$
שוק ההון

בלעדי לכלכליסט

קרן פימי הגישה הצעה לרכישת תה"ל המתייבשת

הקרן של ישי דוידי הציעה להזרים 30-25 מיליון דולר תמורת שליטה ב־51% ממניות החברה לתכנון תשתיות מים, שהניסיונות למכור אותה נמשכים יותר משנתיים. מול פימי עשויות להתמודד אלקטרה ושפיר

גולן חזני 06:4812.08.19

קרן פימי הגישה הצעה מחייבת לרכישת חברת תה”ל. ל”כלכליסט” נודע כי ההצעה הוגשה בשבוע שעבר להנהלת תה”ל והיא כוללת הזרמה של 30-25 מיליון דולר לתוך קופת תה”ל.

 

 

 

פימי מבקשת לרכוש את השליטה ולהבריא את החברה שהונה העצמי ירד ל־39 מיליון יורו בלבד. 20% מהון זה מבוסס על מוניטין (שווי לא מוחשי). הכוונה של פימי להזרים 30-25 מיליון דולר לתוך החברה תמורת שליטה ב־51% ממניותיה. כלומר, השווי של תה”ל על פי נתונים הצעה זו 40 מיליון דולר לפני הכסף, ו־70 מיליון דולר אחרי הזרמת ההון.

 

מייסד ומנכ"ל קרן פימי ישי דוידי מייסד ומנכ"ל קרן פימי ישי דוידי צילום: יונתן בלום

 

פימי ככל הידוע גם מציעה למחזיקי האג”ח שיחפצו בכך, למכור את מניות תה”ל להן הן זכאיות במסגרת החוב של החברה־האם קרדן אן.וי לפי אותו שווי.

 

תה”ל - תכנון המים לישראל - החלה את דרכה לאחר קום המדינה (1952) כחברה ממשלתית שעסקה בתחום תכנון המים וביצוע פרויקטים - הגדול בהם היה תכנון המוביל הארצי. בהמשך (1995) הופרטה החברה והיא מצויה בבעלות כמעט מלאה של קבוצת קרדן אן.וי שנשלטה בידי יוסף גרינפלד, אבנר שנור ואיתן רכטר.

מה דעתך על מניית קרדן אן.וי:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

 

קרדן הגיעה להסדר חוב ובעלי השליטה האמיתיים בתה”ל הם נושי החברה - מחזיקי אגרות החוב של קרדן. קרדן חייבת למחזיקי האג”ח שלה 1.36 מיליארד שקל, ושני הנכסים היחידים שנותרו לה הם תה”ל וקרדן סין שמחזיקה בקרקעות ונדל”ן בסין.

 

גב חלש ונזילות נמוכה

 

פעילותה של תה”ל מתמקדת כיום בתכנון פרויקטים בחו”ל, בעיקר במדינות העולם השלישי. תה”ל מספקת שירותי הנדסה לפרויקטים של מים וביוב, פרויקטים של השקיה וכן שירותי הקמה והפעלה של פרויקטים חקלאיים במדינות אפריקה, במרכז ומזרח אירופה ובהודו. הקשיים של החברה האם, קרדן, גרמו לכך שתה”ל פעלה בשנים האחרונות ללא גב חזק ועם הון עצמי ונזילות שאינם מספיקים להשקעה בפרויקטים עצמם. את 2016 למשל, סיימה החברה ברווח של מיליון יורו על מחזור של 130 מיליון יורו.

 

תה”ל נמצאת על המדף מסוף 2016. שתי קרנות השקעה ישראליות אייפקס ופורטיסימו הציעו לרכוש אותה בתחילת 2017. פורטיסימו אף סיכמה בתחילת 2018 לרכוש את החברה תמורת 120 מיליון דולר.

 

אבל שעות אחדות לאחר מכן הודיע יובל כהן מנהל פורטיסימו כי החברה נסוגה מהעסקה. מאז נוהלו מגעים שקטים עם שתי חברות סיניות שלא הבשילו.

 

ההצעה של פורטיסימו נראית היום כמו פנטזיה עבור מחזיקי האג”ח של קרדן והחברה עצמה. זאת לאור העובדה שפימי מציעה לרכוש את החברה במחיר נמוך בהרבה.

 

מנכ”ל תה"ל סער ברכה מנכ”ל תה"ל סער ברכה צילום: ולדימיר אסקין

 

 

פימי מתנהלת מול קרדן שמנוהלת על ידי אריאל חסון, הנהלת תה”ל שמנוהלת על ידי סער ברכה, ושני בנקי ההשקעות שנבחרו בשבוע שעבר על ידי מחזיקי האג”ח של קרדן להוביל כיועצים להנהלה את ניסיון המכירה המחודש של החברה - פועלים שוקי הון ופועלים איי.בי.איי. מחזיקי האג”ח מנסים להצליח במקום שהנהלת קרדן נכשלה - מציאת רוכש לתה”ל. מול פימי עשויות לבוא הצעות נוספות מצד של חברות תשתיות ישראליות כמו אלקטרה, שיכון ובינוי ושפיר הנדסה.

 

אושרה תוכנית חירום

 

תה”ל סיימה את הרבעון הראשון של 2019 בהפסד של 2.9 מיליון יורו, ולמרות צבר הזמנות של 692 מיליון דולר. בשוק כבר מבינים שהמספרים הגדולים של ההכנסות לא מתורגמים לשורת הרווח. ברבעון הראשון של 2019 רשמה החברה תזרים מזומנים שלילי של 11 מיליון יורו מפעילות שוטפת בהמשך לתזרים שלילי של 17 מיליון יורו לאורך 2018 כולה.

 

הקשיים התזרימיים של תה”ל גרמו לכך שהחברה נאלצה להגדיל את האשראי שהיא מקבלת מהבנקים ב־6.5 מיליון יורו ברבעון, וכעת היא נושאת על גבה אשראי של 57 מיליון יורו. דירקטוריון תה”ל אישר לפני כחצי שנה תוכנית חירום שתאפשר מכירת נכסים כדי לייצר תזרים מזומנים שיספיק לממן את פעילותה עד חודש מרץ 2020.

 

בסביבת מחזיקי האג”ח הגדולים של קרדן מעריכים כי פימי סבורה שהחברה זקוקה למנת חמצן מיידית כדי למנוע פשיטת רגל וכדי לייצב אותה ולייצר צמיחה בשלוש השנים הקרובות. לפימי פעילות באפריקה עם חברות כמו גילת כיום ואורמת בעבר, והיא תנסה לשכנע את מחזיקי האג”ח של קרדן כי ביכולתה להבריא את החברה וכי עדיף מבחינתם לוותר על התמורה המיידית לטובת השבחת החברה בעתיד ועליית שווייה. פימי כבר השקיעה בעבר 25 מיליון דולר בתה”ל אבל בצורת הלוואה שלא תורגמה למימוש מניות ונפרעה במלואה.

 

הסכום שהציעה פימי צפוי לאכזב את מחזיקי האג”ח והחברה שיחפשו רוכש בסכום גבוה יותר. אבל ההיכרות של פימי עם החברה מעמידה אותה בכל זאת עם סיכוי טוב לרכישה. 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x