לאחר המחיקה בפלאפון: הורדת דירוג לבזק
מעלות מורידה את דירוגה של חברת התקשורת מרמת AA לרמת -AA בתחזית שלילית; חברת הדירוג: "מחיקות השווי עשויות להעיד על צמצום עתידי בתזרים המזומנים של החברות הבנות בטווח הארוך"
- רשות ניירות ערך דורשת הבהרות מבזק: כמה שווה פלאפון?
- מדרוג מותירה את דירוג בזק על AA2 עם אופק שלילי
- מבוא לאדישות סלולרית: התגובה למחיקות הענק
בשבוע שעבר הורידה מעלות את הדירוג של סלקום ל-A והותירה את הדירוג של פרטנר על +A עם עדכון תחזית שלילית. מנגד, חברת מידרוג הותירה בשבוע שעבר את הדירוג של בזק על AA2.
במעלות מציינים כי הורדת הדירוג של בזק משקפת את הערכתם שחלה שחיקה בפרופיל העסקי של החברה לנוכח התחרות האינטנסיבית בתחומי פעילותה. התחזית השלילית משקפת את הערכת מעלות כי התחרות תימשך בכל שווקי הפעילות גם בשנים 2020-2019 ועלולה להוביל לירידה בהכנסות, ברווחיות ובתזרימי המזומנים של החברה.
במעלות צופים כי המחיקה הצפויה של עד 1.1 מיליארד שקל בשוויה של חברת פלאפון תוביל לצמצום בהון העצמי של בזק, ומציינים כי מחיקה זו מצטרפת למחיקה של כ-1.6 מיליארד שקל שביצעה בזק ב-2018 בשוויה יס. להערכת מעלות, "מחיקות השווי עשויות להעיד על צמצום עתידי בתזרים המזומנים של החברות הבנות בטווח הארוך", ומניחים כי ייתכנו מחיקות שווי נוספות בחברות הבנות.
בחברת הדירוג מעריכים שהכנסותיה של בזק בשנת 2019 ירדו בשיעור כולל של 4%-8% בהשוואה לשנת 2018, כתוצאה מירידה בהכנסות בכל מגזרי הפעילות של החברה, כולל הפעילות הקווית, פעילות הסלולר ופעילות הטלוויזיה הרב-ערוצית. כמו כן מעריכים במעלות המשך שחיקה ב-EBITDA. חברת הדירוג מציינת כי הם סבורים שלא יחולקו דיבידנדים בשנים 2019 ו-2020, לא תבוטל ההפרדה המבנית ולא ינוצל נכס המס.
בתחום הפעילות הקווית, סבורים בחברת הדירוג כי תימשך מגמת הירידה בביקוש לטלפון הקווי ומספר המנויים ימשיך לרדת, בדומה למגמה העולמית. בתחום הסלולר, על אף שמעלות צופים עלייה קלה במספר המנויים של פלאפון, הם סבורים כי התחרות האגרסיבית בתחום תימשך וההכנסות למנוי ירדו בשנתיים הקרובות, לצד המשך הקיטון בהכנסות ממכירת ציוד קצה.
בתחום הטלוויזיה הרב-ערוצית, סבורים במעלות כי יימשך המעבר של לקוחות פרימיום לשירותי טלוויזיה זולים יותר על גבי האינטרנט (OTT) שמציעות סלקום, פרטנר והוט באמצעות המותג NEXT . עם זאת מציינת מעלות, כי שירות ה-OTT של יס, סטינגTV , עשוי לקזז מעט השפעה זו ולהציג גידול במספר המנויים בשנת 2019.
בחברת הדירוג מציינים מספר תהליכים חיוביים לגבי בזק. מתחילת 2019: החברה פועלת להארכת מח"מ (משך החיים הממוצע) החוב שלה ומבצעת פירעונות מוקדמים של חוב לזמן קצר לצד הנפקת חוב לטווח ארוך. במקביל, בזק פועלת לצמצום הוצאות ואיחדה תחת הנהלה אחת את החברות הבנות. בנוסף מבצעת בזק תהליכי התייעלות בכל חברות הקבוצה באמצעות הוצאה לפרישה מוקדמת של עובדים, מהלך אשר מעלה את הוצאות החברה בטווח הקצר, אך צפוי להגדיל את הגמישות הפיננסית שלה בטווח הבינוני-ארוך.
במעלות מניחים כי המקורות העומדים לרשות בזק עד סוף מרץ 2020 הם: מזומן ושווה מזומן בהיקף של כ-2.6 מיליארד שקל; תזרים מזומנים שוטף של כ-2.3 מיליארד שקל; תקבולים בהיקף של 400 מיליון שקל על מכירת נכסי נדל"ן; והנפקת אג"ח בהיקף של 900 מיליון שקל שבוצעה ביולי האחרון.