעולות שיווק וייצוא ביטחוני של מערכות האזנה ואיכון ללא רישיונות.

 

החשדות עלו במסגרת חקירה שניהל הממונה על הביטחון במערכת הביטחון (מלמ"ב), יחד עם אגף הפיקוח על היצוא הביטחוני (אפ"י) במשרד הביטחון. בסיום השימוע החליט המשרד להתלות ולהשעות את חברת אביליטי מערכות ביטחוניות מהמרשם, וכך גם את רישיונות השיווק, היצוא והצופן הנמצאים ברשותה וברשות אביליטי תעשיות מחשבים ותוכנה.

 

על שאר פרטי החקירה הוטל צו איסור פרסום והן משרד הביטחון והן החברה סירבו להגיב ולהתייחס לנושא. בעלי השליטה באביליטי הם חורגין (16.59%) ואורובסקי (16.59%).

 

בשנת 2017 ליוותה את דו"חות החברה הערת עסק חי ומכירותיה לאותה שנה הסתכמו ב־3 מיליון דולר בלבד. אביליטי סיימה את 2017 עם הפסד תפעולי של 9 מיליון דולר ו־2 מיליון דולר בלבד בקופה. ובאפריל אותה שנה היא דיווחה על התפטרותם של אמנון דיק, אפרים הלוי, עמוס מלכא, מאיר משה ושלום זינגר, מדירקטוריון החברה. על פי מקורבים לחברה, ההתפטרות נבעה מחשש מהערת עסק חי. 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x