בדיקת כלכליסט
וואווי P30 Pro: דרקון סלולרי עם מצלמה מפלצתית
מכשיר הדגל הנוכחי של הענקית הסינית מצויד במסך גדול באיכות טובה, גוף עמיד ונאה, ואת אחת המצלמות הכי מתקדמות שהגיעו אי פעם לשוק. ואולם, אינו חף ממגרעות, ויש לו מגבלה בתחום האודיו ולא מעט אפליקציות מיותרות
מכשיר הדגל האחרון של וואווי, ה-P30 Pro, נועד להיות הסמארטפון זה שישנה את התמונה בתחום הצילום הסלולרי: הוא הושק לפני חודש בקול תרועה, והיצרנית הבטיחה שיביס כל מתחרה בביצועי התמונה שלו.
- שיאומי Mi9: לא ראש לשועלים, אלא אריה מזן חדש
- נוקיה 9: למצלמה יש חמש עיניים, אך אינה היתרון הראשי פה
- גלקסי S10 פלוס: שילוב מבריק של פרימיום ותכל'ס
לטלפון מצלמה משוכללת מאוד, שנשענת בין השאר על טכנולוגיה שפיתחה קורפוטוניקס הישראלית, אך גם על חומרה איכותית ביותר, ועיצוב שנועד להראות לעולם שוואווי לא נופלת בדבר ממתחרות כאפל וסמסונג. האם הוא באמת מביס את יריביו בשוק העילית?
עיצוב ומבנה: נאה, אך לא קל
החיצוניות היא חלק חשוב ברושם מה-P30 פרו, וואווי דאגה שכל פרט בו ייראה במקום. המכשיר מצופה בזכוכית והשלדה שלו היא ממתכת - אלומיניום במקרה הזה. גב מכשיר הסקירה זכה לצבע פנינה מרשים שמחזיר אור ויוצר משחקי צבע תחת תאורה ישירה.
המסך קיבל שוליים שמשתפלים בצידיו ומסתירים לגמרי את המסגרת המתכתית שמקיפה את המכשיר. זה עיצוב שמזכיר מאוד את סדרת הגלקסי של סמסונג, אבל בניגוד למתחרה הקוריאני, המסך קצת יותר מסיבי. באופן כללי, המכשיר מגודל: משקלו, 192 גרם, מורגש למדי. הוא מעט יותר גדול מהגלקסי S10 פלוס, אך גם המסך שלו גדול יותר - 6.47 אינץ' לעומת 6.4.
תצוגה וממשק: צבע מרשים ומדויק
המסך של ה-P30 פרו הוא בעל תצוגת AMOLED באיכות תצוגה טובה למדי ורזולוציית FHD, בעוד כל המתחרים כיום מציגים רזולוציה של לפחות 2K. הבהירות שלו טובה אך לא יוצאת דופן בקטגוריה, למעשה אף פחות משל מתחריו מבית סמסונג ואפל בבהירות אוטומטית. מכשיר ה-Mi9 של שיאומי מציע את אותם ערכים לדוגמה, והוא פשוט וזול משמעוית. ואולם, איכות הצבע טובה מאוד, והמסך מגיע מהאריזה עם כיול DCI-P3 שמספק גוונים מדויקים.
זאת ועוד, הוא תומך בתצוגת HDR10 שמאפשרת להרחיב את הטווח הדינמי של הצבעים בתמונות וסרטונים. כל עוד אתם לא תחת אור שמש ישיר, תוכלו ליהנות מכל מה שיוקרן עליו.
בניגוד למסך, ממשק המשתמש של וואווי בגרסתו התשיעית מאכזב; הוא לא מנצל חידושים שהופיעו באנדרואיד 9 כגון מנגנון הניהול הדינמי של הבהירות. תחת זאת הוא מציע עוד קצת מאותו הדבר. ממשק לא מקורי במיוחד שכולל שלל אפשרויות התאמה אישית אך ללא ייחוד.
תמצאו כאן כמה יתרונות כגון ממשק ניווט שמציע שלוש אפשרויות: כפתור ניווט דמוי אייפון, כפתורי ניווט מסורתיים של אנדרואיד וניווט בעזרת מחוות. בנוסף, ישנה תמיכה בכל מיני שיטות קלט כמו הגברת הרגישות לשימוש עם כפפות או מצב שימוש ביד אחת שמקטין את שטח התצוגה.
וואווי עדיין העמיסה על הממשק שלה עשרות אפליקציות מקבילות לאלה של גוגל, כשאיכותן לא עולה על המקבילות של ענקית האינטרנט, והן בעיקר תופסות מקום. כמו במכשירי העילית האחרים שמבוססים על אנדרואיד, גם כאן תמצאו סורק טביעות אצבעות מוחבא מתחת למסך, אשר עושה עבודה טובה למדי. יש גם מגנון זיהוי פנים - אך הוא אינו משוכלל ומאובטח כמו זה של אפל - גם אם מהיר למדי.
מצלמה: שיא חדש
כוכבת המפרט של ה-P30 פרו היא המצלמה; וואווי דאגה לסמן את כל התיבות הנכונות כדי לקבל ציון מקסימלי באתר הבדיקות DXO, שהפך לסוג של תקן על פיו כול מצלמות הסלולר נמדדות. היא אכן הצליחה וזכתה באחד הציונים הגבוהים אי פעם לצד אפל וסמסונג. אך יש לציין שהבדיקות של DXO לא מבוססות תמיד על החיים האמיתיים ובחלקן מתמקדות באיכויות שיעניינו רק צלמים מקצועיים. למשל היא לא תבדוק את קלות השימוש במצלמה או מהירות התגובה של הזום.
וואווי הצליחה לייצר מצלמה מצוינת שבהחלט תענה על הצרכים של 99% מהאוכלוסיה, לרבות צלמים מקצועיים. היא מבוססת על ארבע עדשות מתוכן שלוש המשמשות לצילום והאחרונה משמשת לחישובי עומק שדה ותלת ממד (TOF). הרזולוציה המקסימלית עומדת על 40 מגה-פיקסל עם צמצם רחב F/1.6 וייצוב תמונה אופטי, עדשה רחבה ברזולוציה של 20 מגה-פיקסל עם צמצם F/2.2, ועדשת זום עם מייצב אופטי, אבל גם רזולוציה נמוכה של שמונה מגה-פיקסל וצמצם צר מאוד של F/3.4.
הביצועים של המצלמה בהחלט מרשימים, כאשר הזום והצילום בלילה מתעלים מעל הכל. ניתן להגדיל את התמונה פי חמישה עם הזום האופטי, פי עשרה בשילוב עם זום דיגיטלי ועד פי 50 רק בזום דיגיטלי. במצב האופטי אין כמעט איבוד איכות, אך גם במצבים האחרים הביצועים עדיין ניתנים לשימוש. גם מצב הלילה מרשים אך דורש לייצב את המצלמה מול אובייקט הצילום למשך שש שניות ארוכות - מה שלא תמיד ישים.
הבעיה היחידה שניתן להצביע עליה היא עיבוד היתר של התמונה לאחר הצילום, מה שעשוי לגרום לצבעים קצת לא-ריאליסטים. בהתחשב בכך שכולנו מעדיפים צבעוניות מוגזמת זו כנראה לא בעיה אקוטית. מצלמת הסלפי מציעה רזולוציה של 32 מגה-פיקסל וביצועיה מצוינים.
ביצועים וזמן סוללה: עוצמה מתפרצת
כדי להפעיל את הדרקון שלה, וואווי ציידה את המכשיר בחומרה החדישה ביותר שבידיה. המעבד שלה, הקירין 980, נחשב לאחד המהירים כיום בשוק והוא מיוצר בליטוגרפיה של 7 ננומטר, מה שעושה אותו מאוד חסכוני בחשמל ביחס לביצועיו. הוא אמנם עדיין לא משתווה לגמרי לביצועי המעבדים של סמסונג או קוואלקום - אך מתקרב מאוד. זיכרון הפעולה נדיב עם מינימום של שישה גיגה-בייט, מרחב האחסון המינימלי עומד על 128 גיגה-בייט וסוללה בת 4,200 מיליאמפר-שעה תבטיח שתוכלו להשתמש בטלפון גם יומיים ויותר בשימוש סביר. אין משימה שסמארטפון מודרני נדרש לה והמכשיר הזה לא יבצע בצורה מעולה.
וואווי כללה בטלפון עינית אינפרה אדום, שמאפשרת להפוך אותו לשלט אוניברסלי. איכות הצליל שלו מצוינת ויש כאן תמיכה בתקן דולבי ATMOS אך לא תמצאו פה שקע לאוזניות. כמו כן אין מתאם בקופסה - ובמקומו תמצאו אוזניות USB-C באיכות בינונית.
ואולם, אינו חף ממגבלות. ראשית, ישנו רק רמקול אחד - איכותו טובה והוא חזק אך מכיוון שרמקול האפרכסת הוחלף במנגנון השראה מגנטית - שמספק איכות שמע טובה מאוד אגב - אין אפשרות ליהנות מסטריאו; שנית, יש חריץ לכרטיס זיכרון אך הוא תומך רק בתקן קנייני של וואווי. זאת אומרת ששום כרטיס זיכרון זולת אלו שלה יתאימו. מניסיון - תקנים קנייניים לתכונות שתמצאו בכל מכשיר אינן עסק טוב. ה-GPS עובד לא רע אך האיכון שלו היה יכול להיות טיפה יותר מהיר.
סיכום ואלטרנטיבות
ה-P30 הוא מכשיר יקר עם תג מחיר של כ-3,500 שקל - זה לא טלפון שקונים לילד או לסבתא, ומיועד לחובבי פרימיום ולמשתמשים כבדים. עבורם הוא יספק יופי של תמורה. ואולם הוא כולל כמה פשרות קטנות שצריך להיות מודע להן כמו כרטיסי הזיכרון או הרמקול הבודד.
ועם זאת הוא מתחרה עם התוצרת הבכירה ביותר בשוק בגאווה. מדובר במכשיר שבהחלט יספק את מי שירכוש אותו, בעיקר אם אתם מחפשים מצלמה מעולה, עיצוב מרשים וביצועים טובים.