$
משפט

בלעדי

ענבל אור לביהמ"ש: אפשרו לי לעסוק במתן הרצאות, דוגמנות וייעוץ

אשת הנדל"ן שקבוצתה פורקה ב-2016 הגישה למחוזי בת"א בקשה לקבלת אישור לפתיחת "עוסק פטור". בקשתה זוכה לתמיכת הכנ"ר והנאמן לנכסיה

הקאמבק של ענבל אור: יזמית הנדל"ן לשעבר הגישה לבית המשפט המחוזי בת"א בקשה לקבלת אישור לפתיחת "עוסק פטור" בתחום של מתן הרצאות, דוגמנות וייעוץ. בקשתה זוכה לתמיכת הכנ"ר והנאמן לנכסיה. כך נודע ל"ידיעות אחרונות".

 

 

בבקשה נכתב כי "ב־1 באוגוסט 2016 הוכנסה ענבל אור בתרמית להליך כינוס. כל נכסיה וכספיה נלקחו ממנה לקופת הכינוס. לענבל אור אין מקורות הכנסה מאז כניסתה להליך הכינוס והיא נתמכה עד כה על ידי צדדי ג'. אור, שמעוניינת לעבוד ולכלכל את עצמה בכוחות עצמה, פנתה לכנ"ר בבקשה לאפשר לה לפעול במסגרת 'עוסק פטור' והנ"ל הנחה אותה להגיש בקשה מתאימה לפתיחת עוסק פטור".

 

ענבל אור ענבל אור צילום: עמית שאבי

 

 

בא־כוח הכנ"ר, עו"ד אילון בריל, ציין כי "יש למחות על השימוש במילה תרמית. הכנ"ר רואה בחיוב את חזרתה של החייבת למעגל העבודה וההשתכרות ויצירת מקורות הכנסה כחלק משיקומה הכלכלי, והאפשרות לתשלום חלק מהחובות. הכנ"ר מסכים לבקשתה".

 

בהחלטת ביניים כתב לפני שבוע וחצי נשיא בית המשפט המחוזי בת"א, השופט איתן אורנשטיין, כי "על החייבת להקדים פנייה לנאמן (עו"ד איתן ארז המשמש כנאמן לנכסי אור, ל.ד) ולאחר קבלת עמדתו לחדש הבקשה".

 

הנאמן הגיש לפני מספר ימים את תגובתו באמצעות עו"ד יואב בן־פורת במסגרתה כתב כי "הנאמן מבקש למחות על השימוש שעושה אור במילה תרמית. החייבת הותירה מאחוריה כ־600 משפחות של קורבנות שחלקם נותרו ללא דירות וללא כסף. עם זאת, כדי לאפשר לחייבת לחזור למעגל העבודה הנאמן לא יתנגד לבקשה". טרם ניתנה החלטה על ידי בית משפט.

 

אור: "להליך הכינוס אכן נכנסתי בתרמית, הכל מגובה במסמכים. נקבע שלא מכרתי דירה פעמיים. הטענה על 600 משפחות שקרית לחלוטין". ענבל אור מסרה עוד, כי "הפרקליטות בדקה את החשדות בנושא מכר כפול ונמצא שלא בוצע מכר כפול".

 

קבוצת אור סיטי נדל"ן פורקה

 

בשנת 2016 הורה השופט איתן אורנשטיין, מבית המשפט המחוזי בתל אביב, על פירוק קבוצת הנדל"ן של ענבל אור - אור סיטי נדל"ן - לאחר שהגיע למסקנה כי אין סיכוי להבראה ממשית של החברות שבשליטתה. בית המשפט אף מינה את עו"ד ארז למפרק של כל אחת מהחברות בקבוצה וכן לכונס נכסים זמני לנכסיה של ענבל אור באופן אישי.

 

עו"ד ארז טען כי קבוצת הנפגעים של ענבל אור מונה כ-600 משפחות. אור דחתה בתוקף את הטענות נגדה, והגישה לבית המשפט העליון ערעור כנגד צווי הפירוק שהוצאו כנגד חברות בקבוצה שלה והכנסתה להליך של כינוס נכסים. אולם בית משפט העליון לא קיבל את ערעורה. היא אף טענה בפני בית המשפט העליון בעתירה נוספת כי בוצעה כנגדה "תרמית והונאה מהגדולים במדינה שבוצעו על ידי מתחריה בשיתוף עם גורמי חוק ואנשי שלטון מהבכירים במדינה. מאותה העת שנחשפה ענבל אור למעשה ההונאה שבוצע כלפיה, ענבל אור עוברת גיהנום שלא מגיע לאף אדם. ענבל אור אשר נותרה חסרת כל אמצעים ונשלחה לרחוב ללא כול פרוטה, עובדת לבדה ללא שום עזרה מקצועית, ימים כלילות סביב השעון, כדי להתחקות ולתעד את פעולתם של מבצעי ההונאה", טענה במסגרת הבקשה שהגישה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x