האוצר: עלות השכר של מנכ"לי מוסדות נתמכים - עד 52 אלף שקל בחודש
הטיוטה שהופצה להערות הציבור אמורה להחליף את הנוהל הקיים, משנת 2011 במסגרתו עמדה תקרת השכר על 48 אלף שקל בחודש. לפי נתוני האוצר, משרדי הממשלה מעניקים מדי שנה כ-3 מיליארד שקל של תמיכות עבור 3,000 מוסדות ציבור
עלות השכר של מנהלי העמותות לא תעלה על 630 אלף שקל בשנה, שהם 52.5 אלף שקל בחודש. סכום שיעודכן בהתאם למדד המחירים לצרכן. כך עולה מטיוטת נוהל תמיכות שפרסם משרד האוצר לפני מספר ימים. הטיוטה שהופצה להערות הציבור אמורה להחליף את הנוהל הקיים. על פי הנהלים הקודמים ב-2011 למשל עמדה תקרת השכר על 48 אלף שקל בחודש.
במקביל עודכנו התנאים המסדירים מתי מוסד כזה רשאי שלא לחשב את עלות שכר המנכ"ל בהוצאות הנהלה וכלליות - כאשר המחזור עולה על 600 אלף שקל בשנה ובתנאי ששכר המנכ"ל לא עולה על 50% מהמחזור. שיעור הוצאות ההנהלה וכלליות של העמותות המבקשות ליהנות מתמיכות הממשלה מוגבל באופן הדרגתי ביחס למחזור ההכנסות שלהם. עמותות עם מחזור של עד 10 מיליון שקל בשנה מוגבלות ל-22% מהמחזור עבור הוצאות אלו, ואילו עמותות שמחזור הכספים שלהם עולה על 100 מיליון שקל בשנה אסור שהוצאות ההנהלה יעלו על 5% מהמחזור, עבור עמותות של עשרה מיליון שקל.
לפי נתוני האוצר משרדי הממשלה מעניקים מדי שנה כ-3 מיליארד שקל של תמיכות עבור 3,000 מוסדות ציבור הפועלים למטרות חינוך, תרבות, דת ,מדע, אמנות, רווחה, בריאות וספורט.
מדובר בתיקון של נוהל שר אוצר - חקיקת משנה בסמכות שר האוצר ובהסכמת היועץ המשפטי לממשלה. כאשר בשלב זה יצאה לשמיעת הערות הציבור עד אמצע ספטמבר.
עוד עולה מהמסמך כי אם מוסד שמקבל תמיכה מהאוצר מאבד את אישור הניהול התקין משרד האוצר יפסיק את תשלום התמיכה ממועד השלילה, כאשר התשלום עבור המועד שלפני השלילה נתון לשיקול דעתה של ועדת התמיכות. כדי לקבל תמיכה ממשלתית יש צורך בניסיון של שנתיים לפחות לפני הקבלה לתמיכה ממשרד ממשלתי.
לפי משרד האוצר השינוי העיקר בטיוטת הנוהל החדש שפורסם הוא אופן הגשת הבקשה לתמיכה משרד הממשלה ואופן הביקורת הנעשת על ידי אגף החשב הכללי. אם עד כה הביקורת נעשתה בעת הגשת בקשת התמיכה, על בסיס נתוני שנים קודמות ותחזיות בנוגע לשנת התמיכה, על פי הנוהל החדש הביקורת תעשה בדיעבד בשנה שלאחר שנת התמיכה על בסיס נתונים מבוקרים בנוגע לאותה שנה. כדי לקבל את התמיכה יידרשו המוסדות הנתמכים לחתום על התחייבות לעמוד בהוראות הנוהל, ומקביל נקבע בנוהל מה ה"מחיר" של הפרת ההוראות. כך למשל אם מוסד חורג באופן חד פעמי או פעמיים בתוך ארבע שנים רצופות הוא יידרש להשיב פי 3 מסכום החריגה (אבל לא יותר ממה שקיבל מהמדינה) אם מוסד חרג יותר מפעמיים תשלל לממנו כל התמיכה שקיבל באותן שנים.