המערכה החדשה בקרב בין מור השקעות ללידר: זהות הדח"צ הנוסף
ב־10 באוקטובר ייבחר דח"צ נוסף לדירקטוריון לידר. מור השקעות, שמחזיק ב־9.7% מלידר השקעות, דורש למנות לתפקיד את תור רוזנברג. הדירקטוריון בראשות צחי אפלויג מציב נגדו את דוד קאפח ואלדד אברהם
המתיחות בין בית ההשקעות מור ללידר השקעות עולה מדרגה: לידר הודיע בסוף השבוע על זימון אסיפה כללית ל־10 באוקטובר שבה יצביעו בעלי המניות על מינוי דירקטור חיצוני נוסף, וזאת בשל חוק החברות, שלפיו על הדירקטוריון למנות שני דח"צים, בעוד כיום מכהן בו דח"צ אחד — צבי ברומברג. בעלי המניות יידרשו לבחור במועמד אחד מבין שלושה: דוד קאפח, אלדד אברהם ותור רוזנברג.
- בעל השליטה בלידר טירפד את דרישת מור בית השקעות לדון בחלוקת מניות אטראו כדיבידנד
- מור יוצא לקרב בלידר, השולטת בעקיפין בילין לפידות: 'חלקו מניות אטראו כדיבידנד בעין'
- ילין ולפידות כופפו את צחי אפלויג: יתנו את הטון בבית ההשקעות המשותף
אלא שהדיווח השגרתי הוא תוצאה של קרב שמתחולל מאחורי הקלעים. מור, שמחזיק ב־9.7% ממניות לידר השקעות, דרש למנות את רוזנברג, יו"ר קרן קסנדרה קפיטל ומלונות אוליב. אך בשל המתיחות השוררת זה זמן בין מור ללידר השקעות, הדירקטוריון של לידר, בראשות צחי אפלויג, בחר להעמיד מול רוזנברג שני מועמדים נוספים.
לצורך כך, הדירקטוריון פנה לחברת אנטרופי ממשל תאגידי, כדי שתמליץ לה על מועמדים. אנטרופי, שלא קיבלה תשלום על שירותיה, הפנתה את הדירקטוריון לחמישה אנשים שנמנים עם מאגר הדירקטורים המומלצים שלה, ומתוכה נבחרו שניים.
הסיבה לכך שלידר בחר להציב מועמדים נגדיים למועמד של מור טמונה בסדרת אירועים שהתרחשו ביוני. באותה העת מור השקעות דרש מדירקטוריון לידר לבחון את מידת הכדאיות הכלכלית של חלוקת המניות של לידר בחברת אטראו (45.8%), שמחזיקה בחצי מהמניות של בית ההשקעות ילין לפידות, כדיבידנד בעין.
מור דרש כי בעלי המניות יצביעו על הדרישה להורות לדירקטוריון לבחון ולהציג בפני אסיפת בעלי המניות ניתוח כלכלי ומשפטי של האופציה הזו. רק לאחר שמור איים כי אם הבקשה לא תיענה, הוא יתנגד למינוי המחודש של הדירקטורים בלידר השקעות, כולל אפלויג עצמו, הסעיף עלה להצבעה.
אך מכיוון שהרוב שנדרש באסיפה היה רוב רגיל, ובעל השליטה בלידר השקעות — עיזבון דן דוד (72.5%) התנגד לכך - מור הפסיד בהצבעה.
לכך יש להוסיף את העובדה שבאוקטובר הקרוב לידר צפוי להביא לאישור מחדש את תנאי העסקתו של אפלויג, שאושרו לאחרונה באוקטובר 2016, וכוללים שכר בעלות שנתית של 1.2 מיליון שקל. מכיוון שיש צרוך ברוב מבין בעלי מניות המיעוט, למור, שמחזיק כמעט 50% מקולות אלו יש אפשרות לטרפד את השכר ובכך להגדיל את מנוף הלחץ על לידר.