"מקווים שבתוך חצי שנה מטוסים מישראל יטוסו בעולם ויתחילו למכור קנאביס"
עו"ד אילן גרזי, שותף בכיר, ראש מחלקת שוק ההון במשרד עו"ד פרל כהן בכנס "כלכליסט": "השווקים הגדולים הנוספים לתחום הקנאביס יהיו תחומי המשקאות, המזון והקוסמטיקה. ההערכות הן שבתחום השתייה ההיקפים יגיעו ל-4.5 מיליארד דולר בשנה. אנחנו ממליצים לא להתמקד רק בקנאביס רפואי"
"לחברות הקנאביס הציבוריות בישראל אני ממליץ להמשיך ולגייס בהמשך גם בארה"ב ובקנדה, זה יפתח להן אפשרויות נוספות", כך אמר עו"ד אילן גרזי, שותף בכיר, ראש מחלקת שוק ההון במשרד עו"ד פרל כהן בכנס הקנאביס של "כלכליסט".
לדברי גרזי, "יש לנו חלק מאוד גדול בטירוף הזה מאחר והכנסנו את מרבית החברות והפעילות של הקנאביס לבורסה של ת"א. לפני שנה וחצי הכנסנו את הפעילות הראשונה לבורסה. הצגנו למשקיעים מה זה כלי עישון, מה זה שתיה ואוכל שכוללים קנאביס. המשקיעים היו בשוק ואחר כך ביקשו כמובן דוגמאות בסוף ההרצאה. היום זו כבר עובדה מוגמרת. יש הרבה חברות בתחום הקנאביס. הפלטפורמה בתור חברה ציבורית היא הכי מתאימה לחברות הקנאביס. מעבר לפיקוח הרגולטורי הרפואי, חברה ציבורית נהנית גם מפיקוח של רשות ני"ע וביקורת ציבורית".
לדברי גרזי יש יתרונות רבים לחברות ציבוריות בעסקאות מיזוגים ורכישות. "כיום לחברה כמו קנופי יש 3 מיליארד דולר מזומן בקופה שלה (כתוצאה מרכישתה ב-4 מיליארד דולר). אפשר לראות גם פה את החברות שנסחרות בארץ. כשיש מזומן בקופה זה נכס משמעותי. בנוסף יש את היכולת לשלם תמורות בהקצאת מניות סחירות זה נכס אדיר למיזוגים ורכישות".
"אנחנו ניצבים בישראל במצב של 22 חברות ציבוריות. שווי השוק המצרפי שלהן עומד על 3 מיליארד שקל. המספרים האלה ימשיכו לעלות. אנחנו מעריכים בטווח של החצי שנה הקרובה שנגיע בישראל ל-30 חברות. אנחנו נראה הצטרפות של חברות חדשות. השווי המצרפי יחצה את רף 5 מיליארד שקל. אח"כ החברות יעברו לגייס גם בבורסות זרות".
"האנשים שהתחילו את התהליכים לפני עשור ראו לנגד עיניהם את טובת המטופלים. הם מעסיקים עשרות ומאות אנשים, מדענים וחוקרים. זה אירוע חיובי שיתרום עוד בעתיד. יש יתרונות לפעילות בישראל: עלויות הגידול כאן נמוכות מול קנדה ואירופה. יש לנו שמש וחום והצמח אוהב את החום. בקנדה משקיעים הרבה כסף באנרגיה לחימום הצמחים. עלויות הגידול בארץ משמעותית נמוכות. וכמו שאין הגיון כלכלי לגדל קפה בקנדה, ככה אני מעריך שבעולם יחפשו מדינות זולות יותר לגידול. בנוסף התדמית של ישראל בעולם בקנאביס רפואי פשוט מדהימה, זה תורם בצורה מדהימה".
"אנחנו רואים שישראל ממתגת את עצמה בתחום הקנאביס הרפואי. יש לנו נגישות לשווקים בינלאומיים. אנחנו קרובים פיזית לאירופה, כאשר השוק האירופאי יהיה הגדול ביותר. החברות הוותיקות שם מעניקות למטופלים את הטיפול הארוך ביותר מבחינת זמן ויש להן את מסד הנתונים הגדול ביותר. פרופ' מאירי מנהל כאן את מעבדת הקנאביס הגדולה בעולם".
"השווקים הגדולים הנוספים לתחום הקנאביס יהיו תחומי המשקאות, המזון והקוסמטיקה. ההערכות הן שבתחום השתייה ההיקפים יגיעו ל-4.5 מיליארד דולר בשנה. אנחנו ממליצים לא להתמקד רק בקנאביס רפואי. אלא לבדוק השקעה גם במוצרי קוסמטיקה, מוצרי מזון ושתייה. הם כבר נמכרים באופן חופשי באירופה ארה"ב וקנדה. זה לא מקרי שקוקה קולה בוחנת אפשרות להשקעה באורורה.
להערכת גרזי המדינות שמצטרפות בעולם לשימוש בקנאביס הרפואי רק ילכו ויתרבו. לדבריו, "הערכה זו לא כוללת את המדינות שבהן כבר נמכרים מוצרי CBD, בתחום המזון והשתייה והקוסמטיקה, שזה שוק נוסף".
"עד כה גיוסי ההון בתחום הקנאביס הם גדולים מאוד: 40 מיליארד גויסו בשוק הקנדי, 20.5 מיליארד דולר בארה"ב. התהליכים האלה בשיאם אבל אנחנו נראה עוד חברות מנפיקות בארה"ב ובקנדה. גם בבורסה של תל אביב אנחנו מתחילים לראות שוויים שחוצים את רף מיליארד שקלים".
"כולם שואלים לגבי השווי. החברות האלה אוהבות להשוות עצמן לחברות האלכוהול, הטבק. הן רואות עצמן כתחום משלים. אנשים שותים פחות אלכוהול ושותים משקאות CBD. זה השווי שניתן לחברות האלה לפי הפוטנציאל העתידי".
"היתר היצוא זה הנושא הכי חשוב. אנחנו מחכים ליום שמטוסים מישראל יטוסו בעולם ויתחילו למכור קנאביס, ואנחנו מקווים שזה יקרה ב-6 חודשים הקרובים. אנחנו ממליצים ללקוחות לפעול בכל שרשרת התעשייה; כל חברה שפועלת בתחום עם היכולת לפתח זנים ומוצרים ויכולת הגידול והייצור – גם ברפואה וגם בפנאי; כל אחד מהשווקים הם שווקים אדירים".