רוצים לעבוד איתנו? העבירו את הייצור מסין לטייוואן
חברות טכנולוגיה אמריקאיות החלו לדרוש מקבלני הייצור שלהן להעביר את מפעליהן לטייוואן - מחשש לריגול סיני ולהחדרת רכיבים לא רצויים למוצרים; חברת Lite-On למשל חויבה להעביר מפעל שלם לאי
זה אולי עשוי להישמע מעט פרנואידי, אך חברות טכנולוגיה אמריקאיות החלו לדרוש מקבלני הייצור שלהן שיעבירו את מפעליהם לטייוואן אם הם רוצים להמשיך לעשות איתן עסקים. חברת Lite-On למשל חויבה להעביר מפעל שלם לאי לאחר שלקוחות אמריקאים דרשו ממנה לחדול מייצור בסין בגלל חשש להחדרת רכיבי ריגול למוצריהם, כך על פי הדיווח של Nikkei Asian Review שמתפרסם היום (ו'). החברה משמשת קבלן ייצור עבור חברות כגון Dell EMC, HP ו-IBM ומתמחה ברכיבי חשמל כגון שקעים וממירי מתח.
- מרגל צעצוע: מה שוות תוכניות ניטור המובייל של ה-NSA?
- יו"ר וואווי: ממשלת סין לא יכולה להכריח אותנו לסייע לה בריגול זר
- מייסד וואווי: התעמולה האמריקאית לא תחסל אותנו
על פי בכיר ב-Lite-On, החשש הוא שרכיבי הריגול יורכבו בתקעים ובכבילה חשמלית שמורכבת לאחר מכן בשרתים של החברות האמריקאיות. שרתים אלה נמכרים לצרכים ארגוניים ולרוב דורשים גם תו תקן שכנראה כולל כעת גם התייחסות לארץ הייצור של החלקים. אך לא מדובר רק במקרה בודד, גם בכירים ב-Quanta, קבלנית ייצור אחרת שמייצרת שרתים עבור פייסבוק וגוגל, הודו כי נדרשו להעביר את הייצור לטייוואן. "מכסים, אבטחת סייבר ואיומים גיאופוליטיים", הם שלוש הסיבות שציטטו בכירים בחברה.
רוב החלקים שמיוצרים במפעלים עשויים להיראות פשוטים ולא שייכים לתחום הסייבר, אך מתפתחת מגמה מצד החברות האמריקאיות להקשיח את מדיניות האבטחה שלהן. הן דורשות את שינוי המקור של הרכיבים אפילו במחיר עלויות ייצור גבוהות יותר. "לא מדובר רק בהעברת קווי ייצור כדי להימנע מהמכסים הגבוהים שוושינגטון החלה להטיל על מוצרים שמיוצרים בסין", אומרים בכירי Lite-On, "אלא זו בוודאות דרישה שמבוססת על מדיניות אבטחת המידע של הלקוחות".
מומחי סייבר אומרים שהחשש של היצרנים מוצדק. "לא קשה להשתמש בכבילה חשמלית או ברכיבי אספקת חשמל כדי לרגל או לצותת לשרתים", אומר מומחה סייבר במכון לאבטחת המידע של טייפיי. רכיבי אספקת חשמל בשרתים ומרכזי מידע מורכבים הרבה יותר מאשר במחשבים שמיועדים לשוק הצרכני. הם כוללים שימוש בשבבים לניהול אספקת הכוח ואלה יכולים לשמש לגישה חסויה לרכיבים בשרתים.