נחשף בכלכליסט
אקזיט ענק להייטק הישראלי: מלאנוקס מיקנעם נמכרת לאנבידיה ב-6.9 מיליארד דולר
חברת התקשורת הישראלית נמכרת בעסקת מזומן, שאושרה בשעות האחרונות על ידי הדירקטוריונים של שתי החברות; המחיר משקף פרמיה של 17% על שווי השוק של החברה; מלאנוקס מפתחת רכיבים להאצת תקשורת נתונים בין שרתים; המייסד וולדמן: "הרחבה טבעית של שותפות ארוכת שנים"
הצטרפו לעדכונים שוטפים בערוץ הטלגרם של מדור שוק ההון בכלכליסט
עסקת השנה בהייטק הישראלי: מלאנוקס מיקנעם נמכרת ב-6.9 מיליארד דולר לחברת אנבידיה, כפי שנחשף בכלכליסט. הדירקטוריונים של שתי החברות אישרו את העיסקה במהלך השעות האחרונות.
- בלומברג: אנבידיה קרובה לרכישת מלאנוקס, העסקה עשויה להיסגר מחר
- אנבידיה הגישה הצעה מתחרה לרכישת מלאנוקס
- סטארבורד לא מחכה לעסקה; מכרה נתח ממניות מלאנוקס
מדובר ברכישה הגבוהה ביותר של אנבידיה אי פעם, והמחיר משקף פרמיה של כ-17% על שווי השוק של מלאנוקס לפי מחיר הנעילה ביום שישי בבורסת נאסד"ק - 5.93 מיליארד דולר. זהו האקזיט השני בגובהו לחברה ישראלית אי פעם, אחרי מובילאיי שנמכרה לאינטל ב-15.2 מיליארד דולר.
לפי פרטי העסקה, אנבידיה תרכוש את כל הון המניות של מלאנוקס במזומן לפי מחיר מניה של 125 דולר. המנכ"ל והמייסד של אנבידיה ג'נסן וואנג אמר עם השלמת העסקה "העלייה של הבינה המלאכותית והתקשורת בין המחשבים הקפיצו את הביקוש למרכזי נתונים, והניעו אותנו להשלים את העסקה. אני נרגש לעבוד עם מלאנוקס וההנהלה, אני יודע שיש אצלם אנשים מדהימים שיצעידו את עולם המחשבים קדימה".
"אנחנו חולקים את אותו חזון למחשוב מואץ כמו אנבידיה", אמר איל וולדמן, מייסד ומנכ"ל מלאנוקס. "שילוב שתי החברות שלנו מגיע כהרחבה טבעית של השותפות ארוכת השנים שלנו והוא מתאים מאוד בהתחשב לתרבות המונעת ביצועים המשותפת שלנו. שילוב זה יטפח יצירת טכנולוגיה רבת עוצמה והזדמנויות מצוינות עבור האנשים שלנו".
מעבר לכך שאנבידיה כבר מקיימת שיתופי פעולה עם מלאנוקס ובין מנהלי שתי החברות קיימים קשרי ידידות, היא גם הגורם שהציע את המחיר הגבוה ביותר ובעל סיכוי רב יותר מהמתחרה הגדולה שלה בהתמודדות, אינטל, לקבל את אישור ההגבלים העסקיים.
את מהלך המכירה של מלאנוקס הוביל וולדמן, שייסד את החברה שמפתחת ומייצרת מוצרים להאצת תקשורת הנתונים בין שרתים ושיפור יכולת ההעברה והאחסון של נתונים. מניית החברה עלתה ב-18% מתחילת 2019 וב-65% מאוקטובר 2018, על רקע פרסומים מאוקטובר שלפיהם החברה קיבלה שתי הצעות רכישה, וכן על רקע צמיחה חזקה בהכנסות וברווחיות.
המטרה של אנבידיה ברכישת מלאנוקס הוא לשפר את האצת צמיחתה של אנבידיה בתחום מרכזי הנתונים, שסיפק לה הכנסות של 2.9 מיליארד דולר ב-2018 - שליש מהכנסותיה. אנבידיה נסחרת בשווי שוק של 91 מיליארד דולר ומעסיקה 13 אלף עובדים. עיקר הפעילות שלה הוא בייצור ושיווק מעבדים גרפיים, כרטיסי מסך, ערכות שבבים ושבבים לסמארטפונים וטאבלטים. שווי החברה צנח מ-175 מיליארד דולר לפני כחצי שנה בעקבות המשבר בשוק הקריפטו, שבו נכנסה לפעילות.
"מעולם לא היתה הכלכלה הישראלית כה חזקה", אמר שר האוצר משה כחלון בהתייחס לאקזיט. "ההצלחה של מלאנוקס היא עוד אות כבוד לכלכלה הישראלית וגאווה גדולה לתעשיית ההייטק. עובדי החברה הוכיחו את הכשרון והיזמות שיש לעובד הישראלי. על אף כל מנבאי השחורות, כלכלת ישראל חזקה ומשגשגת ונמשיך לנצח לטובת כלל עם ישראל והמדינה".
שר הכלכלה והתעשייה אלי כהן אמר כי "מכירת מלאנוקס הישראלית לענקית הטכנולוגיה אנבידיה היא הבעת אמון חשובה בתעשיית ההייטק והחדשנות הישראלית, וכזו המסייעת להמשיך ולבסס את מעמדה של ישראל כשחקנית מובילה בזירה הטכנולוגית העולמית. לצד זאת, מדובר בהוכחה נוספת לעוצמה והאיתנות הכלכלית של ישראל המאפשרת את צמיחתן של החברות המובילות".
מיטב דש מחזיקה ב-1.6% ממניות ממלאנוקס ותקבל 110 מיליון דולר. עם זאת, בין בעלי המניות בחברה בולט חסרונם היחסי של מוסדיים ישראלים.
את אנבידיה ליוו בעסקה בנק ההשקעות גולדמן זאקס ועו"ד ברי לבנפלד ממשרד יגאל ארנון ושות'.
את מלאנוקס ייצגו ג'יי.פי מורגן וקרדיט סוויס ועורכי הדין אהוד סול ויובל מידר ממשרד הרצוג פוקס נאמן.