בלעדי לכלכליסט
המשטרה מכינה תוכנית גיבוי בפרשת אפי נוה
הטלפונים של השופטת אתי כרייף ושל נציגת לשכת עורכי הדין בוועדה לבחירת שופטים אילנה סקר נתפסו על ידי המשטרה, שנערכת לאפשרות שהראיות מהנייד הישן של נוה עצמו ייפסלו
פרשת השוחד המיני והמינויים במערכת המשפט: בפרקליטות ובמשטרה הכינו תוכנית גיבוי למקרה שייקבע בעתיד כי הראיות שנמצאו בטלפון הנייד הישן של ראש לשכת עורכי הדין לשעבר אפי נוה, אינן קבילות משום שהושגו בפריצה לא חוקית אליו.
- לשכה בין אנרכיה לדיקטטורה
- המדינה משפרת אחיזה בטלפון של נוה
- תביעת הפיצויים של אפי נוה נגד הדס שטייף תעוכב עד דצמבר
ל"כלכליסט" נודע כי במסגרת החקירה, המשטרה ביקשה וקיבלה מבית המשפט צווי תפיסה לטלפונים של מעורבים וחשודים אחרים בפרשה, כדי לחלץ מהם ראיות.
ל”כלכליסט” נודע כי בין הטלפונים שתפס צוות החקירה של היחידה הארצית לחקירות הונאה בלהב 433, באמצעות צו בית משפט, נמצא הטלפון הנייד של שופטת בית משפט השלום החשודה בפרשה, אתי כרייף, וכן של עורכת הדין ששמה נאסר לפרסום. טלפון נוסף שנתפס הוא של נציגת לשכת עורכי הדין בוועדה לבחירת שופטים, אילנה סקר, שמסרה עדות בפרשה.
כאמור, הצווים הוצאו על מנת לחפש התכתבויות שלהם עם נוה או מעורבים אחרים, שישמשו כראיות. זאת כגיבוי למצב שבו יוחלט בעתיד להגיש כתב אישום בפרשה, ובית המשפט יקבע שההתכתבויות שהוצאו מהטלפון הישן של נוה אינן קבילות משום שהושגו תוך ביצוע עבירות גניבה או פגיעה בפרטיות. את הטלפון, שנוה טוען שהשאיר בבית גרושתו, מסרה למשטרה עיתונאית גל"צ הדס שטייף.
במסגרת הפרשה העידו גם חברים נוספים בוועדה לבחירת שופטים, בהם שרת המשפטים לשעבר, איילת שקד; נשיאת בית המשפט העליון לשעבר, מרים נאור; שר האוצר משה כחלון, והשופט מיכאל שפיצר, לשעבר מנהל בתי המשפט. ככל הידוע המשטרה לא ביקשה צווים לטלפונים שלהם, וספק אם הייתה מקבלת כאלה גם אם הייתה מבקשת.
החקירה בחשד לביצוע עבירות שוחד, מרמה והפרת אמונים, בהן טובות הנאה מיניות, סביב הליך מינוי של שני שופטים, לבתי המשפט השלום והמחוזי,נפתחה בחודש ינואר. לאחר כשבועיים של חקירה סמויה תחת צו איסור פרסום גורף, עצרה המשטרה את נוה. החוקרים ערכו חיפוש בביתו ובמשרדי לשכת עורכי דין והחרימו חומרי מחשב ומסמכים. כרייף ועורכת הדין הנוספת זומנו לחקירה באזהרה במשרדי יאח"ה בלוד.
החקירה כוללת שתי פרשיות. בפרשייה הראשונה נחקר חשד לפיו לפני נוה פעל לפני כמה שנים למינוי כרייף, לשעבר תובעת משטרתית, לשופטת שלום במחוז מרכז. השניים, כך החשד, ניהלו מערכת יחסית אינטימית, ונוה פעל בניגוד לחוק תוך ביצוע עבירות של קבלת שוחד מיני, מרמה והפרת אמונים לקדם את מועמדותה בוועדה למינוי שופטים. לבסוף היא אכן מונתה לשופטת, תוך שהקשר ביניהם הוסתר מחברי הוועדה.
במהלך החקירה הציגו החוקרים לנוה וכרייף התכתבויות אינטימיות ביניהם, והטיחו בהם שהם פעלו להסתיר את הקשר ביניהם בוועדה. נוה, המיוצג על ידי עו"ד בעז בן צור, טען בחקירה שהטלפון שממנו נלקחו ההתכתבויות הגיע לידי המשטרה כתוצאה מגניבה ופריצה לא חוקית לנייד שלו, ועל כן הראיות אינן קבילות. במקביל הוא הגיש תביעה כספית נגד שטייף.
כרייף שיתפה פעולה עם החוקרים והודיעה על יציאה לחופשה עד מיצוי החקירה. “הקשר בינה לבין אפי נוה היה קשר חברי בלבד ואינו קשור למינויה כשופטת", מסר בעבר עו"ד אופיר סטרשנוב, ממשרד כהן־סטרשנוב־לונדון, פרקליטה של השופטת כרייף. ”היא משוכנעת כי חקירת המשטרה תוכיח כי לא נפל כל רבב בהתנהלותה".
הפרשייה השנייה שנחקרת נוגעת לניסיון לכאורה של נוה לקדם את מועמדותו של שופט שלום לתפקיד שופט מחוזי. על פי החשד עורכת הדין שנחקרה, מקורבת לנוה ונמצאת בקשרי משפחה עם השופט, פעלה בניגוד לחוק לסייע לקידומו ‘לבית המשפט המחוזי. המינוי לא יצא לבסוף לפועל. "ניצלת את קשריך עם נוה כדי לקדם מועמד לשופט מחוזי", הטיחו החוקרים בעורכת הדין.
פרקליטה של עורכת הדין, עו"ד עדי כרמלי, מסר בעבר כי "מרשתי מסרה גרסה מפורטת, ושיתפה פעולה עם החוקרים. היא מעולם לא ביקשה ולא קיבלה דבר מאיש וזאת הבינו גם החוקרים".
כבר בשלב מוקדם של החקירה היה ברור למשטרה ולפרקליטות כי בית המשפט עשוי בעתיד לקבל את טענת נוה בנוגע לראיות שהושגו מהטלפון שלו. על מנת לעבות את התיק בראיות, החוקרים ניסו לחלץ חלק מההתכתבויות עם נוה מהטלפון של כרייף, ומהטלפונים של עורכת הדין הנוספת ושל סקר מתוך מחשבה שהתכתבויות ממכשירים שהגיעו לידי המשטרה לפי חוק יסירו מכשול עתידי מעל קבילות הראיות.
נוה אגב צפוי לטעון כי לא יהיה ניתן לעשות שימוש גם בתוצרי הטלפונים האחרים, כי תפיסתם נולדה רק כתוצאה מהראיות שהושגו בעבירה שבוצעה בפריצה לטלפון של נוה.
את תגובת סקר לא היה ניתן להשיג.
תיק החקירה צפוי לעבור בשבועות הקרובים לפרקליטות.