$
חדשות טכנולוגיה

ורינט: עברנו מתקפת סייבר והצלחנו לסכל אותה

חברת אבטחת המידע הישראלית הותקפה היום בידי גורמים לא ידועים, שניסו לסחוט אותה. החברה מסרה לכלכליסט שהצליחה לעצור את מתקפת הכופר ואין כל אישור לנזקים ולהשפעות אחרות

רפאל קאהאן 21:2617.04.19

חברת הסייבר הישראלית ורינט התמודדה היום בעצמה עם תקיפת האקרים. החברה מסרה לכלכליסט שמערך האבטחה שלה זיהה מתקפת כופר שבוצעה נגדה מיד בשלביה הראשונים, וביצע את הפעילות הנדרשת לסיכולה.

 

בשעות האחרונות צצו דיווחים לפיהם החברה נפלה קורבן לסחיטה מקוונת, אם כי לא ברור איזו נוזקת כופר הופעלה נגדה, מה דרשו התוקפים והאם בכלל הגיעו לשלב הדרישות. לא ידוע האם הגנות החברה נפרצו, ואין כל אישור רשמי לכך.

 

 

 

מתקפות כופר מתבססות לרוב על נוזקות שמועברות דרך קישור זדוני בהודעות טקסט בצ'ט ובמייל. הקורבן מקליק על הקישור ומועבר לאתר בו הנוזקה "מוזרקת" למחשב. במקרה אחר ניתן להעביר את הנוזקה דרך קובץ מצורף נגוע, עם זאת מדובר בשיטה שקשה יותר ליישם במערכי מחשוב ארגוניים בגלל מדיניות אבטחת מידע.

 

דן בודנר מנכ"ל ורינט דן בודנר מנכ"ל ורינט צילום: אוראל כהן

 

 

מקור התקיפה שכוונה נגד ורינט אינו ידוע. השימוש בנוזקות כופר הפך למאוד פופולרי בשנים האחרונות עד כדי כך שהמפתחים שלהן לא מפעילים אותן בעצמם אלא משאירים זאת לעברייני סייבר חובבים, ששוכרים את השימוש בהן מההאקרים. עם זאת, הירידה בערכו של הביטקוין ומטבעות הקריפטו האחרים, שמשמשים לתשלום הכופר, הפך את השימוש בהן לפחות רווחי בשנה האחרונה.

 

בימים אלה מתקיים באיטליה כנס החברה ורוב בכיריה נמצאים בו. העיתוי של התקיפה לא היה יכול ליפול יותר רע מהבחינה הזו; ורינט נכוותה בשנים האחרונות מתחום הסייבר בשתי הזדמנויות. הראשונה - במהלך פרשת האקינג טים האיטלקית במהלכה צוטטו מיילים של ורינט ששימשה על פניו כמתווכת במכירה של טכנולוגיית הסייבר ההתקפי של החברה השנויה במחלוקת.

 

לאחר מכן ניסתה בשנה שעבר לרכוש את NSO הישראלית שעוסקת גם היא בתחום הסייבר ההתקפי ונכשלה. NSO נרכשה לבסוף מחדש בידי מייסדיה. כעת לא ברור לאן מועדות פניה של ורינט והאם היא תנסה לפתח מוצרי סייבר התקפי בעצמה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x