בלעדי לכלכליסט
מניבים רוכשת מרב בריח 70% משטח שעליו יקומו מפעליה
קרן הריט תשלם 135 מיליון שקל עבור הקרקע, שיאפשרו לרב בריח לממן את הקמת שני המפעלים באשקלון, שעלותם מוערכת ב־180 מיליון שקל
הצטרפו לעדכונים שוטפים בערוץ הטלגרם של מדור שוק ההון בכלכליסט
קרן הריט מניבים המנוהלת על ידי עופר אברם רוכשת מרב בריח, הנשלטת (80%) על ידי שמואל דונרשטיין, 70% משטח באשקלון עליו יוקמו שני מפעליה החדשים. ל"כלכליסט" נודע כי מניבים תשלם 135 מיליון שקל עבור 70% מהקרקע ששטחה 93 דונם, ואילו רב בריח תשכור ממנה את הנכס בעסקת SALE AND LEASE למשך 20 שנה בתשואה של 7%.
- גבאי מניבים גייסה 60 מיליון שקל באג"ח - לטובת רכישת המניות שבידי הציבור
- ועדת הביקורת לגבאי: הפרויקט שאתה מציע גדול על החברה
- קרן מניבים במו״מ לרכישת מבנה המשרדים בכפ"ס שבו קרס המנוף
רב בריח תשלם 12 מיליון שקל דמי שכירות לשנה עבור השטח. השלמת הקמת המפעלים מתוכננת לסוף שנת 2021, כשעלות הבנייה מוערכת ב־180 מיליון שקל, עבודות ההקמה יחלו בחודש הבא. מניבים תשלם את התמורה עם השלמת הבניין ומסירתו ובכך בעצם צפויה לממן במקום רב בריח את מרבית עלויות הקמת המפעלים.
המפעלים שצפויים לקום על הקרקע הם מפעל דלתות הפלדה ומפעל המיגון. מפעל דלתות הפלדה מיועד להחליף את המפעל הישן של החברה באשקלון, שהוקם בשנת 2000 ולהתבסס על קווי ייצור חדישים שיופעלו בעיקר באמצעים רובוטיים. שטח המפעלים ישתרע על 43 אלף מ"ר.
"מטרת העסקה היא להפחית את החוב במאזן של רב בריח. העברת מפעל דלתות הפלדה תגדיל את התפוקה פי 2.5 לשנה ואת הרווח התפעולי ב־45%", אמר דונרשטיין.
בנוסף לדונרשטיין, מחזיק בנק הפועלים ב־20% ממניות רב בריח באמצעות פועלים שוקי הון.
הקמת המפעלים נועדה בעיקר לאפשר לרב בריח לעמוד בדרישות לשוק המקומי והגדלת הביקושים הצפויה בשנים הקרובות בתחום הנדל"ן. להערכת הבעלים, המפעלים יאפשרו שיפור עמדות בהתמודדות מול ספקים זולים מסין, לטביה פולין ומרכז אירופה, והתמודדות מול הסביבה העסקית היקרה במונחי ארנונה, עלות עובדים וכיוצא בזה. מפעל הדלתות מייצא דלתות ב־50 מיליון שקל בשנה ל־40 מדינות.