השי לחג של בן־משה: המליץ ואישר לעצמו שיפור תנאים
הבעלים (100%) של אלון רבוע כחול, שמחויבת בדיווח לבורסה בשל האג"ח שגייסה, הודיע כי השקיע 30 שעות שבועיות במקום 20 שאושרו לו, ולכן סידר לעצמו העלאת שכר ובונוס — שניהם רטרואקטיבית ל־2018
ערב חג הפסח הוא עיתוי טוב לצ'ופרים. דירקטוריון אלון רבוע כחול החליט ביום חמישי האחרון לעדכן רטרואקטיבית את שכרו של בעל השליטה ויו"ר הדירקטוריון מוטי בן־משה לשנת 2018, בהחלטה שהיא די חריגה. בן־משה מחזיק ב־100% ממניות החברה, שאותה רכש לפני שנתיים בהסדר חוב, והיא מדווחת לבורסה רק בשל האג"ח הציבוריות שלה. לפיכך, אסיפות של בעלי מניות הן הליך פורמלי בלבד, שכן בן־משה יכול להעביר כל החלטה בהיותו המצביע היחיד.
- אחרי שנכשל ברכישת אפריקה ישראל: מוטי בן־משה ושותפיו נותרו מחוץ למירוץ לרכישת אלון תבור
- הניצחון של בן–משה: ביהמ"ש התייצב לצד הטייקון
- המרוץ למיליארד של מוטי בן־משה
אלון רבוע כחול עדכנה את היקף המשרה של בן־משה ובכפוף לכך את השכר שיקבל רטרואקטיבית, וכן החליטה על שינוי המענקים שהוא קיבל.
אין זו הפעם הראשונה שהחברה מאשרת רטרואקטיבית את תנאי שכרו של בעל השליטה. כבר באסיפה הכללית של בעלי המניות (כאמור, בן משה לבדו) במרץ 2018 אושרו החלטות של ועדת התגמול והדירקטוריון לגבי תנאי ההעסקה של בן־משה ממועד מינויו ליו"ר באוקטובר 2016. את התנאים המשודרגים האלה הוחלט לעדכן שוב כלפי מעלה, בישיבה שהתקיימה ביום חמישי ובהתאם למדיניות התגמול שאושרה בפברואר האחרון.
בהסכם הקודם אושרו לבן־משה שירותי ניהול בהיקף של 20 שעות שבועיות, שמשקפות משרה בהיקף של 47%, אך "לאור ההשקעה הרבה של מר בן־משה בפיתוח עסקי החברה", כך נכתב בדיווח לבורסה, "והיקף הזמן הרב שהשקיע בניהול החברה וקידומה, נמצא כי בפועל הוא הקדיש לחברה יותר מ־30 שעות". השכר שלו עודכן בהתאם ב־50% לשיעור משרה 69.77%. כלומר, שכרו החודשי, שעמד על 150 אלף שקל, יעלה ל־225 אלף שקל לפני מע"מ וכנגד חשבונית. התגמול החדש אמנם קרוב למקסימום שאושר בוועדת התגמול - 244 אלף שקל לחודש למשרה מלאה במקרה של בן־משה - אך אינו עובר אותו.
הדירקטוריון אישר לבן־משה גם שני מענקים של 1.286 מיליון שקל רטרואקטיבית ל־2018: מענק של שלוש משכורות בהיקף של 482 אלף שקל (ללא התאמה לכך ששירותי הניהול ניתנים באמצעות חברת ניהול - כך לפי לשון הדיווח), ומענק נוסף של 804 אלף שקל "שאיננו תואם את מדיניות התגמול" ואשר ניתן "לאור תרומתו הרבה והייחודית של בן־משה לפעילות החברה במהלך 2018, וכן השקעת מאמצים חריגים ויוצאי דופן בקידום ויישום פרויקטים של החברה". הדירקטוריון קיבל, לדבריו, נתונים השוואתיים על תנאי שכר של בעלי תפקידים בחברות דומות, והתחשב בביצועי החברה.
ועדת התגמול והדירקטוריון דיווחו כי העדכון הרטרואקטיבי אינם כוללים חלוקה, כהגדרתה בחוק החברות, וכי אין חשש סביר שהשינויים בשכר ובמענק יפגעו ביכולת אלון רבוע כחול לעמוד בחבויותיה הקיימות והצפויות בהגיע מועד קיומן.
החברות־הבנות, ובעיקר דור אלון, אמנם רשמו שיפור בתוצאותיהן ב־2018, עם זאת, הנושא העיקרי שבו עסקה אלון רבוע כחול בשנה שעברה היה הניסיון הכושל לרכוש את אפריקה ישראל. החברה לא הצליחה להשיג את המימון הנדרש לעסקה, ובסופו של דבר נסוגה ממנה - כך לגרסת מחזיקי האג"ח של אפריקה, בעוד בן־משה טען כי המחזיקים הם אלה שנסוגו. בכל מקרה, עבודה של שעות ירדה לטמיון, ואפריקה נמכרת בחלקים לגורמים אחרים.