חלום שחור: בסוף החודש יחגוג האוכל השחור את אירוע הבראנצ'ים
באירוע "BLACK MORNING by BeanZ" נתענג על מנות מושחתות במיוחד במסעדות הכי לוהטות בתל אביב. "כלכליסט" ממליץ על המסקרנות ביותר
1. קפה פופולאר: פריקסה שחור
עם שרימפס או טונה אדומה, תפוח אדמה, ביצה רכה ולימון כבוש
השף אבי ביטון: "הפריקסה, שמגיע בשלוש גרסאות, אחת מהן צמחונית, הוא ביס כיפי עם טעמים חזקים לפתיחת הארוחה. הבראנץ' שלנו מתקיים בבר, בווייב של לילה עם מוזיקה מתאימה והרבה אלכוהול".
2. אוזריה: מסבחת שעועית שחורה
עם קרם אבוקדו וביצה חצי קשה
השפית אביבית פריאל: "את המסבחה אני מכינה משעועית שחורה, ומלבדה מוגשת בבראנץ' מנה של עגבניות ליקופן מנומרות שבאופן טבעי הן כמעט שחורות בשיא הבשלות שלהן".
3. ג'ורג' אנד ג'ון: לזניה שחורה־לבנה
עם גבינות, מנגולד, בצל וברוקולי
השף תומר טל: "אין דבר שמתאים מלזניה, שיש בה גם סנט מור, גם גבינת עזים וגם פקורינו, לארוחת בוקר מושחתת".
4. דון קמילו: מזלונה נרי
רביולי שרימפס שחור בוורמוט ושמנת
השף רועי ענתבי: "את הצבע השחור מקבל בצק הרביולי מדיו של קלמרי, שמעניק לו טעם של ים שמשתלב מצוין עם הטעם האניסי של הוורמוט. זו מנה שאני מגדיר כאיטלקית־ישראלית".
5. מלגו ומלבר: קרוקט בשמל שחור
עם סלמון קונפי, איולי יוזו ובצל שרוף
השף מוטי טיטמן: "זה קרוקט בווריאציה הספרדית שלו, שעשוי מבשמל ולא מתפוחי אדמה. אני טוחן את הבצל השחור והאבץ שנותנים את הצבע, ואז מטגן את הקרוקט עם איולי ועליו מגיש סלמון קונפי. אלה שני ביסים לפתיחת הבראנץ', שאמורים לפתוח את הטעמים למנות הבאות".