$
שוק ההון

מזרחי מאריך את הסכם המיזוג עם אגוד - ואוסר עליו לעשות "צעדים משמעותיים"

מזרחי מתנה הארכת הסכם המיזוג (עד ההחלטה בערעור על פסילתו) בהקפאת צעדים משמעותיים כמו החלפת מערכות מחשב או מכירת נכסי נדל"ן; בינתיים, תוצאות אגוד הולכות ונחלשות

רחלי בינדמן 10:5009.07.19

הצטרפו לעדכונים שוטפים בערוץ הטלגרם של מדור שוק ההון בכלכליסט

 

בנק מזרחי ואגוד מאריכים בפעם השניה את הסכם המיזוג ביניהם בשל התעכבות הליכי הערעור בנוגע להחלטת רשות התחרות, לדחות את הערעור ביניהם.

 

אלא שהפעם מכניס בנק מזרחי להסכם תוספת שבעצם מנטרלת את אגוד מביצוע שינויים מהותיים בפעילות הבנק, שכן כל "עסקה חריגה" תאפשר למזרחי לסגת מהעסקה.

 

"בשל התמשכות הליך הערר על החלטת הממונה על התחרות בבית הדין להגבלים עסקיים ובמטרה לאפשר לצדדים להמשיך בניהול הליכי הערעור התקשרו הצדדים להסכם בתוספת מספר 2 במטרה להאריך את המועד להתקיים התנאים להצעת הרכש עד 30 בנובמבר 2019".

 

אלא שכאמור התוספת להסכם מנטרלת מהלכים משמעותיים שבעלי הבנק – משפחת לנדאו, מנור, יעל זכאי אלמוג ושלמה אליהו (שמניותיו, 27% מוחזקות בנאמנות באמצעות רו"ח אמיר ברנע), עשויים להידרש אליהם.

 

 

אלדד פרשר מנכל בנק מזרחי טפחות
אלדד פרשר מנכל בנק מזרחי טפחות צילום: עמית שעל
 
כך למשל, באחרונה דיווח הבנק כי הוא שוקל לבצע החלפה של מערכות המחשוב שלו, מהלך שעלול להיות כרוך בעלויות של מאות מיליוני שקלים ויותר. הבנק אף העמיד למכירה את אחזקותיו בחברת חוף התכלת.
 
שבי שמר, מנכ"לית בנק אגוד שבי שמר, מנכ"לית בנק אגוד צילום: סיון פרג'

 

במאי האחרון פרסם הבנק הזמנה להגשת הצעות לרכישת אחזקותיו בחברה – נתח של 15% - לפי שווי של 867 מיליון שקל. חוף התכלת מחזיקה במקרקעין מבוקשים כמו פרויקט מיקרוסופט, מרכז ביג שליד סינמה סיטי וקרקע נוספת של 400 דונם מזרחית לכביש החוף בין הרצליה לת"א אך מתקשה בינתיים למצוא קונה.

 

עסקה כזו, אם תצא לפועל, מבחינת מזרחי עשויה להיות מוגדרת כעילה לביטול ההסכם, מה שקושר את הידיים של אגוד מביצוע מהלכים משמעותיים להתמודד עם תוצאות עסקיות חלשות. גם כל מחשבה על מכירת הנדל"ן של אגוד שבו נמצא המטה שלו ברחוב אחוזת בית בת"א שוודאי שווה סכומי כסף משמעותיים בלתי אפשרי בקונסטלציה זו.

 

הבנק סיים את הרבעון הראשון עם רווח נקי של 30 מיליון שקל, ירידה של 23% לעומת הרבעון המקביל אשתקד. התשואה על ההון עמדה על 4.8% בלבד. בבנק מזרחי ינסו "לרכוב" על התוצאות החלשות כדי להוכיח שרשות התחרות כשלה בניתוח שלה שפסק כי יש לדחות את המיזוג בטענה כי הדבר יוריד מתחרה בענף, שכן ממילא לכאורה אגוד מתקשה לצוף מעל המים. אלא שההתניה שבנק מזרחי הציב בהסכם המוארך עשויה ללחוץ את אגוד עוד יותר לעבר פי פחת בשל נטרול יכולתו לבצע מהלכים משמעותיים כאמור.

כך או כך ממילא נראה שסיכויי הערעור של הבנקים נמוכים.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x