הבוס שונא אתכם? מה אפשר לעשות עם זה
אל תקטרו לקולגות, נסו למצוא מכנה משותף ועזרו למנהלים שלכם עם עומס העבודה - אתם לא צריכים להתחנף אבל כדאי להשקיע במערכת היחסים עם המנהל הישיר שלכם
אי אפשר להסתדר כל הזמן עם כל האנשים שעובדים איתם. אבל כשזה מגיע לבוס האינטרס של כל עובד הוא ליצור מערכת יחסים טובה איתו או איתה.
- קברניטי אוטובוס, מפעילי רחפנים ומפיגי בדידות: מקצועות העתיד כבר כאן
- מבט מבפנים: כך צדים טאלנטים בעמק הסיליקון
- קיפוד או שועל - איזה סוג עובדים אתם?
"למערכת היחסים הזו יש השפעה ישירה על מסלול הקריירה שלכם", אומרת דנה באונלי, מחברת ספר בנושא קידום הקריירה. "קשה להצליח אם הבוס הוא לא התומך הגדול ביותר שלכם". אחרי הכל, למנהל הישיר שלכם יש לרוב את הכוח לקדם וגם לפטר אתכם. אם כך, מה אפשר לעשות אם נראה שהבוס פשוט לא מחבב אתכם?
באתר CNN פרסמו כמה עצות שיעזרו לכם לתקן את מערכת היחסים עם הבוס:
אל תשחקו את הקרבן: אם יש לכם בעיות עם הבוס, אל תסתובבו במשרד ותחשפו את הצרות שלכם. לפי המומחים, קיטורים תמידיים בפני שאר העובדים יפגעו בשם שלכם, שלא לדבר על כך שהתלונות עוד עלולות להגיע לאוזניו של הבוס ולפגוע אף יותר במערכת היחסים הרעועה גם ככה. לכן, ההמלצה היא להיזהר ברכילות ובהפצת הסיפור על כך שהבוס מתנכל לכם, כי זו עלולה עוד להפוך לנבואה שמגשימה את עצמה.
תתחילו ללמוד: לאנשים שונים יש סגנונות עבודה שונים. המקרה האידיאלי הוא כשהמנהל והכפופים לו מספיק גמישים כדי לענות על הצרכים אחד של השני. לפי המומחים, העובד הוא שצריך לקחת יותר אחריות על פיתוח מערכת היחסים עם הבוס, ולא לצפות שהמנהל יעשה את כל העבודה בנושא. כך למשל, לחלק מהבוסים יש מדיניות דלת פתוחה, בעוד שבוסים אחרים מעדיפים שיקבעו איתם פגישה מסודרת. חלק אוהבים להיות מעובים בכל הפרטים של הפרויקט עליו עובדים, ואחרים מעדיפים להאציל סמכויות. בדומה, יש גם סוגים שונים של עובדים. לפי בראונלי שני הסוגים העיקריים הם עובדים הממוקדים בעבודה שמעדיפים לוותר על שיחות החולין ולגשת ישר לעניין, ועובדים הממוקדים בקשרים, שאוהבים להכיר קודם ולדבר לפני שמתחילים לעבוד. עם זאת, ההמלצה היא להתאים עצמכם לצרכים ולסוג הטיפוס של הבוס. שימו לב להלך הרוח של הבוס, למה שהם מעריכים אצל אחרים ומה שמעורר את כעסם.
למצוא מכנה משותף: אם אתם מרגישים שאין לכם חיבור מיידי עם הבוס, חפשו תחומי עניין משותפים שיקלו עליכם להתחבר. אנשים לרוב נמשכים לאנשים שמתלהבים כמוהם מאותם הדברים, מדגישים המומחים. הסתכלו במשרד של הבוס, והקשיבו לסיפורים שלהם על סופי השבוע ושעות הפנאי שלהם כדי לגלות תחומי עניין משותפים. ייתכן ותגלו שיש לכם תחביבים דומים, ילדים באותו הגיל, מכרים משותפים או אהדה לאותה קבוצת ספורט. החיבור הזה סביב פרט שולי יחסית יכול להתגלות כמקפצה לדברים רבים אחרים.
עזרו להוריד מהם עומס: לבוס שלכם יש ככל הנראה עומס רב בעבודה, אז במקום להוסיף לו משימות ובעיות, נסו להועיל ככל האפשר ולהוריד ממנו חלק מהעומס. לדוגמה, אם הבוס מציין פרויקט גדול שהוא עובד עליו, שלחו לו הצעות כיצד תוכלו לסייע. "לעזור לו ולהוריד ממנו את העומס הם דברים שבהחלט ישנו את היחס שלו אליכם", מדגישה בראונלי.
למדו מהמקורבים: אם אתם לא חלק מהמעגל הקרוב של הבוס, נסו להתייעץ עם מי שכן נמצא שם. גלו מהם כיצד הצליחו לפתח מערכת יחסים עם הבוס ונסו למצוא דרכים לחדור למעגל הנחשק. בהרבה מהמקרים המקורבים ישמחו לחלוק אתכם טיפים.
לא בכוח: ביסוס קשר טוב עם הבוס עלול לקחת זמן, במיוחד אם מנסים לתקן מערכת יחסים רעועה, אבל על אף הניסיונות, אי אפשר תמיד לתקן בכוח. תנו לקשר להיבנות לאורך זמן, ונסו לגרום לזה לעבוד בצורה טבעית. "נצלו הזדמנויות לקחחת חלק באירועים שאתם יודעים שהבוס יהיה בהם", מציעה בראונלי.