$
שוק ההון

בלעדי לכלכליסט

המכון לחקר האינטרנט מנסה לחקור את עומק הכיסים של המשקיעים בתל אביב

חצי שנה אחרי שגייס 20 מיליון שקל בהנפקת הון בת"א, המכון צפוי להידרש לגיוס חדש. לפי גורמים בסביבת החברה קופת המזומנים שלה מכילה כיום 2 מיליון שקל בלבד, והיא נזקקת למנת חמצן מיידית

חזי שטרנליכט 07:3812.03.19

הצטרפו לעדכונים שוטפים בערוץ הטלגרם של מדור שוק ההון בכלכליסט

 

המכון לחקר האינטרנט, שהצליח לאחר עיכובים לגייס בהנפקה יקרה 20 מיליון שקל בקיץ האחרון, עשוי בקרוב להידרש לבצע גיוס הון חדש בשוק ההון המקומי או שבעל השליטה (57.7%) ד"ר הירושי פוג'יווארה (57.7%) יידרש להשיג אמצעי מימון להזרמה לחברה.

 

 

זאת, אחרי שלפי גורמים בסביבת החברה, נותרו בקופת המכון 2 מיליון שקל בלבד. המכון לחקר האינטרנט ניסה לבצע את גיוס ההון בארץ בשני סבבים. הסבב הראשון, שנערך במרץ 2018, נכשל והיה יקר במיוחד מבחינת עלויות ההנפקה שהסתכמו ב־12 מיליון שקל, כאשר לבסוף החברה נשאה בעלויות אלה. הסבב השני של ההנפקה הושלם באוגוסט האחרון והמכון הצליח לגייס בו 20.3 מיליון שקל, אך בקופתו נותרו רק 17.1 מיליון שקל לאחר ניכוי עלויות של ההנפקה.

 

דוקטור הירושי פוגיווארה דוקטור הירושי פוגיווארה צילום: צביקה טישלר

 

בשוק ההון התקשו כבר בתקופת ההנפקה "לעכל" את הסיפור של המכון לחקר האינטרנט שמחזיק בכמה פעילויות, בהן אחזקה בחברה ציבורית ביפן בשם ברודבנד טאואר (BBT) שמפעילה שרתי אינטרנט וכן פעילויות כנסים ביפן. בארץ נכנס המכון כשותף להשקעה בתחום מדעי החיים ובסוף ינואר התקשר עם חברה אמריקנית לשיתוף פעולה בתחום אימון והכשרה מפני איומי סייבר.

 

מרבית המשקיעים (73%) שרכשו את המניות בהנפקה בתל אביב הם גופים יפניים המוגדרים בעלי עניין במכון. פוג'יווארה הגיע לביקור בארץ כחודשיים לאחר ההנפקה, נפגש עם מוסדיים ואמר ל"כלכליסט" כי "המטרה המיידית היא להתחיל לעבוד. אנחנו צריכים להציף ערך לבעלי המניות – גם לישראלים וגם ליפנים. זה האתגר הבא שלנו. המשקיעים מצפים לראות עלייה במחיר המניה, ואני מעריך שהם לא ירצו למכור אותה כרגע. נכון שרק משקיעים מעטים מישראל השתתפו בהנפקה, אבל לדעתי הם יתחילו להכיר אותנו".

 

המכון סיים את 2018 עם הפסד תפעולי של 5.4 מיליון דולר, אך ברווח נקי המיוחס לבעלי המניות של 1.5 מיליון דולר, ונכון לסוף יוני 2018 היו בקופתו 7.73 מיליון דולר. כאשר שנה קודם לכן הכילה הקופה 11.47 מיליון דולר.

 

מניית המכון בתל אביב מתנהלת בצורה חריגה מאוד בשבועות האחרונים. לאחר מחזורי מסחר אפסיים שנמשכו מאז ההנפקה, אז עמד שווי השוק של המכון על 78 מיליון שקל, זינקה המניה ב־27 בפברואר ב־764% ביום אחד במחזור של כחצי מיליון שקל. בימים שלאחר מכן התרסקה בעשרות אחוזים מדי יום, עד יום ראשון השבוע שבו זינקה המניה ב־21%, ואתמול היא קרסה שוב ביותר מ־16%. בסך הכל הוסיפה מניית המכון 22% לערכה מאז ההנפקה, לשווי שוק של 95 מיליון שקל.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x