בלעדי לכלכליסט
בכירים מאמזון ייפגשו היום בארץ עם נציגי היבואנים
משלחת של בכירי אמזון אירופה תיפגש עם יבואנים מובילים של מוצרי אופנה וחשמל כדי להסדיר את תנאי המכירה באתר החברה. במרכז הפגישות יעמוד גובה העמלות שתגבה אמזון תמורת המכירה
משלחת של בכירים מאמזון אירופה תקיים היום ומחר פגישות בישראל עם נציגי היבואנים הגדולים של מוצרי האופנה והחשמל במטרה להסדיר את תנאי הסחר של המותגים שאותם הם מייבאים ומכירתם באתר אמזון. בפגישות ידון בעיקר נושא העמלות שתיגבה אמזון תמורת המכירה.
- מה מגלים לנו הפטנטים של אמזון על אתגרי החברה?
- באפט מצטרף לעגלה של אמזון: "הייתי אדיוט שלא רכשתי עד עתה מניות שלה"
- משאיות מתנגשות: אמזון רוצה להיות האובר של שילוח החבילות
ל"כלכליסט" נודע כי בראש המשלחת, שהגיעה כבר אמש לארץ, עומד הגרמני ראלף קימאייר מנהל המכירות הגלובאלי של אמזון אירופה, שפעיל במשרדי אמזון בברלין. לפי ההערכות הוא זה שיהיה אחראי על פעילות הסחר של אמזון באתר המקומי בישראל.
בשבוע שעבר, שנה וחצי אחרי ש"כלכליסט" חשף את כוונותיה של ענקית הסחר האלקטרוני להיכנס לפעילות בישראל, התקבל האישור לפתיחת הפעילות. כמה ספקים ישראלים קיבלו זימון בעברית על ידי אמזון להוסיף תוכניות שילוח ללקוחות ישראלים תחת השם "Local Delivery".
אמזון דרשה במייל ששיגרה כי המוכרים הישראלים יספקו את הסחורה תוך חמישה ימי עסקים, והוסיפה את ישראל לרשימת היעדים האפשריים למשלוח על ידי מוכרי אמזון. אמזון לא מקימה בשלב זה מרכז לוגיסטי בישראל והמוכרים דרך האתר בעברית נדרשים להשתמש במקומות אחסון משלהם. המהלך של אמזון יכול לאפשר לאלפי מותגים שמוכרים כיום רק בחו"ל, להתחיל פעילות בישראל על ידי מיקום הסחורה שלהם במחסנים ייעודים לכך שכבר קיימים בישראל.
הכניסה של אמזון לשוק הישראלי תהיה מבחן מעניין מבחינה מיסויית. עליית החברה לארץ תקל על ספקים ישראלים לספק מוצרים ללקוחות ישראלים. כל עוד אמזון תמכור מוצרים מספקים ישראלים ללקוחות ישראלים על המוצרים האלה ישולם מע"מ, שכן אמזון פועלת בכל מדינה על פי משטר המיסוי המקומי. בדיוק כמו שאין הבדל בין מוצר מסופרמרקט מסוים למוצר מסופרמרקט און ליין, שניהם משלמים מע"מ, כך על מוצר שרוכשים מספק ישראלי, דרך אמזון, יידרשו הלקוחות לשלם מע"מ. זאת על רקע המחלוקת סביב הפטור ממע"מ שניתן כיום על יבוא אישי מחו"ל עד 75 דולר. בעוד שהרוכשים מבקשים לשמור על ההטבה שמוזילה עבורם עלויות, הסוחרים הישראלים (שעל המוצרים שלהם נדרש הציבור הישראלי לשלם מע"מ) מתלוננים על האפליה, וגם במשרד האוצר וברשות המסים היו שמחים לבטל את הפטור, שלטענתם לא רק מפלה אלא גם לא מוצדק.