התחרות הגוברת העבירה את שנפ מרווח להפסד ברבעון הראשון
כתוצאה מהרעה בפעילות העסקית הציגה שנפ הפסד של מיליון שקל מול רווח נקי של 9.57 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד. זהו הרבעון השני ברציפות שבו רושמת החברה הפסד; ההכנסות ירדו ב-16%
צמצום תהליכי ייצור המצברים בארץ והגברת הייבוא שלהם על ידי חברת שנפ לא עזר לה להביא לשינוי חיובי בתוצאות הכספיות ברבעון הראשון של השנה. החברה מציגה דו"חות חלשים מאוד עם קיטון חד בהכנסות קריסה ברווח התפעולי ורישום של הפסד בשורה התחתונה.
- על רגולטור שנפל בשבי ועדה
- רוכשי הדירות מודאגים: הקפאת הליכים לחברה של הקבלן שנפטר
- התחסן ונפגע: סטודנט שנפל דקות לאחר שקיבל חיסון יפוצה ב־70 אלף שקל
שנפ החליטה ב-26 בדצמבר האחרון לצמצם את מרבית פעילות הייצור שלה בארץ במפעל שלה בנתניה, זאת כחלק מרה-ארגון נרחב שביצעה. ברבעון הראשון עדיין לא ניכרים סימנים להצלחה לתהליך. החברה רשמה ירידה של 16.3% בהכנסות שלה, בעיקר הודות לקיטון בפעילות סקטור הצמיגים והאבזור לרכב. כמו כן, היא רשמה אמנם גידול של 3.7% במכירות המצברים, אך גם נתון זה מעט מתעתע. שכן לפי תקני ה-IFRS שנפ חייבת להציג מצברים שהיא מייבאת כשהם כוללים מס קנייה.
בחברה מסבירים את הירידה במכירות וברווח הגולמי ברבעון בשל התגברות התחרות בענף. הירידה בשיעור הרווח הגולמי מוסברת בגידול בעלויות הרכישה של המוצרים ועלייה בעלות המכר. ההשלכה על תוצאות החברה קשה. הרווח התפעולי של החברה קרס ב-82% והסתכם ב-2.54 מיליון שקל.
שיעור הרווח הגולמי של שנפ ירד מ-25.5% ל-20%. הרבעון המקביל לפי ההנהלה היה חזק יחסית מה שמסביר במידה מסויימת את גובה הנפילה. אלא שבחינה של מספר שנים לאחור מלמדת על שחיקה הדרגתית בשיעור הרווח הגולמי שירד במגזר המצברים מרמה של 28.5% ב-2016 ל-23.5% בסיכום 2018 וירד גם במגזר הצמיגים, אך בתחום האבזור אליו נכנסה החברה ב-2017 דווקא עלה ברמה השנתית.
כתוצאה מהרעה בפעילות העסקית הציגה שנפ הפסד של מיליון שקל מול רווח נקי של 9.57 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד. זהו הרבעון השני ברציפות שבו רושמת החברה הפסד, שכן את 2018 סיכמה ברבעון שלילי עם הפסד של 3.16 מיליון שקל.