סודות החופשה
החלפת דירות בחופשה: איך עושים את זאת, והאם זה באמת בחינם?
נופשים רבים מעדיפים להחליף דירה עם מישהו שמגיע מעיר היעד שלהם, כדי לחסוך הוצאות לינה - ואף להחליף מכוניות כדי לחסוך הוצאות השכרת רכב. לפניכם עשרה טיפים חשובים שיסייעו לכם לחסוך כסף ולהימנע מאי נעימויות בעת החלפת דירה
יש כמה סוגים של החלפות בתים. בגישה המסורתית, שני הצדדים נופשים בדיוק באותו הזמן ופשוט מבלים כל אחד בבית של השני.
- איזה ביטוח אתם באמת צריכים כששוכרים רכב בחו"ל
- מדוע אסור לסמוך על הכספת של בית המלון?
- למי כדאי להשאיר טיפ במלון, וכמה לתת?
יש דרך נוספת המתאימה לאנשים שבבעלותם יותר מבית אחד, ואז לא צריך לתאם תאריכים וכל אחד יכול לטוס כשנוח לו ופשוט להתגורר בבית המשני של המארח. ישנה גם האפשרות להתארח בבית כשהבעלים נמצאים בו.
היתרונות של החלפת בתים הם בראש ובראשונה בצורת חסכון בכסף על מלונות ומסעדות. בנוסף, זו דרך פשוטה להיטמע ולהכיר את הקהילה המקומית, שכן לרוב בעלי הבית שבו מתארחים משאירים מידע פנימי על האזור. עם זאת, לא כולם מעוניינים לבשל ולנקות בזמן שהם בחופשה, ומהצד השני יש שחשים לא בנוח מהמחשבה שזרים יסתובבו להם בבית. כך שצריך לזכור שלא מדובר בחופשה שמתאימה לכולם.
בעיה נוספת שעלולה לעלות קשורה לאטרקטיביות השכונה בה מתגוררים. כך למשל, צרפתי שמתגורר ליד שער הניצחון קרוב לוודאי שלא יהיה מעוניין להחליף בית עם מישהו שמתגורר במקום שכוח אל. פירוש הדבר שלרוב לאנשים המגיעים מערים גדולות ומתוירות יש יתרון במציאת בתים להחלפה ויותר אפשרויות שעומדות בפניהם. החלפת בתים מתאימה בעיקר למטיילים המעוניינים להישאר זמן מה באותו המקום ולא כאלה שרצים מיעד ליעד. החלפות בתים הן לרוב בסיס אידיאלי לטיולים קצרים של יום או סוף שבוע. הבלוג travelmamas פרסם כמה טיפים שיעזרו להבטיח את ההצלחה של חופשת החלפת בתים.
1. התחילו עם חברים ובני משפחה. החלפת בתים עם אנשים שכבר מכירים היא פחות מלחיצה מכניסה לבית של אדם זר לחלוטין. במקרה כזה גם תחסכו כסף, שכן לא תצטרכו לשלם דמי תיווך או מנוי לאתרים המתמחים. גם אם אינכם מכירים אישית אף אדם שגר ביעד אליו אתם נוסעים, התחילו בבירור קצר בין חברים ומכרים אולי להם יש דוד חביב שיכול לעזור.
2. כתבו פנייה מפורטת. כללו במייל את תאריכי הנסיעה המתוכננים, היעדים הרצויים וכל דבר מלהיב לגבי הבית והעיר שלכם. ציינו גם דרישות ספציפיות אם יש, לדוגמה אם אינכם יכולים לעלות במדרגות או שאתם אלרגים לחתולים. בכל זאת, שמרו על מייל פשוט ולא טרחני מדי, שתי פסקאות בהחלט מספיקות. תציעו לשלוח תמונות של הבית ומידע נוסף לכל מי שמעוניין. המייל מיועד לכל מי שמכירים ביעדים הרצויים, אך גם למכרים אחרים שיוכלו להעביר את המייל לאנשים הרלוונטים. עם זאת, נסו לא לשלוח את המייל ליותר מ-20 מכותבים כדי להימנע ממבול של ספאם.
3. הירשמו לאתר המיועד להחלפות בתים. אם רשימת אנשי הקשר שלכם לא מספיקה כדי למצוא מועמדים להחלפות בתים, אל תתייאשו. ישנם לא מעט אתרים המיועדים בדיוק לזה. תתבקשו להירשם, להוסיף תיאור של הבית והשכונה בה אתם מתגוררים ולציין רשימת יעדים שמעניינים אתכם והתאריכים הפוטנציאלים. קחו בחשבון שהאתרים הללו הם לרוב בתשלום וגובים דמי מנוי חודשיים.
4. צמצמו את האפשרויות. אם נרשמתם לאתר עליכם להגיב לכל מי שמביע עניין בבית שלכם, גם אם זה כדי לסרב לבקשה. כדי לצמצם את האפשרויות עליכם לוודא שכל הגורמים מתאימים, כלומר שהתאריכים מתאימים לשני הצדדים, שהבית שלהם מוצא חן בעיניכם ושהוא נמצא ביעד שרציתם לבקר בו.
5. שמרו על ציפיות מציאותיות. אם אתם לא מתגוררים בעיר מרכזית ומלאה באטרקציות תיירות קחו בחשבון שלא יהיה קל למצוא מישהו שיהיה מעוניין לבקר דווקא בה. לכן, הנמיכו ציפיות בנוגע לבית אליו תעברו בכל הקשור לגודל שלו או לקרבה לאטרקציות.
6. הציגו תמונה חיובית אך הגיונית. הדגישו את היתרונות של הבית שלכם, לדוגמה אם יש לכם שולחן פינג פונג או שיש בריכה שכונתית בסביבה. הקפידו גם לציין אם אתם גרם קרוב למסעדות ולמרכזים מסחריים. הקפידו לצייר תמונה חיובית בנוגע לבית ולאזור, אבל אל תפריזו במחמאות, אתם מחפשים מישהו שיעריך את מה שאתם מציעים ולא שיתאכזב לאחר שיגיע.
7. הכירו את המשפחה שתתגוררו בבית שלה. אחרי שכבר מצאתם את הבית שתרצו לנפוש בו, רצוי שתלמדו להכיר קצת את המשפחה שגרה בו. תחליפו תכתובת מיילים שבהם תבררו את הפרטים שמעניינים אתכם ותענו על השאלות שלהם, נסו אפילו לשוחח בטלפון או בסקייפ. אם נראה שהם מתחמקים מהשאלות שלכם או מההצעה לדבר בטלפון, שקלו מחדש את הרעיון להחליף איתם בתים. אתם צריכים להרגיש בנוח איתם.
8. אפשר גם להחליף מכוניות. תוכלו לחסוך בצורה כזו כסף על השכרת מכוניות או תחבורה ציבורית. לדברי המומחים, החלפת מכוניות היא התנהלות שכיחה למדי בהחלפת בתים.
9. הקפידו לחתום על חוזה. מכיוון שלרוב מדובר באנשים זרים לכם, רצוי שהכל יהיה מתועד וחוקי. הוסיפו לחוזה את הציפיות והדרישות שלכם כמו חוקי הבית (לא לאכול בחדר השינה וכו'), תחזוקה נדרשת (להשקות את העציצים) ומה הפיצוי הנדרש במקרה של נזק. ברוב האתרים אפשר למצוא חוזה סטנדרטי שאפשר להתבסס עליו.
10. החביאו חפצים יקרים. גם אם יש לכם תחושה מאוד טובה לגבי האנשים שיבואו להתגורר אצלכם, עדיף לא לקחת סיכונים והקפידו להסתיר חפצים יקרים כמו תכשיטים. כמו כן, רצוי להרחיק חפצים שבירים. שמרו אצל בני משפחה או חברים מסמכים חשובים ושאר דברים יקרים.
בכל מקרה, צאו מנקודת הנחה שתקלות צפויות לקרות, הרי בכל זאת לא מדובר בשיטת חסינה מסיכונים. ייתכן שתיפלו על בית פחות מלהיב מכפי שהוא נראה בתמונות, או משפחה מחליפה שתתקטנן אתכם על כל הוצאה ולו הקטנה ביותר. נסו לקחת הכל ברוח טובה וליהנות ככל האפשר מהחופשה. במקביל, נסו להבטיח שהבית שלכם מספק את החופשה הטובה ביותר לאורחים. לפיכך, הקפידו להשאיר בית נקי ונוח. פנו מקום אחסון כדי שהאורחים יוכלו לפרוק בנחת את המזוודות. ניתן גם להשאיר מתנה קטנה כדי שירגישו רצויים.
השאירו להם את כל המידע הרלוונטי כמו הסיסמה ל-WiFi, הקוד לאזעקה ובמקרה הצורך כיצד ומתי להאכיל את חיות המחמד. דרך להקל עליהם לקבל את כל המידע היא להכין מדריך שיכלול את כל החוקים ומידע כללי מועיל כמו היכן לזרוק את הזבל, איך להפעיל את המזגן והאם מותר לעשן ואיפה. השאירו גם המלצות היכן כדאי לטייל ומה האטרקציות המוצלחות באזור, כמו מסעדות מוצלחות. בכל מקרה, השאירו להם גם פרטים כיצד ליצור אתכם קשר למקרה הצורך ואולי אפילו את מספר הטלפון של השכן.