מנכ"ל משרד מבקר המדינה הבא: אל"מ (מיל׳) ישי וקנין
וקנין שימש בתפקידו האחרון כמפקד יחידת הביקורת הפנימית וכסגן מבקר צה"ל; המנכ"ל הנוכחי, אלי מרזל, שמונה ע"י המבקר היוצא שפירא, הודיע הבוקר על פרישתו לאחר 7 שנים בתפקיד
לקראת כניסת מבקר המדינה החדש מתניהו אנגלמן לתפקידו מחרתיים, הודיע מנכ"ל משרד מבקר המדינה ונציב תלונות הציבור אלי מרזל על סיום תפקידו. במקביל הודיע אנגלמן על מינוי של אל"מ (מיל׳) ישי וקנין לתפקיד מנכ״ל משרד מבקר המדינה ונציבות תלונות הציבור.
- מתניהו אנגלמן נבחר לתפקיד מבקר המדינה
- "מתניהו אנגלמן לא עשה דברים כמנכ"ל, רק התאבד על הפקולטה באריאל"
- ברגע האחרון: נתניהו נסוג מתמיכתו במיכל רוזנבוים לתפקיד המבקר; מתניהו אנגלמן יהיה מועמדו היחיד
וקנין שימש בתפקידו האחרון כמפקד יחידת הביקורת הפנימית וכסגן מבקר צה״ל. הוא שרת בצה״ל במשך 29 שנים עד לשחרורו בשנת 2016 והיה אחראי לייסוד יחידת מבקר צה"ל כגוף עצמאי. לאחר שחרורו, המשיך וקנין לעסוק בתחום הביקורת במשרד הביטחון. מבקר המדינה
אנגלמן אמר כי "וקנין מביא עמו ניסיון ארוך שנים, הן בתחום הביקורת והן בתפקידים ניהוליים, אשר מהוה נכס משמעותי לתפקיד".
מרזל (50) מונה לתפקיד על ידי מבקר המדינה היוצא יוסף שפירא עם כניסתו לתפקיד ב-2012 וכיהן בו 7 שנים. ממשרד המבקר נמסר כי "בתיאום עם המבקר אנגלמן, סוכם כי מרזל יישאר בתפקידו עד סוף אוקטובר, וימשיך לסייע ככל שנדרש להעברה חלקה של התפקיד".
המבקר היוצא שפירא הודה למרזל על "עשייתו הרבה במהלך כהונתו ארוכת השנים, ועל הפרויקטים המאתגרים שהוביל בהצלחה רבה לשיפור איכות העבודה ותוצריה".
אתמול הצהיר אנגלמן אמונים בכנסת. בנאומו במליאה המשיך לבטא מדיניות של פסיביות ביקורתית. בין היתר אמר: "המבקר בוחן, בודק וממליץ בפני מקבלי ההחלטות, אך, ככלל, אל לו להתערב בהליכי קבלת ההחלטות. מעבר להיבט המהותי קיים היבט נוסף פרקטי: מעורבות בקבלת החלטות עלולה לפגוע במעמדה של הביקורת כאובייקטיבית וכבלתי תלויה, ואשר על כן ראוי למבקר לדבוק בעמדתו כמשקיף וכבוחן תהליכים מן הצד, ולא כמי שמעורב בקבלת החלטות".