שירת הברווז: מחווה עדכנית למנות אסייתיות
המסעדות האסייתיות עורכות מחווה עדכנית למנות הסיניות שכיכבו פה פעם, כולל אגרול ועוף חמוץ־מתוק. שלפו את הצ’ופ סטיקס
כל מי שחי בישראל בשנות ה־70 וה־80 בוודאי זוכר את תקופת הזוהר של המסעדות הסיניות, שבדיעבד התברר שהמנות הפופולריות בהן, כמו אגרול, מרק וון־טן, פקין דאק, מרק תירס ועוף בקשיו, היו רחוקות למדי מהמטבח הסיני האמיתי. אבל המסעדה הסינית הראשונה פה נפתחה כבר ב־1957. קראו לה “ריקשה”, היא שכנה במלון צנטרל ברחוב טרומפלדור בתל אביב, והיתה זו שפתחה את הדלת לעוד מסעדות מדרום־מזרח אסיה שנהפכו עם השנים לז’אנר הקולינרי הכי פופולרי אצל הקהל הישראלי.
אבל זוהרו של המטבח הסיני אולי הועם מעט עם כניסתם של המטבח היפני בשנות ה־90 והמטבח התאילנדי בשנות ה־2000. היום, 62 שנים אחרי היווסדה של “ריקשה”, נראה כאילו כל המטבחים האלה, לצד מטבחים אסייתיים נוספים כמו הווייטאנמי וההודי, היו כאן מאז ומעולם. בשבוע הבא ב־11-8 בספטמבר המסעדות האסייתיות הכי טובות בארץ יעשו כבוד למסעדות האסייתיות־ישראליות של פעם, במסגרת “שבוע אסיה”. הן ירקחו וריאציות עדכניות משלהן למנות האיקוניות מאז, כל אלה יוגשו לצד בירה קירין היפנית. הנה כמה כאלה שאולי יעוררו אצלכם את בלוטות הטעם ואת הזיכרונות, ויגרמו לכם להזמין מקום.
מגלגלים סיגר
מנטנטן
מחווה לאגרול: עלי סיגר ממולאים בכרוב, נבטים, גזר, שומשום קלוי, בצל ירוק ואצות נורי ברוטב יוזו חמוץ־מתוק. 78 שקל.
נחלת בנימין 57, תל אביב
מתוק לו
טופולופומפו
מחווה לעוף חמוץ מתוק: פרגית בחומץ סיני שחור, דבש, רסק פולי סויה ואבקת פרחי פלפל סצ’ואן. כחלק מארוחה לארבעה סועדים במחיר קבוע של 450 שקל.
הסוללים 14, תל אביב
כיסונים עמוקים
נאם
מחווה לוון־טון: כיסונים במילוי עוף ושרימפס לצד רוטב חמוץ־מתוק של פעם. 63 שקל.
דיזנגוף 275, תל אביב
שווה צלעות
דיסקו טוקיו
מחווה לספייריבס: ספייריבס עם חסת ליטל ג׳אם ובטטה צרובים. 62 שקל.
הרצל 16, תל אביב
צהוב עולה
הירו לבונטין
מחווה למרק תירס: ציר ירקות שורש ופטריות פורצ׳יני, תירס חרוך, שערות טוגראשי, בצל ירוק, שומשום שחור ושמן צ’ילי. 44 שקל.
לבונטין 19, תל אביב