"ברוב המקרים אנו במחקר תצפיתי – אך אנו רוצים להגיע למידע אובייקטיבי"
כך אמרה בכנס הקנאביס של "כלכליסט" אורנה דריזין, מייסדת ויו"ר חברת נקסטייג’: "לפי סקר בארה"ב, 76% מהרופאים אמרו שלא ימליצו על טיפול בקנאביס – בגלל חוסר ידע"
העולם המדעי משקיע משאבים אדירים בתחום הקנאביס, אך יש צורך בעבודה רבה על מנת להתקדם - כך אומרת היום (ג') בכנס כלכליסט ד"ר אורנה דריזין, מייסדת ויו”ר נקסטייג’.
- מנכ"לית נישות: "תעשיית הקנאביס הולכת להשפיע על כל ענף החקלאות"
- "מקווים שבתוך חצי שנה מטוסים מישראל יטוסו בעולם ויתחילו למכור קנאביס"
- גיל דטנר מלאומי שוקי הון: "רוב חברות הקנאביס לא ישרדו"
“יש לנו הרבה מאוד רצפטורים שמדברים עם מולקולות שונות שבתוך הקנאביס. לפני כשנה התפרסם סקר של רופאי ילדים בארצות הברית ו-92% אמרו שישקלו בחיוב לטפל בקנאביס. ואולם 76% אמרו באותו זמן שלא כרגע - עקב חוסר ידע. כרגע מתנהלים בעולם 23 אלף מחקרים מדעיים בתחום הקנאביס. באוניברסיטה העברית אנו בקשר עם מרכז הקנאביס וישראל בהחלט מובילה בתחום”.
עוד הוסיפה דריזין: ““ברוב המקרים אנו במחקר תצפיתי. אנו מסתכלים על החולה, הוא מדווח, אך אנו רוצים להגיע למידע אובייקטיבי. למשל, בישראל בוצע מחקר בבית החולים מאיר בכפר סבא, שם הרופאה מספרת כי 95% מן החולים במחלות מעיים מדווחים על שיפור במצב. אבל הרופאה, דוקטור תמנע נפתלי, יודעת לספר שבפועל רק ב-20% מהחולים שדיווחו על שיפור - יש אכן שיפור במצב המעי. אז צאו וחישבו מה היה קורה במצב שבו הדוקטור היתה יודעת בדיוק איזו תרופה לתת, עם הרכב קבוע".
"אנו מסתכלים על ההרכב ולומדים מה יש בתוך הצמח, כולל אנליזות כימיות מפורטות. אנו מחפשים את החומרים הפעילים הקיימים ומשפיעים על מחלה ספציפית. אנו עוטפים את המרכיבים בפורמולה הנותנת את כל תכונות המוצר, לאן הוא מגיע, באיזה איבר, מה חיי המדף של התרופה. יש להבין. חולי ALS מקבלים קנאביס כמעט בכל העולם - ברוב המקרים זה נותן מעט איכות חיים - אך אם אנו באמת רוצים להגיע לבעיה, למפגש בין שריר לעצב יש להביא את התרופה למקום בגוף, לא סתם לעשן את זה או לתת בשמן.
אנחנו מייצרים יצור קליני של תרופות, אנחנו עושים מחקרים פרה קליניים בבעלי חיים וניסויים קליניים והכל מלווה על ידי רגולציה כך אותרו הקנבינואידים הנדרשים לטיפול, הנוסחה לחדירה לתוך העור ומשם לתאי הסרטן, הכול מלווה באנליזות, בבדיקות, ורק אחרי שעשינו הכול אנו יכולים לדבר על תקופה מבוססת קנאביס”.
"בחברות הקנאביס חושבים שצריך לעסוק בהכל אך אין אדם אחד שמומחה לכל התחום, יש להסתמך על הניסיון. אנו פיתחנו מעל 80 מוצרים מקוריים עבור 300 לקוחות - ולכן גם חברות קנדיות וגם ישראליות הבינו שיש לפתח מוצרים שיכולים להיחשב כתרופות ולהתבסס על אוצרות הטבע”, אמרה עוד דריזין.