$
שווקי חו"ל

בלעדי לכלכליסט

אנבידיה הגישה הצעה מתחרה לרכישת מלאנוקס

ענקית המעבדים הגרפיים מתמודדת על העסקה מול אינטל, שכבר הציעה 6 מיליארד דולר תמורת מלאנוקס. היתרון של אנבידיה הוא סיכוי גבוה יותר שהרגולטורים בארה"ב וסין יאשרו לה את הרכישה. ההערכות הן שהמחיר שישולם לבסוף תמורת החברה הישראלית יהיה גבוה ב־10% לפחות מזה שהציעה אינטל

גולן חזני 06:5710.03.19

הצטרפו לעדכונים שוטפים בערוץ הטלגרם של מדור שוק ההון בכלכליסט

 

חברת אנבידיה האמריקאית, המובילה העולמית בתחום המעבדים הגרפיים, הצטרפה לאחרונה למירוץ לרכישת חברת מלאנוקס הישראלית, כך נודע ל”כלכליסט”. אנבידיה תתמודד על הרכישה מול אינטל שהיתה המועמדת המרכזית לרכישה.

 

 

 

אינטל ואנבידיה, שהגישה כבר הצעה לרכישה, מתחרות ראש בראש על החברה. בהנחה שהפערים בין ההצעות שלהן אינם גבוהים, וככל הנראה הם אינם כאלה, הרי שהסיכוי של אנבידיה לקבל את האישורים הרגולטוריים לעסקה גבוהים יותר ומעניקים לה יתרון מסוים במאבק. כבר עתה ברור שהמחיר שהציעה חברת אינטל לא יספיק ומכירתה של חברת מלאנוקס תתבצע במחיר גבוה יותר ב־10% לפחות מזה שהציעה אינטל - 6 מיליארד דולר, כפי שנחשף ב”כלכליסט”.

 

מכשולים רגולטוריים

 

על פי הערכות תתקשה העסקה עם אינטל לקבל את אישור ההגבלים העסקיים בסין ובארצות הברית משום ששתי החברות שולטות בשתי המדינות בשוק האינפיניבנד, תקן המשמש לתקשורת מהירה מאוד בקצבי נתונים של ג'יגה־ביט, ומיועד לחיבור שרתים הנמצאים במרכזי שרתים של ארגונים, וכן לתחום הבינה המלאכותית. מלאנוקס ואינטל הן מתחרות בשוק זה: מלאנוקס מחזיקה בכ־77% מהשוק הזה ואינטל היא מתחרה ישירה וכמעט יחידה שלה, ועל כן הסיכוי לקבל אישור מממונה ההגבלים הוא קטן.

 

מנכ"ל אנבידיה ג'נסן וואנג מנכ"ל אנבידיה ג'נסן וואנג צילום: אנבידיה

 

 

 

 

 

 

אינטל עשויה להסכים למכור את פעילותה בתחום זה, אבל אישור עסקה מול אנבידיה יהיה חלק יותר מבחינה רגולטורית והדבר מקנה לה יתרון. עם זאת גם עסקה מול אנבידיה אמורה להיתקל במכשול רגולטורי, לאור החשיפה של מלאנוקס לסין (שם מתבצעות יותר מ־20% ממכירותיה), והחשש מפני זליגת מידע מארצות הברית לסין. מנכ"ל ומייסד אנבידיה ג'נסן וואנג ביקר באוקטובר 2017 בארץ ובאירוע שהתקיים בתל אביב נפגש עם מנכ"ל ומייסד מלאנוקס אייל ולדמן, ובין השניים יש קשרי ידידות. באותו ביקור אמר וואנג כי לחברה יש 20 עובדים בישראל אבל היא מעוניינת להגדיל את פעילותה בארץ.

 

היתרון של אינטל הוא בהיסטוריית הרכישות שלה בכלל, ובישראל בפרט, לאחרונה חברת מובילאיי ב־15 מיליארד דולר. בנוסף לאינטל נוכחות חזקה בישראל, עם יותר מ־10,000 עובדים, מה שיקל על הטמעת מלאנוקס בתוך אינטל.

 

מועמדת נוספת לרכישת מלאנוקס היא חברת זיילינקס (XILINX), שהיתה הראשונה שכוונתה לרכוש את מלאנוקס פורסמה כבר בנובמבר 2018, אבל סיכויה נמוך משתי האחרות. זיילינקס נסחרת בשווי 30 מיליארד דולר והשווי שלה נמוך משמעותית משל אנבידיה (91 מיליארד דולר) ואינטל (236 מיליארד דולר), והיכולת שלה להעמיד את מרכיב המזומן בעסקה מוגבלת משל שתי האחרות. עם זאת, המגעים למכירת מלאנוקס מצויים בעיצומם ולא ברור מתי תיסגר העסקה. את המכירה מוביל מטעם מלאנוקס בנק ג’יי.פי מורגן.

 

אנבידיה היא מובילה בפיתוח וייצור מעבדים גרפיים, ובשנים האחרונות נהפכה מחברת נישה בתחום הגיימינג, לחברת טכנולוגיה מהחשובות בעולם.

 

קריפטו ובינה מלאכותית

 

עד 2015 ייצרה החברה בעיקר כרטיסי מסך, אבל אז נכנסה לשני תחומים חדשים: כריית מטבעות קריפטוגרפיים, ותשתית לחישובי בינה מלאכותית, תוך שהיא משתמשת במעבדים הגרפיים שלה שהתגלו כמנוע מושלם לשני השימושים. שווי המניה של החברה זינק ממחיר של 26 דולר בתחילת פברואר 2016 לכ־281 דולר בסוף ספטמבר 2018 - יותר מפי עשרה, ושווי של 175 מיליארד דולר. הזינוק בא עם צמיחה במכירות מ־3.8 מיליארד דולר ב־2014 ל־9.7 מיליארד דולר ב־2018.

 

התפוצצות בועת הקריפטו בקיץ האחרון הביאה לצניחה של 50% במחיר המניה, יחד עםאזהרת רווח שפרסמה לרבעון הרביעי של 2018 בעקבות ירידה במכירות בסין, והצניחה בדצמבר בבורסות, כשמאז התאוששה מעט לאחר פרסום הדוחות השנתיים שלה ל־2018. אנבידיה היא בין החברות המאוימות ביותר במלחמת הסחר בין ארה"ב לסין והיא מאוימת מסין עצמה, שלה שאיפות בתחום הבינה המלאכותית. המלחמה של סין במשחקי המחשב עלולה לפגוע במכירות המעבדים הגרפיים של אנבידיה שגם מפיקה 20% מהכנסותיה מסין.

 

אנבידיה נסחרת עדיין בשווי הגבוה פי 5 משוויה לפני שלוש שנים. רכישת מלאנוקס תעניק לה תנופה מחודשת, תסייע לה בהתאוששות המניה ותמצב אותה במקום משופר מול מתחרותיה, אינטל ו־AMD.

 

לאור התחרות החדשה שווי מלאנוקס בעסקת המכירה צפוי לעלות, על פי הערכות אל מעל ל־6.5 מיליארד דולר. העלייה בשווי המניה, שעומד על 5.93 מיליארד דולר, עשויה להביא למחיר אף גבוה מכך.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x