ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק חדשנות באשראי שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class מקומי.קום 2024 פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT Expanding Horizons FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 השקעות גלובליות כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי כנס ביטחון המזון מיאמי 2024 ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית כלכלת הנדל"ן כנס האנרגיה Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות טק עצמאות גיימינג 2024 PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 צמיחה בעולמות האשראי RoadShow Event 23 כנס AI לונדון 2024 ביטחון אנרגטי Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot משלחת העסקים לפריז TechTLV2024 הכלכלית הלאומית 24 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי כנס הצמיחה שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup בטיחות במקומות עבודה +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי השקעות ופיננסים כנס החלל 2024

כנס המשקיעים 2019

"דאטה הוא הנפט החדש, וישראל הופכת לסעודיה של הדאטה"

בפאנל ההשקעות התאגידיות, שנערך במפגש משקיעים ויזמים של CTech מבית כלכליסט ו-Labs, השתתפו יאיר שוהם מאינטל קפיטל ורותי אדר מסמסונג - שסיפרו כיצד תופסות חברות גדולות את שוק החדשנות הישראלי ואילו סטארט-אפים קוסמים להן

רן אברמסון 12:4618.06.19

"הייתי יזם בעבר. ואני אומר ליזמים 'ספרו לי את הסיפור שלכם, ספרו מה אתם עושים ונראה איך אפשר לעשות את זה יחד'" - כך אמר יאיר שוהם, מנהל השקעות באינטל קפיטל, במפגש משקיעים ויזמים של CTech מבית כלכליסט ו-Labs, שנערך הבוקר (ב') בתל אביב.

 

 

שוהם השתתף בפאנל בנושא השקעות תאגידיות בהנחיית ג'סטין זוורלינג, מנהלת שווקים ראשוניים בבורסת לונדון, ורותי אדר, מנהלת פיתוח עסקי, השקעות וחממות טכנולוגיה בסמסונג. אדר ציינה שאנשים יודעים מעט למדי על החברה הקוריאנית.

 

מימין: יאיר שוהם, רותי אדר וג'סטין זוורלינג מימין: יאיר שוהם, רותי אדר וג'סטין זוורלינג צילום: עמית שעל

 

 

"כולם מכירים את סמסונג, אבל לא הרבה יודעים שקבוצת סמסונג היא בת 61 חברות, יש לנו פארקי שעשועים, מלונות, מספנה ועוד. אבל כולם מכירים את סמסונג אלקטרוניקס. זו חברה של 200 מיליארד דולר הכנסות בשנה. שלושת עמודי התווך של החברה הם הסמארטפונים, מוצרי החשמל לבית והשבבים. לפני שש שנים הבחנו שבמרבית התחומים האלה נתח השוק של סמסונג הוא הגדול ביותר. ושאלנו את עצמנו לאן עוד אנחנו יכולים לצמוח. לסמסונג יש שלוש זרועות השקעה, ואנחנו משקיעים פעילים מאוד בישראל. השקענו ביותר מ-40 חברות בחמש השנים האחרונות ואני קוראת לחברות להגיע אלינו".

 

בניגוד לסמסונג, שוהם ציין ש"אינטל עושה רק דבר אחד – היא מפתחת שבבים. אבל סביב השבבים יש אקוסיסטם שלמה. אנחנו משקיעים בעיקר בתחומים שקשורים לאקוסיסטם הזו. למשל, השקעה בבלוקצ'יין, בתחבורה. אנחנו מנסים לבנות אקוסיסטם שלמה כדי שהשבבים שלנו יתאימו למה שאנשים עושים". זוורלינג שאלה את המשתתפים איך הם מרגיעים את היזמים שמגיעים אליהם, שעלולים להיות מפוחדים. "הייתי יזם בעבר. ואני אומר אם אנחנו יכולים לעזור לך להגשים את החלום, נשמח. בדרך נביא אליך את אינטל עם כל המשאבים. לא נשקיע בך אם לא נראה שנוכל לעזור. נתרום לך מהנסיון שלנו כך שלא תחזור על טעויות שעשינו", ענה שוהם.

 

בנוגע לסוג החברות שהיא מחפשת, אמרה אדר: "אנחנו כרגע בגל של כלכלת הדאטה. בעבר היו גלים אחרים. גל האינטרנט, גל המובייל וכעת אנחנו בגל הדאטה. דאטה הוא הנפט החדש וישראל הופכת לסעודיה של הדאטה. צריך חברות אנליטיקה, בינה מלאכותית, למידת מכונות. כל תחום מושפע מדאטה היום ולחברות יש גישה למידע שיכול להפוך אותן למובילה בקטגוריה".

 

על עצות ליזמים צעירים אמר שוהם כי "אחת מהעצות הראשונות שלי היא לגייס יותר כסף ממה שחושבים שצריך. אני מצידי אתן לו מה שהוא צריך ואשמור על האינטרסים שלו ושלי. העצה השניה היא לבחור את הפרטנר המתאים לך. אם אני לא מתאים ליזם מסויים, לא אעבוד איתו. עצה שלישית היא להיות גלוי לחלוטין אחד עם השני". אדר הוסיפה כי "אנחנו בעסקי האנשים. לא הטכנולוגיה. אנחנו רוצים שאנשים יבואו אלינו ויבקשו עזרה. אנחנו רוצים להציע להם עזרה. סמסונג יכולה להביא ליזמים הרבה, לא רק כחברה, אלא כאנשים שנמצאים ברכבת ההרים הזו".

 

על הסיכון בהשקעות אמר שוהם: "אנחנו לא תמיד מצליחים. ואנחנו מנסים לצמצם את הגיאוגרפיה שאנחנו משקיעים בה, ואת מס' המשקיעים בכל החברה. כרגע אנחנו משקיעים בשלוש מדינות. ארה"ב, סין וישראל. לפעמים יש ניגוד עניינים כשהחברה שאנחנו משקיעים בה עשויה להתחרות בנו. ואנחנו אומרים את זה לחברה".

 

 

הוא דיבר גם על סוגיית האופן בו מתנהלות חברות בארץ בהשוואה לעולם: "כמובן שישראל היא אתר פעילות חשוב עבורנו. אבל אנחנו חברה גלובלית וישראל היא אחת המדינות. באחת הקרנות שלנו שליש מהחברות הן ישראליות, אבל אנחנו בכל מקום מתבססים על מערכות יחסים כנות. אני תמיד מנסה לענות מהר, להיות זמין. היזמים יודעים בדיוק איפה הם נמצאים מבחינתי בכל רגע נתון, אבל זה תקף גם למקומות אחרים בעולם. אנחנו מנסים להיות בקצב של החברות".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x