סודות החופשה
איזה ביטוח אתם באמת צריכים כששוכרים רכב בחו"ל
חברות ההשכרה נשענות על ביטוח CDW, שאמנם מכסה נזקים רבים אך עולה לפעמים יותר מעלות ההשכרה עצמה. מהם היתרונות שלו, ומה יכול לעשות מי שמעדיף לחסוך ולבחור באופציות ביטוח אחרות?
- מדוע אסור לסמוך על הכספת של בית המלון?
- למי כדאי להשאיר טיפ במלון, וכמה לתת?
- כך תשדרגו בחינם את החדר שהזמנתם במלון
בסוכנויות השכרת הרכב לרוב מנסים לשכנע את הלקוחות לרכוש מה שמכונה ויתור במקרה של תאונה או נזק (CDW). פירוש הדבר כי עבור סכום קבוע ליום סוכנות הרכב מוותרת על זכותה לתבוע אתכם במקרה של נזק למכונית. אף שרשמית לא מדובר בביטוח, הוא מוצג ככזה ועולה בסביבות 30 דולר ליום, תעריף שלרוב כפול מעלות ההשכרה. ביטוח במקרה של תאונה או נזק הוא בהחלט דבר חשוב, ובמקרה ואין לכם סוכנויות הרכב לא יהססו לתבוע אתכם על כך נזק ולו הפעוט ביותר למכונית. אתר smartertravel הציג פרטים חשובים ששווה להכיר כשמחליטים איזה ביטוח לעשות לרכב ששכרתם.
מה טוב בביטוח ה-CDW?
הביטוח שמציעות סוכנויות הרכב מבטל במידה מסוימת את הזכות שלהן לתבוע את הלקוח במקרה של נזק למכונית, אך יש כמה יוצאים מהכלל, ביניהם נזק לצמיג ורשלנות. באופן כללי, התנאים של ה-CDW משתנים מסוכנות לסוכנות כך שחשוב לקרוא בעיון את כל החוזה לפני שחותמים. בהנחה שלא התגלו מוקשים רציניים, הביטוח הזה הוא פחות או יותר היחיד שמאפשר בסיום השימוש להחזיר את המפתחות ולמהר לצאת לדרך, לא משנה כמה שריטות או מכות קיבלה המכונית.
בפוליסות חיצוניות שאפשר לעשות, לרוב תדרשו בכל זאת לשלם מקדמה לכיסוי הנזקים ולאחר מכן תצטרכו להתעסק בניירת ולרדוף אחרי חברות הביטוח כדי לקבל את ההחזר. במילים אחרות, הביטוח הזה שמציעות סוכנויות הרכב הוא היחיד שמעניק גמישות, נוחות ושלווה נפשית.
כמה זה עולה?
כאמור, עלות CDW עומדת על כ-30 דולר ליום, אך היא יכולה להגיע אף לסכומים גדולים יותר. בכל מקרה, מדובר במחיר הגבוה לרוב ממחיר ההשכרה עצמה. מדובר ברווח לא קטן לחברות ההשכרה. מתוך המחיר שמשלמים, הן מקצות בסביבות 3 או 4 דולר ליום למאגר כללי לכיסוי נזקים, והשאר הוא רווח עבורם. זו כנראה הסיבה שהעובדים משקיעים מאמצים לא מבוטלים לשכנע את הלקוחות לרכוש את הביטוח דרכם.
מהן האלטרנטיבות?
א. שימוש בביטוח הקיים שלכם, שעשוי להיות תקף גם במדינות אחרות. כדאי כמובן לבדוק מבעוד מועד את תנאי הפוליסה ולראות אם היא מכסה מכוניות שכורות. קחו בחשבון שתצטרכו להשתתף בהוצאות העצמיות ולתאונות שתעשו בחו"ל עלולה להיות השפעה על תעריפי הביטוח בהמשך.
ב. שימוש בביטוח שמציעות חברות כרטיסי האשראי. כרטיסי אשראי רבים מציעים כיסוי לתאונות כל עוד אתם משלמים בכרטיס על השכרת הרכב. עם זאת, לרוב מדובר בכיסוי משני, כלומר חברת כרטיסי האשראי מכסה רק את העלויות שחברת הביטוח לא משלמת. בכל מקרה, רצוי לשים לב לאותיות הקטנות.
ג. ביטוח צד שלישי. אם אתם מבצעים את השכרת הרכב דרך סוכנויות הנסיעות הגדולות, לרוב הן מציעות פוליסה בעלות של 10 דולר ליום המוצעות על ידי חברות ביטוח חיצוניות. גם במקרה הזה יש תנאים ואותיות קטנות שצריך לשים לב אליהם, אך מכיוון שהפוליסה מגיעה ביחד עם ההזמנה לפחות לא תצטרכו להתעסק בתביעות נוספות לאחר סיום החופשה.
בכל מקרה, אם אתם משתמשים בביטוח חיצוני קחו בחשבון שלרוב סוכנויות השכרת הרכב ידרשו תשלום מראש על הנזק, ולאחר מכן תצטרכו לתבוע אותו מחברות הביטוח השונות.
אם אתם מחליטים לוותר על הביטוח של סוכנות הרכב, הן משתמשות בכך כדי לגבות מכם על הרבה יותר מרק תיקון הנזק. עלויות נוספות שהן גובות כוללות: כיסוי הפסדים מכך שלא השכירו את המכונית בזמן התיקון שלה, עלויות גרירה, הירידה בשווי המכונית בעקבות הנזק ועלויות מנהלתיות הקשורות לתהליך הגשת התביעה. מרבית הביטוחים החיצוניים יכסו את העלויות הללו, אך בחלק מהמקרים הכיסוי תלוי גם בשיתוף הפעולה של סוכנות השכרת הרכב, ולעיתים מתברר כי אין נכונות רבה לשיתוף פעולה שכזה.
סיכום
מטיילים רבים מעדיפים לוותר על הביטוח היקר של סוכנויות הרכב ולא נתקלים בשום בעיות בעת סיום השימוש. עם זאת, קורה המקרה וחברת הביטוח, כרטיס האשראי או ביטוח צד שלישי לא מסכימים לכסות עלות יוצאת דופן שגבתה חברת ההשכרה. כלומר, אם אתם מעדיפים להימנע מסיכונים, עדיף לבחור ב-CDW ולשלם את המחיר, גבוה ככל שיהיה, אך קחו בחשבון שברוב המקרים, הביטוחים האחרים מספקים.
עם זאת, קחו בחשבון של"ביטוח" הזה שמציעות סוכנויות הרכב יש יתרום משמעותי אחד: אם עשיתם נזק למכוניות השכורה אתם לא צריכים להתעסק בבירוקרטיה ובתיקונים. עם ביטוחים חיצוניים ייתכן ותיאלצו לשלם מקדמה כערובה ולהתעסק עם התביעות לאחר מכן. בכל מקרה זכרו כי העצמאות הזו מגיעה עם תג מחיר לא נמוך, ורווח מרשים לחברה.