איי.די.או: "אין באפשרותינו להעריך את הפרסומים על הקפאת שכ"ד בברלין"
מניית איי.די.או נפלה ב-11% בחמישי האחרון בעקבות הדיווחים על המהלך הרגולטורי בבירת גרמניה - שם פעילה החברה הבת ADO Properties; איי.די.או: "טרם הוגשה לאישור הצעת חקיקה וטרם פורסמה טיוטת הצעה"
איי.די.או מודיעה היום לבורסה (ב'), בניסיון להרגיע את המשקיעים, כי בפועל לא נעשה עד כה שום מהלך להקפאת שכר דירה בברלין, על אף הפרסומים בעניין בגרמניה - ומשום כך אין באפשרותה לבחון ולהעריך את נכונות הפרסומים ואת מידת דיוקם.
- מכירת איי.די.או הקפיצה את רווחי שיכון ובינוי ל-519 מיליון שקל
- שיכון ובינוי מכרה 10% נוספים באיי.די.או ב-240 מיליון שקל
- שווי הפעילות של איי.די.או בגרמניה צפוי לצמוח ב-270 מיליון יורו
מניית איי.די.או נפלה בחמישי ב-11%, לאחר הדיווחים על כוונת עיריית ברלין לצאת למהלך של הקפאת שכר דירה ל-5 שנים - עסקיה של החברה הבת איי.די.או פרופרטיז מתמקדים בשוק השכירות הגרמני. איי.די.או מחזיקה בכ-38% מהון המניות של ADO Properties, אשר מחזיקה 23 אלף יחידות דיור להשכרה בברלין. ADO Properties ירדה 13% בשני ימי המסחר חמישי ושישי בפרנקפורט.
"בהמשך לפרסומים האחרונים בתקשורת הגרמנית בדבר כוונת הממשל בברלין לקדם הצעת חקיקה שעניינה הקפאת העלאת שכר הדירה של דירות מגורים בברלין למשך תקופה של 5 שנים החל מחודש ינואר 2020, מתכבדת החברה להבהיר כי למיטב ידיעתה, נכון למועד הדוח טרם הוגשה לאישור הצעת חקיקה כאמור וכי טיוטת הצעה כאמור אף טרם פורסמה. בהתאם לכך אין באפשרות החברה או באפשרות ADO Properties לבחון ולהעריך את נכונות הפרסומים ואת מידת דיוקם נכון למועד הדוח", מציינת איי.די.או בדיווח.
הסיכון של הלחץ הרגולטורי - פורסם בדוחות
כבר מהדו"ח השנתי של איי.די.או לסיכום 2018 החברה ניתן היה ללמוד על הסיכון מצד החקיקה המקומית: במסגרת ההתייחסות לסיכוני הרגולציה הקיימים ציינה החברה שבמהלך השנה החולפת קיימת מגמה של הקשחת התנאים למול משכירי הדירות, הן ביחס לאפשרות להעלות שכר דירה, הן באפשרות העומדת לבעלי נכסי מגורים להותיר דירות פנויות לא מושכרות למשך תקופת זמן ממושכת והן בהצעות חקיקה שבסיסם הרצון לבצע הלאמה של חברות נדל"ן בעלות פורטפוליו משמעותי של בנייני מגורים בעיר.
בין היתר מציינת איי.די.או בהקשר זה הוראה המחייבת דיווח של משכירי הדירות על דירות להשכרה שאינן מאוכלסות במשך תקופה העולה על 3 חודשים, ומנגד איסור השארת דירות המיועדות לשכירות כשהן פנויות משוכרים למשך תקופה העולה על שלושה חודשים ללא קבלת היתר מתאים.