מכירת איי.די.או הקפיצה את רווחי שיכון ובינוי ל-519 מיליון שקל
ברבעון המקביל נרשמה לחברה שבשליטת נתי סיידוף רווח של 27 מיליון שקל - שיכון ובינוי רשמה ברבעון רווח הון של 476 מיליון שקל על מכירת מניותיה באיי.די.או; ההכנסות טיפסו ל-1.5 מיליארד דולר
חדשות טובות לקבוצת הנדל"ן שבכותרות בעת האחרונה, לא ממש מהסיבות המחמיאות: זינוק חד נרשם ברווחי קבוצת שיכון ובינוי ברבעון הראשון, בעיקר בזכות רווחי הון על מכירת הפעילות של החברה הבת בגרמניה, לצד המשך התקדמות פרויקט הרכבת הקלה.
- התסבוכת של שיכון ובינוי באפריקה: האיום האמיתי על סיידוף: הבנק העולמי
- האסיפה בשיכון ובינוי אישרה את שכרו של אייל לפידות
- פרשת השוחד בשיכון ובינוי: המלצה להעמיד לדין את שרי אריסון, עופר קוטלר ואפרת פלד
רווח הון של 476 מיליון שקל שרשמה הקבוצה במימוש מניותיה בחברת הנדל"ן איי.די.או - שפועלת בשוק הנדל"ן הגרמני - שקל סייע לשיכון ובינוי לסיים את הרבעון הראשון של 2019 ברווח גדול של 519 מיליון שקל - מול רווח של 27 מיליון שקל בלבד ברבעון המקביל.
פעילות הבניה למגורים במזרח אירופה בה מכרה החברה ברבעון הראשון 195 יחידות דיור בעיקר בורשה ובלגרד סייעה להגדלת ההכנסות ל-1.5 מיליארד שקל, בהשוואה ל-1.35 מיליארד שקל ברבעון המקביל. ההאצה בעבודות הרכבת הקלה להן שותפה שיכון ובינוי סייעה גם היא לשיפור בשורה העליונה של הדוח. זהו הדוח האחרון שמוציאה החברה תחת שרביטו של המנכ"ל משה לחמני, שכיהן לפני כן כיו"ר.
שיכון ובינוי מצויה בחודשים האחרונים בעין הסערה, בשל החקירה שמתנהלת נגד החברה ואשר בעטיה המליצה המשטרה להגיש כתבי אישום נגד הבכירים לשעבר, בהם עופר קוטלר רווית ברניב ומשה לחמני, לצד בעלת השליטה שרי אריסון ואפרת פלד מנכ"לית אריסון אחזקות.
במקביל, לחברה הצטרף לאחרונה מנכ"ל חדש, אייל לפידות, מינוי שכשלעצמו עורר תהודה רבה, בין היתר בשל עלות השכר הגבוהה שהציעה לו שיכון ובינוי - 21 מיליון שקל בממוצע לחמש השנים הקרובות. השכר המוצע עורר ביקורת רבה אך אושר באסיפת בעלי המניות, ובשלושת ימי המסחר שלאחר המינוי טיפסה המניה ב-13%. כיו"ר החברה שעברה בשנה האחרונה לשליטת נתי סיידוף עומד תמיר כהן שהחליט להמשיך הפעילות של שיכון ובינוי באפריקה ולהגדיל את הפעילות בארה"ב.