למרות האיומים, התביעות והחרם: הכנסות וואווי זינקו ב-30% בחציון הראשון
שיעור הצמיחה המרשים עקף את של התקופה המקבילה אשתקד, שעמד על 19.5% למרות איסורים, מגבלות סחר וחרם אמריקאי שספגה היצרנית הסינית. הנתונים מראים שרוב הלקוחות לא מתרגשים מהטענות של ארה"ב נגדה, אך החברה נערכת להאטה בהמשך השנה
וואווי דיווחה על גידול של כ-30% בהכנסות בחציון הראשון של 2019. לפי נתוני סוכנות בלומברג, ב-2018 עמד שיעור הצמיחה בהכנסות על כ-19.5% וב-2017 על כ-15.7%. החברה טרם חשפה את הסכומים המדויקים שהכניסה.
- וואווי שברה את האמברגו על צפ' קוריאה, הקימה במדינה תשתיות תקשורת
- דיווח: חברות אמריקאיות ישובו למכור טכנולוגיה לוואווי תוך חודש
- ממשלת ארה"ב: אין צורך בהוכחות כדי להתייחס לוואווי כסיכון ביטחוני
הנתון נראה מרשים, בהתחשב בכך שהלחץ האמריקאי על חברות שלא לרכוש מוצרי תקשורת מוואווי התגבר משמעותית מתחילת השנה, הגיע לכדי תביעות נגדה, ושיאו בחרם של ממש שהוטל על החברה בארה"ב במאי. נתוני הצמיחה מעידים על כך שלקוחות הענקית הסינית לא חוששים מאיומי ממשלת ארה"ב ומהטענות לסיכונים ביטחוניים בעבודה עמה.
עם זאת מקורות בלומברג בחברה מצביעים שהנתון הזה עדיין מהווה מכה עבורה; הנהלת החברה ציפתה לצמיחה נרחבת אף יותר; שימור המומנטום של צמיחתה המתמשכת יוכל להועיל לה בהתמודדות עם השלכות אפשריות של החרם בחציון הבא.
בשלב זה, ישנו חרם רשמי על החברה רק בארה"ב, קנדה, אוסטרליה, יפן, ניו זילנד וטייוואן. ישנה הרחקה שלה ממכרזים בבריטניה, הודו, תאילנד ועוד, אך לא חרם סדור. שאר מדינות העולם, בראשן האיחוד האירופי, לא אימצו את להמלצות האמריקאיות, או שעדיין חוככות בדעתן. הענקית הסינית פעילה בשווקים רבים ומוכרת ציוד תקשורת לספקיות, כשטכנולוגיית ה-5G שלה נחשבת למתקדמת בעולם.
וואווי נערכת לזמנים קשים; רוב ההכנסות שלה מגיעות מחוזים ארוכי טווח, וכל חרם בכל מדינה עלול להשפיע עליהן מהותית. בכירים בחברה הזהירו את העובדים לקראת תקופה מאתגרת בהמשך 2019, מה שמעיד שגם בצמרת וואווי לא סבורים שקצב הצמיחה יימשך לאורך זמן. המייסד והיו"ר רן ז'נגפיי עצמו אמר באפריל שהחברה צריכה להתכונן ל"הצטמצמות אסטרטגית", מה שעלול להשפיע על מספר לא ידוע מ-180 אלף העובדים שלה.
עסקי המובייל שלה צפויים להיות מושפעים אף הם מסוגיות החרם; היא יצרנית המובייל השנייה בגודלה בעולם, ומנועה בשלב זה משימוש בספקים אמריקאיים לתכנון והפעלת מכשיריה. חומרה היא דבר שניתן לעקוף, דרך ספקים אחרים - אך תוכנה ובייחוד אנדרואיד, מערכת ההפעלה שמריצה את מכשירי וואווי, היא אתגר שונה. לפי הערכות, מפעילה החברה כ-10,000 מפתחים שעובדים בשלוש משמרות ביום לפיתוח פלטפורמת תוכנה שתוכל להחליף את אנדרואיד בבוא היום, ורכיבי תוכנה נוספים שיאפשרו לה להמשיך לצמוח גם בלי תלות במוצרים מארה"ב.