$
משפט

נחשף בכלכליסט

רשת האופנה דיסקרט מבקשת הקפאת הליכים עקב חוב של 26 מיליון שקל

הרשת הוותיקה שמעסיקה כ-200 עובדים בישראל וכ-1,000 ברשות הפלסטינית, הגישה את הבקשה היום למחוזי ת"א לאחר שאתמול הוגשה בקשת פירוק נגדה; זאת לאחר שביוני עצרה ויזה את סליקת כספי לקוחות המגיעים לה בסך מיליון שקל, ולטענת החברה "גרמה לאי תשלום שכר לעובדיה, וגדעה הליך הבראתה"; ביהמ"ש הוציא צו עיכוב הליכים ארעי לחברה

רשת האופנה הוותיקה דיסקרט המעסיקה כ-200 עובדים הגישה היום (ה') בקשת הקפאת הליכים לבית המשפט המחוזי בתל אביב לאחר שצברה חוב של כ-26 מיליון שקל. בעקבות כך נשיא בית המשפט, השופט איתן אורנשטיין, הוציא צו עיכוב הליכים ארעי לחברה וכן צו האוסר על ביצוע פעילות והעברה בנכסיה עד להחלטה אחרת. ניתן גם צו עיכוב הליכים וצו איסור דיספוזיציה על הבעלים יעקב גבאי. דיון נקבע לראשון הקרוב.

 

 

החברה הינה חברת אופנה ישראלית, הפעילה משנת 1987, אשר מעצבת ומייצרת אופנת נשים. החברה מונה 45 סניפים מתוכם 16 במודל זכיינות (שבקשת הקפאת ההליכים אינה מתייחסת אליהם). זאת לאחר שצמצמה סניפים לא רווחיים. היא מעסיקה כ-200 עובדים באופן ישיר בישראל, וכן מספקת עבודה לעוד כ-1,000 עובדי תפירה וייצור נוספים ברשות הפלסטינית – כך נחשף עתה בכלכליסט.

 

יעקב גבאי מנכ"ל רשת דיסקרט יעקב גבאי מנכ"ל רשת דיסקרט צילום: דימה דאימונד

 

עוד נודע כי העובדים קיבלו רק חלק משכר חודש יוני. הבקשה הוגשה לאחר שבשנה וחצי האחרונות עברה החברה הליך הבראה אינטנסיבי וצימצמה את החוב שלה.

 

לרשת יש זכיינים והם אינם קשורים כאמור לבקשת הקפאת ההליכים שהוגשה היום, לאחר שאתמול הוגשה לבית המשפט המחוזי בתל אביב בקשת פירוק נגד דיסקרט. הבקשה שנחשפה במוסף "ממון" היום בבוקר הוגשה על ידי חברת טרמינל שוקי, שטענה שסיפקה סחורה לרשת לאורך שנים רבות ודיסקרט נותרה חייבת לה כביכול כ-440 אלף שקל. זאת בגין סחורות שסופקו לרשת לאורך שנים "ואשר תמורתן לא נפרעה".

 

ויזה מעכבת את הסליקה

במסגרת בקשת הקפאת ההליכים טוענת הרשת באמצעות עו"ד עמית לדרמן ועידן מילר ממשרד עמר רייטר ז'אן שוכטביץ ושות', כי "הבקשה מוגשת בדחיפות, לאחר שבתחילת חודש זה (יולי) הודיעה חברת ויזה כאל באופן חד צדדי, מפתיע וללא כל התראה מוקדמת, כי היא מעכבת תחת ידיה כספי סליקת לקוחות החברה שלהם זכאית החברה בסך של כמיליון שקל", וזאת לטענתה לאור "שמועות" לכאורה (כך לטענתה של ויזה) בנוגע למצבה הכלכלי של החברה ו"חששות" בדבר אי יכולתה לעמוד בהתחייבויותיה.

 

"זאת, למרות שהחברה עמדה ועומדת בכל התחייבויותיה כלפי חברת ויזה. ההודעה של חברת ויזה ניתנה 24 שעות בלבד לפני המועד (2.7.19) שבו היתה אמורה ויזה להעביר לחשבון החברה את כספי הסליקה של לקוחות החברה", נכתב בבקשה. "בכך, למעשה, במכה אחת עצרה ויזה מקור חיוני לחברה, שהיה דרוש לצורך המשך פעילותה של החברה ובפרט - תשלום משכורות עובדים, תשלום שכירויות למשכירי סניפים ותשלום לספקים. פעולה בריונית וחסרת תום לב זו, שאותה ביצעה ויזה בשיאה של עונת הקיץ, גדעה פעולות הבראה והתייעלות שבהן נוקטת החברה, במהלך השנה וחצי האחרונות, אשר אפשרו לה להתייצב מבחינה פיננסית ועיסקית".

 

עוד טוענת הרשת כי "כתוצאה ישירה של פעולה זו של חברת ויזה", לאחר שהחברה לא יכלה להסדיר את חובה עמו, אחד מהספקים, הגיש נגד החברה אתמול בקשת פירוק לבית המשפט. לדבריה, הלכה למעשה, חברת ויזה "שמטה את השטיח" מתחת לרגלי החברה ויצרה צורך דחוף לקבל צו הקפאת הליכים, שייגן עליה מפני נקיטת הליכים פרטניים מצד נושיה.

 

בקשת הפירוק שהגיש הספק פורסמה בעיתונות. בעקבות כך משכירי נכסים מסוימים נקטו היום בפעולות חד צדדיות כמו ניתוק חשמל ב-3 חנויות ומניעת כניסה של עובדי החברה לשתי חנויות אחרות.

 

חנות דיסקרט (לחנות המצולמת אין קשר לכתבה) חנות דיסקרט (לחנות המצולמת אין קשר לכתבה)

 

לפי החברה, קיים חשש כי משכירי הנכסים ימשיכו לנקוט בפעולות עצמיות חד צדדיות במהלך סוף השבוע, ובכך יגרמו נזקים בלתי הפיכים לרשת החנויות. לפיכך, במסגרת בקשה זו עותרת דיסקרט גם למינוי דחוף של נאמן זמני אשר "יטול את המושכות" וימנע סעדים זמניים מאת משכירי חנויות. עוד טוענת הרשת כי במהלך השנה וחצי האחרונות יישמה החברה הליך הבראה והתייעלות מדורג, אשר כלל, בין היתר את הפרמטרים הבאים: סגירת 12 סניפים שאינם רווחיים; צמצום עלויות רכישת חומרי גלם וצמצום עלויות מטה החברה; הסדרי פריסה מול ספקים והפחתה של היקף הנשייה ועוד.

 

עוד נטען בבקשה כי בסוף שנת 2018, בנק הפועלים אף הסכים להעמיד לחברה מסגרת אשראי של 5 מיליון שקל, אשר משמשת לתפעול שוטף של החברה - פעולה המשקפת הבעת אמון בחברה. "בדרך זו עלה בידי החברה להתגבר בהדרגה על אתגריים כלכליים, שניצבו בפניה לנוכח המשבר, שפקד את תעשיית האופנה.

 

"למרבה הצער, משהחברה ייצבה את מצבה הפיננסי וביקשה לקצור את פירות עמלה, התנהלות חסרת אחריות מצידה של חברת ויזה כפתה על החברה, באופן פתאומי ובלתי צפוי, מחנק תזרימי, לאחר שזו החליטה לחלט כאמור כמיליון שקל מכספי סליקת לקוחות, לצורך פירעון מיידי וחד צדדי של יתרת הלוואה שהעמידה לחברה, אשר עומדת בפריסת תשלומים ארוכה וזאת למרות שההלוואה נפרעה כסדרה.

 

"חילוט זה של כספים פוגע כעת ביכולתה של החברה להשלים את הליך ההבראה ולשלם תשלומים שוטפים הדרושים לפעילותה, ומאלץ אותה לפנות בדחיפות לבית המשפט בסעדים הדחופים המבוקשים. ויודגש, הגם שהודות להליך ההבראה התייצב מצבה הפיננסי של החברה, כך שסך חובותיה (כ-26.6 מיליון שקל) עמד בפרופורציה סבירה למחזור המכירות השנתי שלה (כ-50 מיליון שקל) ושיעור הוצאותיה בגין שכירות הופחת לכ-15% מהכנסותיה - אמות מידה פיננסיות סבירות, המאפיינות חברות בעלות יציבות כלכלית, הרי שבהיותה חברה קימעונאית, שעיקר עסקאות המכירה בה מבוצעות באמצעות כרטיסי אשראי ונסלקות דרך חברות כרטיסי האשראי, אין באפשרותה לספוג "חילוט" של מחזור כספי בסך של כמיליון שקל, מבלי שהדבר יביא לפגיעה אנושה ביכולתה לפרוע את התחייבויותיה השוטפות", נטען.

 

הרשת אף מציינת כי "מכירת החברה כ"עסק חי" תאפשר שמירת רצף זכויות העובדים והמשך העסקתם של כ-200 עובדים בסניפים שונים ברחבי הארץ, שמרביתם מגילאי 50 פלוס ולא עומדת להם אלטרנטיבת תעסוקה זמינה ועוד כ-1,000 עובדי תפירה וייצור ברשות הפלסטינית". הבקשה הוגשה לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב, השופט איתן אורנשטיין.

 

עו"ד חיות גרינברג, באת כוח עובדים ברשת, מסרה בתגובה: "זהו יום קשה ביותר לעובדי רשת דיסקרט. עובדים ותיקים, שנקלעו למשבר הזה בעיתוי מורכב של חופשת הקיץ, עם כל ההוצאות הפרטיות שמתווספות בתקופה זו. המשבר בענף כולו ידוע, אך העובדים מאמינים ברשת ויעשו הכל כדי להגדיל מכירות ולשפר ביצועים. כל המעורבים חייבים להבין, שללא תשלום שכר יוני בדחיפות - העובדים לא ישרדו והרשת תרד לטימיון. זה בהחלט אפשרי למנוע את זה".

 

מויזה כאל נמסר בתגובה: "מטעמי חיסיון בנקאי לא נוכל להגיב".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x