$
בורסת ת"א

בלעדי לכלכליסט

200 חברי קיבוץ עמיעד בדרך לאקזיט של 25 מיליון שקל

קרן פימי מנהלת מגעים לרכישת 27% נוספים ממניות עמיעד מערכות מים שבידי הקיבוץ תמורת 75 מיליון שקל, ולהפוך לבעלת השליטה. 50 מיליון שקל מהתמורה יוזרמו לקופת החברה וישמשו להרחבת פעילותה, והיתרה תחולק בין חברי הקיבוץ

גולן חזני 06:5202.09.19

קרן ההשקעות פימי, בניהולו של ישי דוידי, מנהלת מגעים מול קיבוץ עמיעד לרכישת עד 27% ממניות חברת עמיעד מערכות מים שבידי הקיבוץ. ל"כלכליסט" נודע כי המו"מ נמצא בשלבים מתקדמים ואמור להעביר את השליטה בחברה שנסחרת בבורסת AIM שבלונדון לידי פימי. לא מדובר בעסקה מפתיעה שכן פימי מחזיקה כבר ב־18% ממניות עמיעד אותן רכשה בשתי עסקאות. עם זאת, העובדה שהקיבוץ מוכן למכור תוך ירידה משליטה, מהווה הפתעה מסויימת.

 

 

אם העסקה אכן תתממש קיבוץ עמיעד יירד מאחזקה של 49% בחברה ל־22%. מניית עמיעד נסחרת כיום במחיר של 2.2 לישט, שווי חברה של 50 מיליון ליש"ט (220 מיליון שקל) כך ששוי מניות הקיבוץ שאמורות להימכר לפימי הוא 60 מיליון שקל. הקרן צפויה לשלם פרמיית שליטה של 20%-10%, מחיר של 2.6 ליש"ט למניה, כך שהיא תשלם 75 מיליון שקל.

 

50 מיליון שקל צפויים לעבור לקופת עמיעד ולשמש להרחבת פעילותה וחיזוק הונה העצמי. 25 מיליון השקלים הנותרים יועברו לחברי הקיבוץ בסוג של אקזיט עבורם. קיבוץ עמיעד שבגליל העליון מונה כ־200 חברים, כך שכל אחד מהם צפוי לקבל 125 אלף שקל מכספי הרכישה.

המפעל בקיבוץ עמיעד. אחת החברות המובילות בעולם בתחום ייצור מסנני המים המפעל בקיבוץ עמיעד. אחת החברות המובילות בעולם בתחום ייצור מסנני המים צילום: נמרוד גליקמן

 

 

פימי רכשה את המנה הראשונה של 9% ממניות עמיעד במהלך 2018 בהשקעה של 5.3 מיליון דולר מבעלי מניות שונים, והודיעה על הרכישה ביולי 2018. כבר אז הצהירה פימי כי ההשקעה שלה ברכישת המניות ובחברה היא מהלך אסטרטגי. מקורב לחברה צוטט אז כשאמר כי "זו לא השתלטות עוינת. יש לנו סבלנות. מבחינת פימי יש רק שני מצבים - או שהיא בעלת השליטה, או שותפה מלאה. לא נישאר בעלי מיעוט. הקיבוץ מכיר אותנו. ייקח שבוע, שנה, ובסוף יציעו לנו שטיח אדום. החברה עוסקת בתחום מעניין אבל הביצועים לא תואמים, הפוטנציאל לא מנוצל, ואנחנו מאמינים שיש לנו מה לתרום. פימי מתמחה בהשבחת חברות".

 

במאי האחרון רכשה פימי 9% נוספים מעמיעד תמורת 6 מיליון דולר ובמחיר של 2.6 דולר למניה. את מניות עמיעד הנוספות רכשה פימי מידי חברת ההשקיה ברמד שבבעלות הקיבוצים עברון, סער ומשמר העמק. קיבוץ בית זרע שמחזיק ב־4.5% ממניות עמיעד וברמד תעשיות קיבלו את מניותיהם בעמיעד מערכות מים לפני כתשע שנים, לאחר שמכרו לה את החברה המתחרה, ארקל.

 

את הצעד הבא להגדלת השליטה בברמד יכולה פימי לבצע באמצעות רכישה של מניות מידי הקיבוץ או באמצעות הצעת רכש מלאה בבורסה, מהלך יקר יותר.

 

עמיעד, שבראשה עומדים היו"ר יריב אבישר והמנכ"ל דורי יבזורי, הוקמה ב־1962. היא עוסקת בפיתוח, בייצור ובמכירה של מערכות סינון מים המיועדות למגזרים התעשייתיים והמוניציפליים, לענפי ההשקיה, הנפט והגז, וכן לשימושים ביתיים. החברה מתמחה בטכנולוגיית המסננים בעלי יכולות ניקוי עצמי אוטומטיות, ונחשבת לאחת המובילות בעולם בתחומי פעילותה.

 

עמיעד מערכות מים מעסיקה יותר מ־700 עובדים ברחבי העולם, המפעל המרכזי שלה נמצא בקיבוץ עמיעד והיא הונפקה בלונדון ב־2005. החברה סיימה את 2018 עם מחזור מכירות של 114 מיליון דולר ורווח תפעולי לפני פחת והפחתות (EBITDA) של 9 מיליון דולר, המשקף שיעור רווחיות של 8% מהמחזור. ההון העצמי של החברה עמד על 60 מיליון דולר בסוף 2018. את 2017 סיימה עמיעד מערכות מים ברווח של 4.1 מיליון דולר ובמחזור מכירות של 112 מיליון דולר.

ישי דוידי. נכסים מנוהלים של יותר מ־5 מיליארד דולר ישי דוידי. נכסים מנוהלים של יותר מ־5 מיליארד דולר צילום: אוראל כהן

 

 

מחזור המכירות שלה והפריסה הבינלאומית הרחבה מעניקים לעמיעד פוטנציאל צמיחה שאינו מתממש בשנים האחרונות. חרף כניסתה של פימי להשקעה בחברה מניית עמיעד נשארה סטטית והוסיפה לערכה מאז פחות מ־2%, וייתכן כי מעבר השליטה לידי פימי, אם יתבצע, יעורר את החברה.

 

פימי פעילה בתחום המים ולאחרונה העמידה למכירה את ריווליס, חברת השקייה בטפטוף המדורגת בין שלוש החברות הגדולות בעולם בתחום. פימי גם חתמה לאחרונה על מזכר כוונות לרכישת חברת פרויקטי המים תה"ל. קרן פימי שנוסדה ב־1996 והיא קרן ההשקעות הפרטית הראשונה והגדולה בישראל עם נכסים מנוהלים של יותר מ־5 מיליארד דולר. עד כה רכשה הקרן שליטה ב־89 חברות ומימשה 60 מהן בהיקף עסקאות של יותר מ־5.5 מיליארד דולר.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x