אחרי השעיה של שנה: השופטת מפרשת המסרונים שבה לעבודה
רונית פוזננסקי-כץ חזרה לבית משפט השלום בת"א לאחר שהודחה עקב התכתבויות על הארכות מעצר עם פרקליט - והוחזרה ע"י בג"ץ. השופטת תשתלב במחלקה האזרחית ולא תדון בהליכים פליליים
שופטת השלום רונית פוזננסקי-כץ שבה היום (א') לכס השיפוט בבית משפט השלום בתל אביב לאחר שהושעתה במסגרת "פרשת המסרונים".
- פרשות נוה ופוזננסקי-כץ: לפעמים פצצה היא רק קפצון
- בג"ץ: השופטת פוזננסקי-כץ מפרשת המסרונים לא תודח מתפקידה
- השרה שקד לא מוותרת בבג"ץ: העונש לפוזננסקי-כץ צריך להיות השעיה לשנה
ממערכת בתי המשפט נמסר כי השופטת "תשתלב במחלקה האזרחית בבית משפט השלום ותשמע תיקים אזרחיים". ככל הנראה פוזננסקי-כץ לא תיקח חלק בדיונים במהלך היום.
פוזננסקי-כץ מונתה לשופטת בית משפט השלום ב-2014. בין יוני 2017 לפברואר 2018 היא דנה בהליכי מעצר בפרשת בזק שהפכה עם הזמן לפרשת 4000. באותה תקופה פורסם כי נהגה להתכתב בוואטסאפ עם נציג הרשות לניירות ערך, עו"ד ערן שחם שביט, ותיאמה עימו מועדים לחתימה על צווים. בהמשך ההתכתבויות עטו אופי אישי ובלתי פורמלי, למרות שהמשיכו לעסוק בהליכי המעצר.
נציב תלונות הציבור על השופטים בדק את האירוע, ושרת המשפטים בעקבות החלטה פנתה לבית הדין המשמעתי להעמידה לדין. במרץ 2018 פוזננסקי-כץ הושעתה מתפקידה עד לסיום ההליך המשמעתי נגדה - וכאמור חזרה היום בתום השעייתה.
בעקבות המקרה הורתה נשיאת בית המשפט העליון על הקמת צוות בדיקה לבדיקת הכשלים המערכתיים שנתגלו בפרשה, ופורסם נוהל "ממשק עבודה בין שופטים וגורמי תביעה וחקירה בבקשות לפני אישום".
באפריל 2018, לאחר הסכמות בהסדר טיעון, פוזננסקי הודתה בהתנהגות שאינה הולמת את מעמדו של שופט בישראל ובהפרת ככלי האתיקה של השופטים. למרות שבקובלנה ביקשו להשעות אותה לשנה, ולא לשבצה להליכים פליליים במשך שנתיים, בית הדין הדיח אותה מכס השיפוט, בנימוק כי אינו מוסמך להורות על השעיה.
השופטת עתרה לבג"ץ, שרת המשפטים לא התנגדה להשעיה, ושופטי העליון ביטלו את הדחתה. השופטת ננזפה והוסכם כי תסיים את השעייתה במרץ 2019. עו"ד שחם שביט הודיע לאחרונה כי הוא עוזב את הרשות לניירות ערך.