מור יוצא לקרב בלידר, השולטת בעקיפין בילין לפידות: 'חלקו מניות אטראו כדיבידנד בעין'
בית ההשקעות המחזיק ב-9% מלידר לא מבין את הטעם בקיומה של שכבת הביניים בין לידר להחזקה של אטראו בילין לפידות, היוצרת לשיטתם דיסקאונט בשווי מניות לידר מול שווי נכסיה. במור אף מרמזים שהחלטה כזו צריכה לעבור אישור של בעלי מניות המיעוט בלבד
אקטיביזם מוסדי נוסח מור בית השקעות: בית ההשקעות שכר את שירותיו של משרד עורכי הדין גיא גיסין והגיש באמצעותו דרישה להעלות על סדר היום של אסיפת בעלי המניות של חברת לידר השקעות, השולטת בחברת אטראו שוקי הון (שמצידה מחזיקה ב-50% מילין לפידות) הצעה לחלק את מניות אטראו כדיבידנד בעין לבעלי המניות.
- בפסגות בונים על ההנפקה של אלטשולר
- עלייה קלה ברווחי מור השקעות - יחלק אופציות ל-54 מתוך 66 עובדיו
- מנכ"ל בחברת הקרנות של ילין לפידות מצטרף למור - רוכש 15% מחברת הגמל
מור מחזיקה כ-9% ממניות לידר שהנכס המרכזי שלה הוא 50% ממניות בית ההשקעות המתחרה והמצליח של ילין לפידות. מור דורש להורות לדירקטוריון לידר לבחון ולהציג בפני אסיפת בעלי המניות ניתוח כלכלי ומשפטי בדבר האפשרות המשפטית והכדאיות הכלכלית מבחינת בעלי המניות לבצע חלוקה של כל מניות אטראו (לשעבר לידר).
במסגרת ביצוע הניתוח הכלכלי והמשפטי, דורש מור, יציג הדירקטוריון את עמדתו בסוגיית קיומו האפשרי של עניין אישי לבעלת השליטה או למי מנושאי המשרה של החברה בקבלת החלטת החלוקה. אפשר שדרישה זו נועדה להביא לכך שהמהלך יוגדר כעסקת בעלי עניין ובהתאם ההחלטה תתקבל רק על ידי בעלי מניות המיעוט של אטראו ולא על ידי לידר השקעות ששולטת באטראו. לידר מצידה נשלטת על ידי קרן דן דוד ז"ל באמצעות נציגו צחי אפלויג.
במור אף איימו כי אם בקשתם לא תובא להצבעה באסיפה השנתית, הם יפעלו לדרוש זימון אסיפה מיוחדת ואף יתנגדו למינוי מחדש של הדירקטורים המכהנים בחברה ובהם אפלויג. במור מנמקים את דרישתם בכך ש"בחינת הדוחות הכספיים של החברה בשנים האחרונות, מגלה תמונה עגומה בדבר תרומתה השלילית של הנהלת החברה לרווחיות החברה, ניכר כי ההחזקה באטראו מהווה את הנכס המשמעותי, והלכה למעשה גם היחיד, אשר מניב לחברה ולבעלי מניותיה רווחים, שכן יתר פעילויות החברה בענפי הנדל"ן והתעשייה הינן הפסדיות באופן גורף מזה שנים רבות.
בהתאם לדוח הדירקטוריון של 2018 ,מזה שלוש שנים ברציפות, למעט פעילות אטראו יתר אפיקי ההשקעה של החברה בתחום הנדל"ן והתעשייה מניבים לחברה ולבעלי מניותיה דרך קבע הפסדים" כותבים במור. משכך, לטענת מור "ההחזקה המשורשרת במניות אטראו, באמצעות חברת החזקות כמו החברה, אין בה כל תועלת לחברה או לבעלי מניותיה, ויתרה מכך, היא אף פוגעת בשווי החברה עקב הפרמיה השלילית הניתנת לחברות אחזקה וככל הנראה גם עקב הפרמיה השלילית המיוחסת ליכולות הניהול של החברה. כתוצאה מכך מניות החברה נסחרות בשווי הנמוך משמעותית מתחת לשווי נכסיה, וזאת אף מעבר לדיסקאונט המקובל בחברות אחזקה".
במור מסכמים: "חלוקה בעין של מניות אטראו תאפשר לבעלי המניות גם לממש את הרווחים הגלומים בנכס זה, ואף תאפשר לחברה, ככל שתחפוץ, להמשיך בפעילויותיה האחרות בדרך של גיוס הון מבעלי המניות הקיימים או ממשקיעים אשר יבחרו להשקיע באותם אפיקי השקעה שיבחרו על ידי ההנהלה, וזאת מבלי לחייב את כלל בעלי המניות הקיימים להיות חשופים להחזקות אלו בעל כורחם".