הבנק העולמי לישראל: "הקלו בהגבלות הכלכליות על הפלסטינים בגדה ובעזה"
הבנק קורא לבטל את ההגבלות על סחורות שיכולות לשמש הן למטרות אזרחיות והן למטרות צבאיות. לדבריו, הכלכלה הפלסטינית לא צמחה בשנה שעברה, בעוד שכלכלת עזה התכווצה ב-7%. בבנק מעריכים כי הסרת ההגבלות תוביל לצמיחה של 6% בגדה ו-11% בעזה עד שנת 2025
- טיפה בים: הממשלה תגדיל ב-500 את מכסת העובדים הפלסטינים בתעשייה
- אחרי 5 שנות עיכוב ותספורת של מאות מיליונים - הפלסטינים הסכימו לשלם את חובם לחברת החשמל
- כלכלת הגדה צועדת על חבל דק
לדברי אנה בירדה, מנהלת האסטרטגיה והפעילות של הבנק העולמי במזה"ת ובצפון אפריקה, המערכת הנוכחית "מגבילה את הגיוון הכלכלי ומדכאת את הצמיחה ברשות הפלסטינית". לפיכך, היא קוראת לבטל את ההגבלות על סחורות שיכולות לשמש הן למטרות אזרחיות והן למטרות צבאיות. כידוע, ישראל טוענת שההגבלות נועדו למנוע שימוש בחומרים לייצור כלי נשק ותשתיות טרור אחרות.
הדו"ח בנושא, שפורסם היום (ד'), יוצג בפני בכנס תורמים לפלסטינים, שיתקיים בבריסל ב-30 באפריל.
על פי הבנק העולמי, הכלכלה הפלסטינית לא חוותה "צמיחה ממשית" בשנה שעברה, בעוד שכלכלת עזה התכווצה ב-7%. בבנק מעריכים כי הסרת ההגבלות תוביל לצמיחה של 6% בגדה ו-11% בעזה עד 2025.
בבנק העולמי הביעו גם דאגה בנוגע למחלוקת על ההכנסות ממסים שישראל אספה עבור הרשות הפלסטינית. ישראל ניכתה לאחרונה 138 מיליון דולר מהכסף הזה כדי לקזז על הסכומים שהרשות הפלסטינית משלמת לאסירים ביטחוניים או לבני המשפחה של מחבלים. בתגובה, הרשות סירבה לקבל את שאר הכסף, ונאלצה לקצץ במשכורות העובדים בסקטור הציבורי.
הכלכלה הפלסטינית "עומדת כעת בפני טלטלה פיסקאלית חמורה", בשל אי קבלת הכסף. "אם המשבר לא ייפתר, הגירעון הפיננסי יעלה מ-400 מיליון דולר ב-2018 ליותר ממיליארד דולר ב-2019", נכתב בדו"ח של הבנק העולמי.