חברת Sightec גייסה 2 מיליון דולר כדי לתת עיניים לכלי טיס
החברה מפתחת טכנולוגיות ניווט והתמצאות למטוסים ומזל"טים אוטונומיים, שמאפשרת פעולה גם בסביבה עתירת הפרעות וחסימות הודות ליכולת ראיית מכונה; את סבב הגיוס הובילו הקרנות שרפה אינוונצ'רס ופלייפייר קפיטל
חברת הסטארט-אפ סייטק (Sightec), שמפתחת טכנולוגיות ניווט והתמצאות לכלי טיס אוטונומיים, הודיעה על גיוס סבב סיד של 2 מיליון דולר מהקרנות Sherpa InnoVentures ו-Playfair Capital.
- חברת הבריאות הדיגיטלית Aidoc גייסה 27 מיליון דולר
- חברת Bizzabo גייסה 27 מיליון דולר
- חברת Splitty גייסה 6.75 מיליון דולר להוזלת חדרים במלונות
עד כה גייסה החברה יותר מחמישה מיליון דולר במענקי מחקר; ההשקעה תשמש להמשך פיתוח מערכת שתאפשר לכלי טיס להתמצא, לנווט, לנחות ולבצע משימות מורכבות ברמת דיוק גבוהה, גם תחת מגבלות תקשורת כחסימות GPS. כמו כן, ישמש הסכום להגדלת צוות החברה בישראל; כיום מעסיקה סייטק 16 עובדים בת"א.
החברה הוקמה על בסיס מחקר בתחום השערוך והרגיסטרציה של תמונות, שנערך במחלקה להנדסת חשמל באוניברסיטת בן גוריון בהובלת פרופ' יוסי פרנצוס, סמנכ"ל טכנולוגיות בחברה. סייטק מוכרת את הטכנולוגיה שלה לחברות העוסקות בתחום התעופה האוטונומית, לרבות רחפנים ומל"טים, ומפתחת מוצרים עבור קטגוריית התעופה העירונית - מוניות מעופפות למיניהן. בין לקוחות החברה נמצאת התעשייה האווירית. הפיתוח מסוגל לעקוף חסימות GPS ומגבלות אחרות הודות לשימוש בראיית מכונה: האווירון פשוט מזהה את הקרקע תחתיו, ויודע היכן הוא נמצא.
רועי שמואל, מנכ"ל סייטק, מסר: "אנו נכנסים לעשור של אוטונומיה אווירית. תחום הרחפנים המסחריים הופך ליותר אוטונומי עם יכולת לבצע משימות מורכבות, החל מסריקת תשתיות קריטיות ושימושים חקלאיים, דרך אבטחת מתקנים ועד משלוחים. הפרויקט התעופתי הגדול הבא יהיה בשילוב כלים גדולים יותר לטובת ניוד נוסעים באוויר, מה שקרוי היום המונית המעופפת. סייטק פועלת לשילוב פתרונות בינה מלאכותית במרחב האווירי לטובת שיפור בטיחות הטיסה והיכולת לבצע משימות אוטונומיות מורכבות בזמן אמת, שיקרבו עוד יותר את חזון האוטונומיה האווירית. החוזק של סייטק הוא בשילוב בין פתרון טכנולוגי חזק המבוסס על מחקר מעמיק וארוך לבין צוות הנהלה עתיר ניסיון טכנולוגי, מסחרי ופיננסי".
במקביל לגיוס, הודיעה סייטק על מינוי אסף שכנר לתפקיד סמנכ"ל המוצר. שכנר כיהן כדירקטור מוצר במובילאיי והוא בעל 20 שנות ניסיון מסחרי וטכנולוגי בתחום המערכות הבלתי-מאוישות.