ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק חדשנות באשראי שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class מקומי.קום 2024 פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT Expanding Horizons FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 השקעות גלובליות כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי כנס ביטחון המזון מיאמי 2024 ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית כלכלת הנדל"ן כנס האנרגיה Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות טק עצמאות גיימינג 2024 PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 צמיחה בעולמות האשראי RoadShow Event 23 כנס AI לונדון 2024 ביטחון אנרגטי Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot משלחת העסקים לפריז TechTLV2024 הכלכלית הלאומית 24 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי כנס הצמיחה שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup בטיחות במקומות עבודה +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי השקעות ופיננסים כנס החלל 2024

Mind the Tech 2019

"קל יותר לשבור את תקרת הזכוכית באמצעות שיתופי פעולה אסטרטגיים"

הילה אוביל-ברנר, שייסדה את ארגון יזמיות, אמרה את הדברים במפגש נשים יזמיות בוועידת כלכליסט בלונדון; שירונה פרתם, מנהלת הפיתוח העסקי בחברת KAPE: "בשנים האחרונות לא ראיתי אפילו סטארט-אפ אחד שהוקם על ידי אשה"; אופיר בן נון שטיינברג, מייסדת interactive Israel trading: "צריך בן אדם שיאמין לך וצריך בן אדם שייתן כנפיים, אחרת אי אפשר לשלב בין משפחה לקריירה"

סופי שולמן 17:0314.09.19

"זו השנה השלישית שאנחנו חוגגות יחד עם השותפים בלונדון וכבר הגענו לתובנה שקל יותר לשבור את תקרת הזכוכית באמצעות שיתופי פעולה אסטרטגיים", כך פתחה את מפגש הנשים היזמיות בוועידת Mind the Tech של כלכליסט בלונדון הילה אוביל ברנר.

 

המפגש נערך בהמשך לפעילות של שגרירות בריטניה בישראל, שנועדה לקדם שיתופי פעולה בין נשים ישראליות ובריטיות בתחומי הטכנולוגיה והחדשנות. במפגש הקודם, שנערך במרץ השנה והתמקד בטכנולוגיות בינה מלאכותית, הגיעו מבריטניה לישראל נשים מובילות בתחומי החדשנות והבינה המלאכותית ונפגשו עם יזמיות ישראליות כדי להחליף רעיונות ולפתח יוזמות משותפות.  

 

אוביל ברנר, יזמית סדרתית, בעצמה, ייסדה גם את ארגון "יזמיות" ומנהלת האקסלרטור של Techstars. למפגש, שהתקיים בשעה החמש המסורתית למסיבת תה, הגיעו עשרות נשים - הן יזמיות והן מצד ההשקעות - ובמהלכו הציגו כמה משתתפות את הסטארט-אפים שלהן שעדיין נמצאים בשלבי חיים מוקדמים יחסית, הן כדי לתת השראה לנוכחות האחרות והן כדי לעורר עניין בקרב המשקיעים הפוטנציאליים.  

מפגש נשים יזמיות בוועידת לונדון מפגש נשים יזמיות בוועידת לונדון צילום: אוראל כהן

 

 

 

יזמיות, שהוקם ב-2012 הוא קהילה שכוללת יותר מ-5,000 נשים יזמיות ומטרתן להקל ולחזק את הנשים הלא רבות שמקימות סטארט-אפים משלהן. לדברי אוביל ברנר בישראל רק 5% ממייסדי הסטארט-אפים הן נשים. אחד הפרויקטים המוכרים של יזמיות הוא מקפוס לאמהות, במסגרתו אמהות בחופשת לידה מגיעות לסדרת מפגשים שמלמדת אותן לפתח מוצרים טכנולוגיים.

 

במסגרת המפגש התקיים פאנל בהשתתפות אופיר בן נון שטיינברג, מייסדת interactive Israel trading, מירב ויינריב, מנהלת קוואלקום ונצ'רס בישראל ושירונה פרתם, מנהלת הפיתוח העסקי בחברת KAPE, בו חלקו הנשים הבכירות מניסיונן בעולם שברובו עדיין גברי.

 

נשים יזמיות בוועידת לונדון. מימין: הילה אוביל-ברנר, מירב וינרב, אופיר בן נון שטיינברג ושירונם פרתם נשים יזמיות בוועידת לונדון. מימין: הילה אוביל-ברנר, מירב וינרב, אופיר בן נון שטיינברג ושירונם פרתם צילום: אוראל כהן

 

"אני אחראית על איתור ורכישת חברות בקייפ, כך שאני פוגשת סטארט-אפים רבים ובשנים האחרונות לא ראיתי אפילו אחד שהוקם על ידי אשה", אמרה פתרם. "יתרה מכך המצב באירופה אפילו גרוע יותר מזה של ישראל וכבר קרה לי מקרה שהמייסד שהתעייננו ברכישת החברה שלו סירב להיפגש איתי משום שהייתי אשה", הוא הוסיפה.

 

בן נון הדגישה דווקא את המחקרים הרבים שמראים כי נשים הן משקיעות טובות יותר מאשר גברים ונוטות להשיג תשואות גבוהות יותר. "יש לנו יותר סבלנות, אנחנו יכולות לעשות יותר מולטי טאסקינג ומצד שני אנחנו לוקחות פחות סיכונים ויודעות לחתוך הפסדים כשזה נדרש", הסבירה בן נון.

 

לשאלה על העצה או הטיפ שהיו יכולות לחלוק מנסיונן לנשים אחרות, אמרה בן נון כי "בסוף את צריכה שיהיה בן אדם אחד שיאמין בך". היא סיפרה שכאשר היתה בת 18 קיבלה סכום כסף מסבה שאמר לה - תשקיעי אותו בחכמה, אם תכפילי אותו, תחזירי לי את הקרן ואם תפסידי, אז עליי. וכך הפכה בן נון בגיל 23 לסוחרת הצעירה בבורסה ולאחת הנשים הבודדות במקצועה.

 

 "ב-2000 החלטתי להקים בית השקעות כשהיו לי שתי בנות קטנות ובדיעבד גם השווקים הלכו לשלוש שנים קשות מאוד, אבל בעלי תמך בי. צריך בן אדם שיאמין לך וצריך בן אדם שייתן כנפיים, אחרת אי אפשר לשלב בין משפחה לקריירה", סיכמה בן נון. עם השנים הפכה בן נון ליזמית בתחום שוק ההון והקימה עוד כמה בתי השקעות ופעילות חדשים.

 

ויינריב מקוואלקום חלקה גם מניסיונה. "תמיד ישבתי בחדרים מלאים בגברים, אבל פעם לא חשבתי שזה דבר מוזר, אלא רק שזה עניין של מקצוע", היא מסבירה כמי שהחלה את הקריירה שלה בתעשיית הון הסיכון הישראלית ובהמשך עבדה גם באינטל. "רק בזמן האחרון אני פוגשת יותר נשים מסביב לשולחן וזה משמח. אני יכולה לתת להן עצה אחת משמעותית - תקיפו את עצמכן ביועצים, באנשים שעשו את זה קודם, אל תנסו הכל מיד בעצמכן. נשים שמקשיבות למנטורים עושות פחות טעויות".

 

 אוביל ברנר סיכמה את הדיון והוסיפה שהחזון של היזמיות הוא להראות לנשים כמה שיותר נשים יזמיות ולהפגיש ביניהן כחלק מהתפיסה של "את לא יכולה להיות מה שלא ראית" - ככל שנשים יפגשו את הקולגות שלהן שמצליחות, כך תהיה להן פחות רתיעה וחשש מהקמת סטארט אפ משלהן. 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x